Columns & Artikelen

Kansen voor goudzoekers!

by Gastauteur on 10 juni 2020

We hebben eerder al eens aangegeven dat er voor goud waarschijnlijk een dipje zou komen. Nu zien we zo’n dipje ontstaan, en dips zijn er om gekocht te worden. Daarbij zijn de fundamentals van goud momenteel onverminderd sterk.

Dankzij de coronacrises pompen overheden wereldwijd enorme geldbedragen in de financiële markten. Beleggers gingen zijn hierdoor meer op zoek gegaan naar de veiligere havens zoals goud, als hedge tegen de Fed.

Ditzelfde fenomeen zagen we ook heel duidelijk in 2008. Hoewel goud in eerste instantie met de brede markt mee omlaag ging, konden beleggers daarna jarenlang de vruchten plukken van een outperformance van goud.

En een dergelijke beweging is iets dat wij – vanwege de markt die op dit moment wederom overspoeld wordt met kapitaalinjecties – nu opnieuw verwachten.

En hoewel de goudprijs natuurlijk wel vaak in het nieuws is en ook de grotere bedrijven wel bekend zijn, zijn de kleinere spelers eigenlijk nooit in het nieuws.

En daar ligt dus nu juist een kans. Dat is namelijk graven naar goud, waar de massa nog niet kijkt.

Waar de goudprijs afgelopen zomer door de toppen van 2016 is gebroken, en ook de grotere goudmijners daar inmiddels doorheen zijn, blijven de kleinere spelers in deze sector daar nog behoorlijk bij achter.

Dit ziet u goed terug in onderstaande grafiek. Junior goudmijners (de oranje lijn) blijven nog altijd achter bij hun top van 2016, terwijl goud (rode lijn) en de grotere goudmijners (blauwe lijn) daar inmiddels ruimschoots doorheen zijn.

Het is bijzonder om te zien dat juniors nog zo achterblijven. Het zijn namelijk juist de juniors die met deze hoge goudprijs ineens winstgevend worden of veel makkelijker kapitaal kunnen ophalen om verder te zoeken naar goud.

Om dus zo goed mogelijk in te spelen op de goed uitziende fundamentals voor goud, kijken wij voorbij de grotere en kwalitatief hoogwaardige goudmijners.

Dat zijn spelers die namelijk al bij veel beleggers op de radar staan en de grote klappers zijn met dit soort spelers recent al wel gemaakt.

Advertentie: Edelmetalen Ebook

Zo ziet u hieronder enkele van de resultaten van posities voor ons Edelmetalen Ebook. Daarmee maakten we met BeursBrink in maart onder andere flinke klappers met een grote koperproducent en een grote Aziatische producent van zilver.

De grote snelle winsten zijn met de grotere mijners dus al wel behaald. We duiken daarom wat dieper en kijken naar de juniors, de minder bekende bedrijven. Daar zien wij momenteel het meeste koerspotentieel liggen.

Om duidelijk te zijn: deze kleinere spelers hebben ook mooie fundamenten maar zijn relatief een stuk onbekender en staan dus niet direct bij veel beleggers op de radar.

Als de bullmarket lang aanhoudt, wordt dit soort kleinere bedrijfjes vaak heel snel gevonden door de massa. Dit duurt alleen wat langer maar is meestal slechts een kwestie van tijd, in een bullmarket.

Daar nu alvast voor positioneren, zou beleggers dan ook als muziek in de oren moeten klinken.

En hoe wij dat nu zouden doen? Dat leest u in ons Edelmetalen Ebook. Daarin bespreken we verschillende kansrijke kleine spelers.

En wie nu het ebook koopt, val met zijn neus in de boter. Want we hebben nog maar twee weken geleden een nieuwe kooptip aan de gids toegevoegd.

Dat is trouwens een van de voordelen als je abonnee bent van het ebook: je krijgt de updates van het boek altijd gratis toegestuurd! Dus ook nieuwe kooptips zoals deze kleine speler met veel potentie.

De details zijn natuurlijk voorbehouden aan onze abonnees. Maar we kunnen wel het volgende stellen: momenteel is dit een van de goedkoopste goudproducenten met productiekosten van 1.045 per oz goud.

Met een huidige goudprijs van ongeveer 1.700 dollar verdient het bedrijf nu dan ook goud geld.

Maar de koers? Die noteert nu aan een schamele 0,46 dollar per aandeel.

Voor iedereen die nog geen abonnee is: het Edelmetalen ebook kost los 249 euro. Dat is voorzien van een LIFETIME GARANTIE. Dat betekent dat u na de betaling van deze gids, altijd de updates gratis krijgt.

Wie nu dus koopt, zit niet vast aan een jaarabonnement. U krijgt gewoon toegang tot de gids, nieuwe kooptips en updates, zonder dat u daar verder nog voor betaalt.

Een mooie deal!

Maar, voor 100 euro meer (349 euro) kunt u ook een jaar lang toegang kopen tot alle ebooks. Dit is zonder lifetime garantie, maar u krijgt dan wel direct het volledige pakket aan ebooks.

Dit kan middels de Library Pass:

Met de Library Pass verzeker je jezelf van een constante stroom aan goede themaresearch.

>> 24 maanden Library Pass voor 449 euro

Je krijgt dan per direct toegang tot alle ebooks en kunt deze downloaden, lezen, en uitprinten. En natuurlijk: ieder nieuw ebook, krijgt u ook gewoon in uw dashboard.

Zorg dus dat u klaar bent om te profiteren van een dip voor zilver en koop vandaag nog het Edelmetalen Ebook vol kansrijke zilver- en goudmijnbedrijven.

Met vriendelijke groeten,
Team BeursBrink

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

GastauteurKansen voor goudzoekers!