Columns & Artikelen

Rally van goud begint nog maar net

by Nico Pantelis on 9 juli 2020

De wereldwijde aandelenmarkten hebben al een mooi herstel laten optekenen. Hiernaast heeft de goudprijs ook al een prima stijging achter de rug. Dit is opmerkelijk te noemen want meestal laten de aandelenmarkten en de goudprijs een negatieve correlatie zien. Analisten zien echter nog meer opwaarts potentieel voor het edelmetaal.

Beleggers hopen dat de fiscale stimuleringsmaatregelen snel hun weg vinden naar de bedrijfsinkomsten. Hierdoor wordt de hoop op een spoedig herstel aangewakkerd en dit weerspiegelt zich ook in de prestaties van de wereldwijde aandelenmarkten.

Tegelijkertijd zoeken beleggers nog steeds naar een veilige haven te midden van de zorgen die de pandemie met zich meebrengt. De veilige haven bij uitstek is en blijft goud. De goudprijs heeft hierdoor, voor het eerst sinds 2011, het technische niveau van $1 800 per ounce (± 28 gram) bereikt.

De Federal Reserve en de andere centrale banken blijven maar meer en meer geld bijdrukken waardoor cash minder interessant wordt. De goudprijs zal hier wel bij varen en haar oude hoogtepunten opzoeken, met voorspellingen van een prijs van $2 500 per ounce in de komende 18 maanden.

Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital, verklaart:

De macro-opstelling is perfect voor een grondstof als goud.

Positieve verwachtingen op korte en lange termijn

De focus van de markten blijft gericht op het toenemende aantal Covid-19 besmettingen. De wereldwijde gezondheidscrisis heeft centrale banken over de hele wereld ertoe aangezet om massale stimuleringsmaatregelen uit te voeren in een poging om een economisch herstel te stimuleren.

Goud wordt van oudsher gebruikt als bescherming tegen inflatie. De prijs beweegt zich doorgaans hoger naarmate de economische omstandigheden verslechteren. Enigszins tegenstrijdig zijn momenteel zowel de aandelenmarkten als de goudprijzen aan het stijgen.

Volgens analisten zijn de stimulansen van de centrale banken, en de extra geldhoeveelheid die hierdoor kan ontstaan, een ideale voedingsbodem voor een stijging van de goudprijs op zowel korte als lange termijn.

Michael Howell, CEO van Crossborder Capital, stelt:

Wij raden beleggers aan om te diversifiëren. Goud is de activa bij uitstek die nog een mooie stijging kan doormaken.

De rally van goud is zeer duurzaam en stabiel geweest. Dit laat zien dat goud een zeer goede langetermijninvestering kan zijn.

Er stroomt meer geld richting de goudsector dan tijdens het jaar 2009

De goudprijs kent vooralsnog een uitstekend beursjaar. Tijdens de handelssessie van gisteren wist de goudprijs voor het eerst sinds het jaar 2012 boven de grens van $ 1.800 te komen. Steeds meer beleggers vluchten richting de goudsector. En het heeft er alle schijn van dat er dit jaar records verbroken gaan worden.

Het jaar 2020 zal zonder twijfel de geschiedenisboeken ingaan als een volatiel beursjaar. Het beursjaar begon aanvankelijk hoopgevend, maar het snel oplaaiende coronavirus wist tijdelijk roet in het eten te gooien. Inmiddels is de grootste koersschade alweer ingehaald. Ondanks dat blijft de onzekerheid boven de financiële markten hangen.

Beleggers vluchten richting de goudmarkt

 

 

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat steeds meer beleggers geïnteresseerd raken in de goudmarkt. Tijdens de eerste 6 maanden van het beursjaar wist er al meer geld richting de goudmarkt te stromen dan tijdens het gehele jaar 2009 het geval was. En tijdens dat jaar werd de wereldeconomie ook geconfronteerd met een stevige krimp.

Dat zoveel beleggers geïnteresseerd zijn in de goudmarkt is overigens niet vreemd te noemen. Goud fungeert uiteraard op de eerste plaats als veilige haven, maar daarnaast beschikt de goudsector ook nog over behoorlijk wat potentieel. De meeste goudaandelen zijn immers achtergebleven op de goudprijs zelf. Met andere woorden kunnen zij nog een inhaalslag gaan maken. En op dat moment kan alles razendsnel gaan!

Advertentie: De goudmijnsector staat nog altijd 40-60% onder hun piek

Wij zien een gemiddeld goudmijnaandeel vanaf dit niveau nog eens verdubbelen, of meer!

Maar met het Goud & Zilver Rapport, doen we beter.

De rendementen van het Goud & Zilver Rapport zijn om duimen en vingers van af te likken.

En het goede nieuws is dat ook jij eenvoudig toegang kan krijgen tot de BESTE SELECTIE goudmijnaandelen.

Zie hier de laatste alert: Goud & Zilver Rapport – ALERT: Pak +160% op Pure Gold Mining!

Schrijf nu in! Hier dus.

 

Slim Beleggen

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

 

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Nico PantelisRally van goud begint nog maar net