Columns & Artikelen

Opwaarts momentum

by Gastauteur on 22 mei 2020

Goud en zilver genieten van opwaarts momentum. Het gele edelmetaal boekt alweer maar eens winst, zowel goud als zilver zetten hun stijgende trend voort. Door de onzekerheid omtrent de wereldeconomie, en de verhoging van het aantal stimuleringsmaatregelen, blijven beleggers en investeerders geld pompen in goud. Zolang de pandemie niet van het toneel verdwenen is, zullen edelmetalen zegevieren op de markten.

De pandemie jaagt goud en zilver een flink stukje hoger. Als we de grafieken bekijken, dan zitten beide edelmetalen al enkele maanden in een stijgende trend. Sinds het uitbreken van COVID-19 zijn beleggers nog meer geïnteresseerd in goud omdat de wereldeconomie rake klappen krijgt.

We are seeing with both gold and silver is precious metals continuing to respond positively to central bank and government stimulus, particularly Federal Reserve Chairman Jerome Powell’s recent comments about using all the tools at his disposal.

Naarmate centrale banken meer en meer stimuleren, daalt de waarde van cash. Vooral de Federal Reserve drukt veel geld bij wat uiteindelijk het gevolg heeft dat dollars in waarde dalen en investeerders hun toevlucht zoeken in goud. Daarenboven zijn de lage rentevoeten ook niet gunstig om cash in portefeuille te hebben vermits het helemaal niets meer opbrengt.

Interesse

Beleggers verwachten dat deze situatie van eindeloze stimulus nog wel een tijdje zal blijven duren. De wereldeconomie moet immers eerst herstellen alvorens het veilig is om zulk beleid af te bouwen. Zelfs nu verschillende landen hun corona maatregelen aan het versoepelen zijn, en dus hun economieën opnieuw kunnen opstarten, blijft goud interesse opwekken op de markten.

Despite fluctuations in risk sentiment in the interim and significant policy easing largely expected, strategic diversification into gold remains warranted as real rates are likely to remain negative for a prolonged period.

Enkel bij het ontdekken en uitbrengen van een succesvol vaccin, zou de goudprijs neerwaartse druk kunnen ondervinden. Want als we allemaal veilig zouden zijn voor COVID-19, is er geen reden om in lockdown te blijven en kan de wereldeconomie terug op volle toeren draaien.

Bronnen: Marketwatch

Advertorial: edelmetalen-E-book

De goudprijs is momenteel wat zijwaarts aan het bewegen. En het dipje van vanochtend, is voor ons een mooi moment om een nieuwe kooptip te introduceren voor het edelmetalen-E-book.

Voor iedereen die gemist heeft waarom wij sinds dit jaar in goud en zilvermijnen investeren, hoeven we alleen maar onderstaande grafiek te laten zien.

Dit is de grafiek, die de hoeveelheid assets van de Fed laat zien. Een explosie sinds 2020.

De reden laat zich natuurlijk wel raden. Door Corona is er in een recordtempo een recordbedrag aan stimuleringsmaatregelen in de markt gepompt. Wat gezorgd heeft voor een liquiditeitsrally in aandelen en obligaties.

Het is voor ons een situatie die we eerder hebben gezien: in 2008 onder leiding van QE-koning Bernanke. En na de crisis van 2008, was er een asset die hier heel hard van profiteerde.

Kijk nu eens naar de grafiek van goud:

Wat we hier zien? Goud acteert heel goed op wat de Fed doet. Op het moment dat de Fed de markt overspoelt met liquiditeiten, stijgt goud. En toen de Fed weer ging afbouwen, deed goud ook weer een stuk minder.

Dat leert ons een ding: goud wordt gekocht als een hedge tegen de Fed. En geef beleggers daarin maar eens ongelijk.

We zien dan ook hetzelfde gebeuren als in 2008.

Eerst ging goud lekker met de brede markt mee naar beneden, om daarna jaren lang te outperformen. Iets wat wij – gelet op de huidige fundamentele situatie – weer voorzien.

Waar Bernanke jaren nodig had, heeft Powell binnen 1 maand eens laten zien wie de échte koning QE is. Iets wat in het voordeel speelt van goud.

Daarom hebben we in maart direct onze edelmetalen gids geïntroduceerd. Met succes overigens, want de kooptips staan nu op royale winsten.

