Columns & Artikelen

Hoogdagen voor edelmetaalbeleggers

by Nico Pantelis on 22 mei 2020

Goud weet al enkele jaren beter te presteren dan zilver. Eigenlijk is die trend al sinds het jaar 2011 van kracht. Tijdens de afgelopen maanden wist de interesse in het gele edelmetaal flink op te laaien. Het ‘kleine broertje’ werd echter door beleggers vaak genegeerd. Mogelijk komt er aan die trend binnenkort een einde.

In verschillende valuta’s gemeten noteert de goudprijs op dit moment rond haar recordniveau. En het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens ook in dollars gemeten de goudprijs weet te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Bij zilver ziet het koersplaatje er compleet anders uit. Eigenlijk beweegt de zilverprijs al jaren zijwaarts.

De zilvermarkt kan in waarde exploderen

Tijdens de afgelopen maanden is het koersplaatje rondom de zilverprijs aanzienlijk verbeterd. Tijdens de afgelopen weken wist de zilverprijs immers beduidend beter te presteren dan de goudprijs. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat deze ‘outperformance’ niet op een toevallig moment plaatsvond. De onderkant van het trendkanaal werd namelijk enkele weken geleden bereikt.

Dit trendkanaal vertegenwoordigt de Silver/Gold Ratio. Op de grafiek is te zien dat er al sinds het jaar 2011 sprake is van een dalende trend. Met andere woorden: al jaren weet goud beter te presteren dan zilver. Gezien het feit dat deze ratio overtuigend is opgeveerd vanaf de steunlijn, kunnen de rollen nu omgedraaid worden. In dat geval kan de zilvermarkt in waarde exploderen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

De zilver Bull Market staat nog maar in de kinderschoenen

Door de fantastische beursprestatie heeft zilver zichzelf weer in de schijnwerpers gezet. Het ‘kleine broertje’ van goud wist tijdens de afgelopen weken beduidend beter te presteren dan het gele edelmetaal. En uit onderzoek blijkt dat de zilver Bull Market nog maar in de kinderschoenen staat. Beleggers zouden juist nu de zilvermarkt goed in de gaten moeten houden.
De zilverprijs wist tijdens de afgelopen weken enorm goede zaken te doen. Eigenlijk kwam deze prijsstijging als een complete verrassing. Met name de zilvermarkt wist sterk te reageren op de zilverprijsexplosie. Zo wisten de meeste zilvermijnaandelen met tientallen procenten in waarde te stijgen.

Beleggers moeten juist nu de zilvermarkt in de gaten houden

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research staat de zilver Bull Market op dit moment nog maar in de kinderschoenen. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat de zilvermarkt op dit moment sterke overeenkomsten vertoont met de koersbeweging die zichtbaar was tijdens de jaren ’90. Op de bovenstaande grafiek zijn de vergelijkingen in beeld gebracht.

Volgens deze gerespecteerde analisten moet de echte zilverprijsstijging nog beginnen. Toen de zilverprijs tijdens het begin van de jaren ’90 een stevige bodem wist neer te zetten, wist het edelmetaal tot het jaar 2011 in waarde te stijgen. En zij houden nu rekening met eenzelfde beweging.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

The best is yet to come.  Het is een bekende Engelstalige uitdrukking, die tegenwoordig opgaat voor de goudsector.

Beleggers in goudmijnaandelen mogen zich opmaken voor hoogdagen.

Want iedere week klimmen de goudmijnaandelen hoger, en tegenwoordig worden ze ook nog eens vergezeld van de collega’s in de zilversector.

{Advertorial} Zilvermijnaandelen knallen sinds enkele dagen fors hoger

De eerste rendementen werden al reeds gecollecteerd door de leden van het Goud & Zilver Rapport. Gisteren namen ze Fortuna Silver.

Dit aandeel kreeg in maart nog een SB score van 9 mee.

Dat is de op een na hoogste score, maar een laten we wel wezen: in principe wordt zelfs een SB score van 9 maar zeer zelden uitgereikt door het analistenteam.

Een SB score van 9 staat voor: kopen met de ogen dicht!

Dat gebeurde dan ook… gretig!

Op de bodem kan je het aandeel van Fortuna voor minder dan 2 dollar kopen.

Gisteren, amper 2 maanden later, ging FSM aan 4,2 dollar over de toonbank.

Een verdubbeling op zeer korte termijn.

En de verdubbeling zie je tegenwoordig om de haverklap in het Goud & Zilver Rapport.

Want ook werd geadviseerd om de helft van een JUNIOR uit de Selectielijst te verkopen.

Verkopen? Waarom nu, vraagt u zich wellicht af?

Tja, als we een aandeel hebben dat meer dan 100% rendement oplevert, adviseren we altijd om de helft te verkopen. En dat is precies wat we gisteren deden…

Maar goed, ook hier geldt weer dat de markt voor ons de leidraad vormt, en de koers van het aandeel ging recent in één rechte lijn omhoog.

Kijk zelf maar…

Ook dit aandeel verdubbelde in amper 2 maanden. Dan is winstneming bij ons, nooit heel ver weg. Je zou wel gek zijn om deze overheerlijke rendementen te laten liggen.

Winstnemen met voorbedachten rade!

Dat is waar het bij Slim Beleggen altijd over gaat. Maak dat je ook profiteert van de expertise van ons analistenteam. Hun jongste kooptips zijn stuk voor stuk een schot in de roos.

De hoogdagen voor goudbeleggers komen eraan!


Advertentie:
Je hebt het deze week vast al gehoord… onze tarieven gaan op de schop!

Niet enkel onze hoofdtarieven voor 1 en 2 jaar krijgen een upgrade.

De belangrijkste wijziging is wel dat onze maandabonnementen verdwijnen.

In de plaats komen er kwartaalabonnementen.

Maar, je hebt nog steeds de kans om momenteel te abonneren op een van onze maandabonnementen.

Het mooie is: als je vandaag nog intekent op een maandabonnement, blijft dit doorlopen zo lang je het niet stopzet.

Ook na de verwijdering op onze website!

Je krijgt dus nog een unieke en éénmalige kans om je abonnement bij Slim Beleggen op maandbasis te betalen.

Voor een single abonnement betaal je dan 29,95 euro per maand.

Voor een COMBI abonnement betaal je 84,95 euro per maand (inclusief 35 euro korting per maand)


Het voordeel van een maandabonnement is dat je het iedere maand kan stopzetten.

Maar… je kan het ook ongelimiteerd laten doorlopen (tot je het zelf stopzet). Op die manier bescherm je jezelf van toekomstige prijsverhogingen.

We vinden het maandabonnement nog altijd een erg interessante optie voor wie liever gespreid wil betalen en ook niet geconfronteerd wil worden met toekomstige prijsverhogingen.

OK, je betaalt wel iets meer dan je ineens betaalt bij een abonnement voor 1 of 2 jaar, maar je krijgt er wel de nodige zekerheid voor in de plaats.

Als dit aanbod je interesseert, dan moet je snel zijn, want het einde nadert nu vliegensvlug.

>>> LAATSTE KANS – TRENDS MAANDABONNEMENT

Uiteraard kun je ook kiezen voor een 1-jaarlijks of 2 jaarlijks abonnement, dat levert natuurlijk een korting op.

 

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

 

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

 

Nico PantelisHoogdagen voor edelmetaalbeleggers