Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 12 juli 2020

Korte evaluatie  

Tijdens een recordstijging voor een tweede kwartaal, vertelde (Jeffrey) Gundlach Yahoo Financiën dat Wall Street’s recente outperformance ondanks de toenemende coronavirus-infecties eigenlijk werd gedreven door wat hij de “Super 6” noemt, die bestaat uit Facebook (FB), Amazon (AMZN), Apple (AAPL), Alphabet (GOOGL), Netflix (NFLX), en Microsoft (MSFT). “Zonder de Super 6, is er geen winsttoename in de VS-aandelenmarkt. Die is er al vijf jaar niet. Als je hen eruit haalt houd je niets over,” voegde Gundlach toe. Hij schatte dat de inkomsten op de beurs gelijk waren aan waar ze in 2016 waren, toen de markt een derde lager was. “De fundamenten zijn volledig uit de pas gelopen met hoe de markt is gemanipuleerd.” – Julia LaRoche, Waarom de Dollar en de Tech Rally voor Beleggers “Echte Risicos”‘ zijn Yahoo Finance, 6 juli 2020.

Het vertrouwen bouwt voort op het feit dat de economie van het land de coronaviruspandemie van zich afschudt. Het optimisme heeft de aandelen in China aangespoord tot een meerjarig hoogtepunt, met de Shanghai Composite die t/m donderdag in 8 handelsdagen 16,5% steeg – Chong Koh Ping, Xie Yu, en Joanne Chiu, “China Cautions Investors About Market Exuberance,” Wall Street Journal, 10 juli 2020.

Het was een week van terugkeren en vertrekken.

In China en de VS is het de terugkeer van irrationele uitbundigheid en precies op het moment dat de Zon begin volgende week rechttegenover Jupiter komt te staan. Dit zal worden gevolgd door het kosmische koningspaar van irrationele uitbundigheid – Jupiter en Neptunus – voor hun tweede passage in een sextiel aspect over twee weken. De eerste passage was op 20 februari, de exacte datum van de all-time high in de S&P, waarna alle wereldbeurzen in de loop van de volgende maand neerstortten. Zou het weer kunnen gebeuren? Nou, de oorzaak van die crash was het begin van de COVID-19-hysterie, en die is nu teruggekeerd met een wraakactie in de VS. Veel staten en steden (en het land als geheel) melden een recordaantal gevallen per dag. De curve buigt hier niet de goede kant op.

Dit is ook een week van kosmische vertrekken. Mercurius retrograde, de “Bedrieger”, stopt zijn huidige retrogradecyclus en begint zondag 12 juli weer vooruit te lopen. Dit was een bijzonder eigenzinnige periode, met divergentiesignalen over de hele wereld. Maar voor de komende weken zullen de zaken waarschijnlijk duidelijker worden – niet noodzakelijkerwijs gemakkelijker of beter, maar wel duidelijker. We kennen de situatie en beseffen dat de strijd nog niet voorbij is.

In Europa steeg de Nederlandse AEX naar maandag 6 juli zijn hoogste stand sinds de crash medio maart. De aandelenmarkten van Duitsland, Engeland en Zwitserland maakten toen secundaire toppen maar geen nieuwe toppen, voor gevallen van onderling gerelateerde negatieve divergentie. Ze gingen allemaal dalend de week uit.

In Azië en de Stille Zuidzee was het China waar het nieuws vandaan kwam. Daar hield de Shanghai Composite vast aan zijn explosieve stijging naar 3457 donderdag 9 juli, het hoogste niveau sinds februari 2018. De Hang Seng en Indiase Nifty stegen naar hun hoogste punt sinds de crashlaagtes van maart. De stijgingen in Japan en Australië waren echter bescheiden en piekten vroeg in de week waarna tot het einde van de week daalden, ook hier voor onderling gerelateerde negatieve divergenties.

De Amerikaanse beurzen vertoonden ook nog andere gevallen van onderlinge bearish divergentie. De NASDAQ Composite vloog naar op vrijdag 10 juli weer een nieuw record. De Bovespa van Brazilië steeg ook naar een nieuwe post-crash-high, dat was 9 juli. Maar de Dow Jones Industrial Average bleef ruim onder zijn hoogte van na de keldering die het 8 juni bereikt had. De DJIA steeg of daalde meer dan 300 punten vier van de vijf dagen van afgelopen week zonder dat twee of meer dagen te kunnen vasthouden. De Bedrieger gedroeg zich op zijn klassieke zigzagmanier, door na het afgeven van een koopsignaal dat onmiddellijk te ontkennen en een verkoopsignaal af te geven, zo ging het de hele week heen en weer. Als hij deze week vertrokken is een reden voor een viering voor velen, ofschoon de effecten van zijn mengelmoes op de financiële markten tot vier dagen daarna kunnen voortduren.