Natuurlijk geweldig nieuws voor abonnees die de gids hebben gekocht, of in het bezit zijn van een library pass. En wij hebben dan ook al vaker aangegeven om winsten te nemen.

Toch zien we nog steeds veel beleggers die de rally van goud hebben gemist en zich afvragen of het nu nog interessant is om in te stappen.

Natuurlijk zijn de makkelijkste winsten al gemaakt.

Wij hebben redelijk op de bodem kunnen kopen (en bij sommige aandelen zelfs precies op de bodem) waardoor we nu al heel snel royale winsten hebben op de meest kwalitatieve aandelen in de sector.

Dat is precies wat de resultaten laten zien, sinds de start in maart (maart, dames en heren, nog geen 3 maanden geleden!):

Maar het is echt niet zo dat er nu geen kansen meer zijn. Want er zijn nog genoeg aandelen die nog steeds noteren aan goedkope waarderingen. Alleen je moet als belegger wel even anders gaan zoeken.

Na een stevige crash zoals we in maart hebben gezien, krijg je als belegger een kans die je niet vaak krijgt: zelfs de kwalitatief hoogwaardige aandelen zijn in de uitverkoop.

En wat nu het leukste is van zo’n uitverkoop: de beurs is de enige plek ter wereld waar de winkels leeg zijn als er uitverkoop is.

Op het moment dat de beweging al geweest is, en beleggers het idee hebben dat de ‘kust veilig’ is voor nieuwe investeringen, zijn de kwalitatief hoogwaardige aandelen al heel veel in waarde gestegen.

Dan kan je daar achter de koersen aanlopen en hopen dat de rally zo stevig doorzet, dat je hoog kan kopen en hoger kan verkopen.

Maar je kan ook kijken naar de spelers met mooie fundamenten, die niet direct bij veel beleggers op de radar staan. Die worden op een gegeven moment wel gevonden.

Op het moment dat de goudrally bij het grote publiek kenbaar wordt, schieten dit soort kleinere bedrijven ineens heel hard omhoog. Waarom? Omdat er dan veel meer ogen gericht zijn op goud en zilver, en de kleinere mijnen direct gretig worden gekocht.

Je ziet dat heel vaak. Zodra de rally op stoom begint te raken, gaan de juniors en minder bekende bedrijven ineens outperformen. Op onderstaande grafiek ziet u dat via de GDX (meer kwaliteit) versus de GDXJ (meer juniors en onbekende spelers).

Als je op bovenstaande grafiek afgaat en steeds de kwalitatief hoogwaardige goudmijners kocht zodra de rally echt op gang begon te raken, begon je met underperformen.

Dat is ook de visie die wij in het ebook hebben verwerkt met de nieuwe kooptip. Dit is een speler die niet zo bekend is, en nu nog noteert aan .41 dollar per aandeel.

Maar wel heel goedkoop goud kan produceren: $1,045 per oz. En voor de volledigheid, de huidige goudprijs ligt rond de 1700 dollar. Hier wordt dus goed geld verdiend.

Waarbij dit een bedrijf is dat nog fors gaat uitbreiden (en hier recentelijk geld voor heeft opgehaald).

Nu kopen. En rustig kijken hoe dit aandeel gaat groeien.

Abonnees kunnen de nieuwe kooptip vandaag direct downloaden in het ebookoverzicht.

En voor iedereen die nog geen abonnee is: het ebook kost lost 249 euro. Dat is voorzien van een LIFETIME GARANTIE. Dat betekent dat u na de betaling van deze gids, altijd de updates gratis krijgt.

Wie nu dus koopt, zit niet vast aan een jaarabonnement. U krijgt gewoon toegang tot de gids, nieuwe kooptips en updates, zonder dat u daar verder nog voor betaalt.

Een zeer faire deal!

Maar, voor 100 euro meer (349 euro) kunt u ook een jaar lang toegang kopen tot alle ebooks. Dit is zonder lifetime garantie, maar wel direct het volledige pakket aan ebooks.

Dit kan middels de Library Pass:

Met de Library Pass verzeker je jezelf van een constante stroom aan goede themaresearch.

>> 24 maanden Library Pass voor 449 euro

Je krijgt dan per direct toegang tot alle ebooks. Kunt deze downloaden, lezen, en uitprinten. En natuurlijk: ieder nieuw ebook, krijgt u ook gewoon in uw dashboard

Met vriendelijke groeten,
Team BeursBrink

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

GastauteurOpwaarts momentum