Columns & Artikelen

Nu nog mijnen kopen?

by Maarten Verheyen on 3 juli 2020

Nog even en de beurzen staan hoger dan voor het uitbreken van de Coronacrisis.

Je kan dit alleen maar verklaren door de ongeziene actie die centrale banken genomen hebben.

Er is een zee aan liquiditeiten geproduceerd en deze hebben hun weg gevonden naar de aandelenmarkten.

Dat is wat hier gaande is.

Een ongezonde situatie, aangezien de onderliggende economie in een lamentabele toestand verkeert. De cijfers zijn op sommige vlakken zelfs dramatischer dan die van de jaren ‘30.

Het enige wat de beurs voortstuwt, is de wetenschap dat centrale banken de geldkraan wijd open zullen houden. Dat geeft speculanten het vertrouwen om hun hebben en houden in te zetten op hogere koersen.

Ik heb het heel doelbewust over ‘speculanten’, en niet over beleggers. Deze beurs heeft natuurlijk steeds minder met beleggen te maken.

Failliete aandelen die 1.000% in waarde stijgen, Tesla boven de $1.200 per aandeel en Amazon is inmiddels $1.440 miljard waard. Het is ongebreidelde speculatie, en niks anders.

De beurs wordt sowieso voortgestuwd door een steeds kleine groep aandelen, gewoonlijk een teken dat de bull-market kwetsbaar is. Al kan het nog wel een tijdje blijven doorgaan. Bubbels hebben nogal eens de neiging om ons te verrassen qua omvang.

Het goede nieuws is dat de stroom aan vers geld nu ook de edelmetalen hoger jaagt. Goud staat op $100 van een nieuwe all-time high in Amerikaanse dollars. In de andere valuta’s noteren we reeds langer nieuwe highs, als nu ook goud in dollar nog volgt, is het feest compleet.

Er wordt toch vaak gekeken naar de koers in dollar en wanneer ook daar de vorige top wordt doorbroken, zal dat weer nieuwe investeerders aantrekken.

Beleggers kopen wat stijgt en een nieuwe all-time high is dan zo’n beetje het licht dat op groen wordt gezegd. Niemand die er dan nog aan kan twijfelen dat goud in een nieuwe bull-markt zit. (twijfelen deden wij al lang niet meer natuurlijk…)

En eens goud volop in de spotlights staat, zal ook zilver op de nodige interesse kunnen rekenen. De zilverprijs is de voorbije tijd al in bijzonder goede doen, maar ik verwacht dat de rally op een gegeven moment nog zal versnellen. Koersen van $25 per ounce tegen het einde van het jaar zouden me in zo’n situatie niet verbazen.

Voor nieuwe aankopen zou ik men ook beperken tot zilver momenteel.

De mijnen hebben er een ongelooflijke rit op zitten. Ik heb aandelen in portefeuille die 100% … 200% … en zelfs 500% in waarde stegen de voorbije maanden.

Kopen zou ik nu even niet doen. Dat had je in maart moeten doen toen ik je schreef dat ik al mijn beschikbare cash in de mijnaandelen zou duwen.

Maar ja, wie was toen bereid om me te volgen? Men zou wel kopen als er tekenen van een bodem waren, kreeg ik te horen. Dat is natuurlijk de beste garantie om aan de zijlijn toe te blijven kijken.


Ondertussen één van mijn grootste posities

Het eerste nummer van Beurs Magazine is gereed en bespreekt een enorme opportuniteit binnen de energiesector.

Zelf heb ik ook een bijdrage geleverd aan het nummer en deel ik één van de grootste posities in mijn portefeuille met je.

De normale prijs voor een abonnement bedraagt 199 euro, maar zoals gezegd geniet je als lezer van deze nieuwsbrief een ENORME KORTING. 

Hoe groot is die korting dan? Dat ontdek je hier

Maarten Verheyen

Maarten Verheyen, Beurs.com

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Maarten VerheyenNu nog mijnen kopen?