Voor Goud en Zilver waren het uitstekende weken. Goud zette zijn meteorologische stijging voort tot 1829,80 op 8 juli, zijn hoogste prijs sinds 19 september 2011. Zilver steeg tot 19,44, de hoogste prijs sinds 4 september 2019, toen het 19,75 bereikte. Dit is wat er gebeurt als de rentetarieven nul zijn en de instabiliteit in de wereldomstandigheden aanhoudt, met de dreiging van nieuwe explosies of implosies die zich ontwikkelen (Mars is nu in Ram).

Alles bij elkaar was het een woeste en rare week, in lijn met zowel de aard van Mercurius die een eind aan zijn retrograde cyclus maakt en de naderende drievoudige opposities met de Zon van de komende week.

De geokosmos van vandaag

In beide beslissingen verwierpen de rechtbanken de argumenten van de advocaten van president Trump en het ministerie van Justitie dat een president onschendbaarheid en voorrechten heeft die hem volledig buiten het bereik brengen van de autoriteiten die zijn documenten of bewijsvoering zoeken. – Bryon Tau, “Ruling Cast Light on the Limits of Presidential Power,” Wall Street Journal, 10 juli 2020.

Het was geen goede week voor President Trump, aangezien het Hooggerechtshof had bepaald dat hij niet boven de wet staat tijdens zijn ambtstermijn. En dit volgde direct op de uittreksels van een nieuw boek dat deze week door zijn nichtje, Dr. Mary Trump (Psycholoog), zal worden uitgebracht waarin zij verontrustende onthullingen doet over het karakter, de familie en het verleden van de president. Hij probeerde te voorkomen dat het boek werd uitgebracht, maar hij verloor die strijd ook. Hij is niet gewend om te verliezen en hij verloor vorige week verschillende belangrijke gevechten. Dit staat allemaal in verband met de doorreis van Pluto in oppositie naar President Trumps geboorte-Venus en –Saturnus (schadelijke onthullingen over iemands verleden), evenals dat Neptunus’ reis een T-vierkant naar zijn geboorte Zon en –Maan maakt (schandaal). In het verleden was hij in staat om zulke stormen te doorstaan. Maar dit keer is Pluto erbij betrokken en zoals vele malen eerder aangegeven, ontsnapt niemand ongedeerd en onaangetast aan Pluto. Afgelopen week was een zware klap.

Ondanks de persoonlijke tegenslagen voor de president, kelderde de aandelenmarkt niet en de economische winsten sinds de crash van midden maart zijn voorlopig niet teruggedraaid. Die curve zou echter kunnen beginnen te buigen met geokosmische aspecten die de komende twee weken naderen.

Het belangrijkste kosmische patroon dat eraan komt kan de drievoudige zonne-opposities van 14-20 juli zijn. Dat is wanneer de Zon eerst een oppositie naar Jupiter (14 juli) vormt, gevolgd door een oppositie naar Pluto (15 juli) en tenslotte een naar Saturnus tijdens de Nieuwe Maan van 20 juli. Het zijn allemaal Niveau 1-geokomische signaturen, die de grootste overeenkomst hebben naar primaire of grotere cycli binnen 10 handelsdagen. En de Zon-Jupiter- en Zon-Saturnus-opposities kennen een 50% historische mate van overeenkomen met cycli van 50 weken of meer. Dat is een zeer grote correlatie van de cycli van Zon-planeet-cycli met marktcycli van deze omvang. Het betekent dat er een kans is dat er zich binnenkort een belangrijke top (of secundaire top) zal vormen.

De mogelijkheid van een scherpe omkeer in zowel de aandelenmarkt als de economie zien we ook terug in diverse horoscopen. Bijvoorbeeld, het Jupiter-Pluto-Saturnus-stellium vormt in de laatste graden van Steenbok een T-vierkant naar de Jupiter-Neptunus-conjunctie, opposiet Saturnus in de New York Stock Exchange-horoscoop (“Buttonwood chart” van 17 mei 1792). De Zon vormt er komende week in zijn zodiakreis een Groot Vierkant naar. En in augustus komt Mars vierkant deze zelfde SteenbokStellium-planeten en zal dat tot het eind dit jaar af en aan herhalen.

Het is alsof de lont van een dynamische stok is ontstoken en het kan een kwestie van tijd zijn voordat er iets ontploft – tenzij iemand kan bedenken hoe hij de vlam eerst moet doven.

De “held” in dit kosmische drama is misschien wel Neptunus, die tot half oktober in een sextiel naar Jupiter staat. Dat wat bovendien betekent dat het ook de klap kan verzachten van deze andere planeten in hard aspect naar Saturnus en Pluto.

Hoe kan Neptunus de explosiedreiging dan uitdoven? Door gedrag dat het tegenovergestelde is van de vurige Zon en Mars die de SteenbokStellium-planeten uitdagen. Dit wordt interessant want de explosie is waarschijnlijker als de leider (Zon en Mars) de controle verliest en alle mensen om hem heen bedreigt. De explosiedreiging neemt af wanneer de leider Neptuniaanse eigenschappen vertoont, van onder andere empathie, begrip, eerzaamheid en vriendelijkheid. