Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 3 mei 2020

Korte evaluatie   

“Tegen de tijd dat de bedrijvigheden weer worden opgepakt en de economie weer op gang komt zult u zien dat de vraagzijde van de economie weer opveert” aldus Mnuchin. Deze uitspraak lijkt veel op het vooruitzicht van het “Congressional Budget Office” (de afdeling budgettering van het congres), die verwacht dat in dit kwartaal een forse krimp komt en daarna vanaf de tweede helft van dit jaar er een jaarlijkse groei van 17% zou moeten komen. Of de opleving inderdaad komt hangt van veel onbekende factoren af…… – Richard Rubin en Sarah Graney, “Mnuchin spreekt vertrouwen uit over opleving”, Wall Street Journal, 27 april 2020.

Powell en minister van Financiën Mnuchin onderschatten waarschijnlijk hoeveel er verloren gaat met deze lockdown en hoezeer het hart van de Amerikaanse economie wordt getroffen. ‘De grote fout van de Fed’, Wall Street Journal, ‘Review and Outlook’, 10 april 2020.

“Sell in May and go away”. Oude beursmantra.

Nadat de DJIA in april zijn beste maand beleefde sinds 30 jaar begon de maand mei, en wel op de 1e dag, met een verlies van 622 punten. De reden voor de koersval? Niemand weet het echt. Het gebeurt gewoon in mei, hoewel de opmerkingen van de economische adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, dat China verantwoordelijk zal worden gehouden voor het coronavirus, niet meehielpen. Evenmin werden de opmerkingen van president Trump met betrekking tot het opleggen van nieuwe tarieven voor China op prijs gesteld.

Dit is gewoon niet het juiste moment om de handelsoorlog weer op te rakelen en weer te beginnen met de daarbij behorende tarievenoorlog, niet met Jupiter in Steenbok die op het punt staat om over een paar dagen terug te gaan lopen (samen met Venus en Saturnus). Toch past het zeker in de dynamiek van de financiële astrologie. Jupiter heerst over handel, Saturnus over beperkingen en Venus over liefde en geld. Geen liefde, geen geld. Geen geld, geen liefde. En de president heeft in zijn geboortehoroscoop een Venus-Saturnus-samenstand in Kreeft (momenteel in een oppositie met de doorgaande Pluto), wat iets is als dezelfde dans met potentiële partners die uiteindelijk (al dan niet opzettelijk) op elkaars tenen stappen. Het is niet sierlijk of elegant, zoals Venus zou willen, en eindigt vaak in een desillusie voor beide partijen. Het kan worden vermeden met grenzen stellen en afspraken maken die onderling worden gerespecteerd. Het resultaat zou voor beide partijen dan succesvol kunnen zijn. Maar nu Pluto erbij betrokken is, is dit waarschijnlijk niet het moment dat we dat zien gebeuren. Pluto is vaak meer gericht op de pijn dan op de liefde.

Maar laten we teruggaan naar de aandelenmarkten, die sinds eind maart mooi zijn gestegen, in een alles behalve sierlijke dans. Dit is het soort stijging die door de handelaren op Wall Street wordt gehaat gewoonweg omdat het nieuws over de economie en de werkgelegenheid abominabel is – het slechtste nieuws sinds generaties – als gevolg van de door regeringen veroorzaakte economische recessie om de pandemie van het coronavirus te vertragen.

Het goede nieuws is dat de curve van de geregistreerde geïnfecteerden terugloopt en de economie langzaamaan weer op gang komt, zoals de regeringen hadden gehoopt na al deze lockdowns en richtlijnen over sociale afstand. De mensen gehoorzaamden. Ze voldeden aan de richtlijnen en het werkte. Maar hoe gaat de heropening van de economie eruit zien wanneer Venus, Jupiter en Saturnus 10-14 mei retrograde (achteruit) draaien? Het slechte nieuws is dat er zonder behandeling of vaccin alleen een vertraging in het aantal COVID-19-gevallen is ontstaan; van een echte eliminatie echter is nog geen sprake. En het idee dat met een vaccin alle problemen voorbij zijn, is misschien wel wishful thinking. Vaccineren kan zo zijn eigen problemen met zich meebrengen voor de volksgezondheid. Met Neptunus nog steeds in Vissen (wishful thinking), kan dat leiden tot een doofpotaffaire en een hele reeks nieuwe complottheorieën, vooral nadat Mars in september retrograde is gegaan (terug gaat lopen). Al die retrogrades dit jaar! Al deze onverwachte en onbedoelde gevolgen zullen waarschijnlijk worden ervaren, als gevolg van al die voorbarige beslissingen en acties die zijn uitgevoerd op basis van vermoedens en een gebrek aan betrouwbare informatie en gegevens. Het is een goed moment om uw mate van vertrouwen in… alles en iedereen te evalueren. Het is beter om nu een hogere standaard te hanteren en de waarde van een kritischer onderzoek te respecteren.

Maar terug naar de markten (nu we het toch hebben over retrogrades en hoe mijn denkprocessen tegenwoordig werken…). De meeste wereldaandelenmarkten hadden een goede week en een goede maand – tot donderdag de maand eindigde. Vele bereikten hun hoogste niveau tot nu toe sinds de crash van 2020 (tijdelijk) eindigde met de conjuncties (samenstanden) van Mars met Jupiter, Pluto en Saturnus. En nu staan we op het punt om de komende twee weken de volgende grote kosmische operatie van het jaar 2020 te beleven.

In andere markten steeg de Prijs Ruwe Olie netjes naar het hoogste niveau sinds de crashbodem (tot dusver) van 21 april. De Amerikaanse dollar daalde naar het laagste niveau sinds 30 maart. Bitcoin steeg naar het hoogste niveau sinds 26 februari. De Goud- en Zilverprijs vertoonden vrij grote prijsschommelingen, maar nog geen nieuwe cyclushoogtes of –laagtes. Dat gebeurt binnenkort, denk ik.

 

De geokosmos van vandaag & gedachten over de toekomst

Na jaren niets ondernomen te hebben heeft de democratische presidentskandidaat van 2020 eerder dit jaar zijn federale belastingaangifte vrijgegeven. (Joe) Biden ’s meest recente belastingaangiften tonen aan dat zijn gezinsinkomen als gevolg van het uitkomen van zijn boek van $ 400.000 in 2016 is gestegen naar $ 11 miljoen in 2017. Zijn totale inkomen in 2018 was ongeveer 4,6 miljoen dollar. Tijdens een toespraak in juni in New York suggereerde Biden dat je niet minder van de VS houdt als je rijk bent. “Wat ik heb ontdekt, is dat rijke mensen net zo patriottisch zijn als arme mensen”, zei hij, zoals werd gemeld door talloze media. “Dit is geen grapje. Ik bedoel, we willen toch niemand demoniseren die veel geld heeft verdiend.”– Ann Schmidt, “Wat is het netto vermogen van Joe Biden?” www.Foxbusiness.com, 1 mei 2020.

“Het is pas voorbij als het voorbij is.” – Yogi Beer

Laten we de volgende grote kosmische gebeurtenissen eens onder de loep nemen. Op 10 mei draait Saturnus retrograde in 1° Waterman. Saturnus zal daarna, van 1 juli tot 17 december, weer achteruit gaan lopen in Steenbok. We hebben nog onafgemaakte zaken af te handelen – met misschien ook nog onbedoelde consequenties – met betrekking tot de huidige omstandigheden (en de genomen beslissingen van onze onverschrokken regering en wetenschappelijke leiders en experts) vlak voor Saturnus Waterman binnenging, in principe eind januari tot 23 maart van dit jaar. Op 13 mei draait Venus retrograde op 21° Tweelingen, vierkant Neptunus in Vissen. De beschuldigingen zullen dan waarschijnlijk over en weer vliegen omdat niemand de verantwoordelijkheid wil nemen voor wat er gebeurd is en de vraag naar zondebokken dan groot zal zijn. Jupiter zal dan op 14 mei retrograde draaien op 27° Steenbok, nog steeds conjunct Pluto, op weg naar hun tweede van drie passages op 30 juni, kort nadat Venus retrograde draait (terwijl Mercurius en Neptunus dat dan ook gaan doen). Het is pas voorbij als de retrogrades voorbij zijn. En zelfs dan is het nog niet voorbij, want in september gaat Mars retrograde lopen. Er zal veel vraag zijn naar chiropractors (tezamen met zondebokken) door al die verdraaiingen.

Maar nu weer naar de financiële markten (over retrogrades gesproken en hoe mijn geest op dit moment denkt – het lijkt wel of die alles wil herhalen ter voorbereiding op de volgende aflevering van Groundhog Day (een terugkerende situatie) in de kosmos)… Historisch gezien hebben meerdere planetaire ontwikkelingen zoals die de komende weken gaan plaatsvinden (richtingveranderingen van verschillende planeten) die zich in dezelfde week ontvouwen een opmerkelijk hoge correlatie met grote omkeringen in veel financiële markten. Vooral Venus en Saturnus retrograde hebben allebei heel sterke overeenkomsten met trendwijzigingen in aandelenmarkten met een orb van 12 handelsdagen. In de aanloop naar deze periode vindt de doorgang van Mars plaats, in conjunctie met Mercurius en Zon vierkant Pluto in de geboortehoroscoop van de New York Stock Exchange (gesticht op 17 mei 1792). Deze doorgang gebeurt nu van 1-8 mei, en valt vaak samen met een plotselinge en scherpe daling van Amerikaanse aandelen, zoals we de laatste twee dagen van vorige week hebben gezien.

Dit is een goed moment om handelaar te zijn, als je behendig bent en financiële astrologie begrijpt. Zo niet, onthoud dan gewoon de mantra van Venus: ‘Geen geld, geen liefde. Geen liefde, geen geld. ‘ Verdorie! Daar ga ik mezelf opnieuw herhalen. Die retrogrades beginnen mijn gedachten over te nemen. Het kan niet anders dan dat het mei 2020 is.

Mededelingen

 

Het “Special Mid-Year Webinar” over Financiële Markten is er al over 2 wken: Waar zijn we nu, in hun langetermijncycli?

Deze broadvast vindt plaats zondag 17 mei 2020 om 17.00 uur EST (dat is 23.00 uur CEST, 22.00 uur GMT). Deze webinar gaat in op de actuele situatie van de Amerikaanse aandelenmarkt, Goud en Zilver, door Raymond Merriman, Ruwe Olie met Gianni di Poce, en de Euro-Dollar door Ulric Aspegrén. De timing van deze presentatie is gekozen om samen te vallen met onze 15-18 mei 3-sterrenCRD, waarin Venus, Jupiter, en Saturnus retrograde draaien, die we hebben gemarkeerd als een van de belangrijkste keerpunten van het jaar 2020. Als u als aanwezige bepaalde vragen of gebieden besproken wilt hebben, laat het ons dan uiterlijk maandag 11 mei weten via de mail>>Boek nu hier>>

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland. Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.Disclaimer:In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.
GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

Irma SchogtVooruitblik op de week