Columns & Artikelen

Overzicht mainindices- edelmetalen

by Wilge on 31 mei 2020

In dit Pinksterweekend de maandupdate van de indices, edelmetalen en mijnbouwaandelen die we volgen. Laten we het staatje er maar bij pakken:

Goud

We zien nu dat de koersen van de indexen van de edelmetaal-mijnaandelen zich rondom de goudprijs bevinden. Nog geen sprake van een hefboom. Maar ze staan in ieder geval in het groen, net als de goudprijs. Deze weet zich de laatste weken aardig boven de 1700 dollar te handhaven, terwijl de europrijs in goud nog niet zo lang geleden een ALL TIME HIGH vestigde: op 18 mei €1630

Andere edelmetalen

De zilverprijs gaat ineens – eindelijk?- hard. Na ene flinke dip staat ook de zilver prijs in lichtgroen. Palladium stabiliseert enigszins tussen de 1800 en 2000. Voor Rhodium lijkt het er op dat er ook weer prijzen worden afgegeven, maar stabiel kunnen we het niet noemen. Platina is het zwarte schaap met nog meer dan 10% in het rood.

Indices

De “gewone” indices van de mainstreamaandelen, hebben weer een forse ruk uit het diepe dal gemaakt. de vraag blijft of we nog te maken gaan krijgen met een val in de Bull Trap of dat dit de manier is om geld veilig te stellen.

Bitcoin

Over geld veilig stellen gesproken. Goud heeft die reputatie, maar ook Bitcoin en andere cryptocurrencies lijken op weg te zijn deze veilige haven status waar te maken. Hoewel er in het kamp van de sceptici nog voldoende mensen bevind die het tegen deel beweren. Laatst ook weer vele berichtjes dat juist goud en bitcoin om de eer strijken van de veilige haven, of gaan daar de mainindices mee strijken?

tot volgend overzicht,

Wilbert Geers – Webmaster Edelmetaal-Info

Dit artikel mag worden overgenomen mits er een bronvermeldende link naar Edelmetaal-Info.nl bij staat.

Edelmetaal kopen?

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

WilgeOverzicht mainindices- edelmetalen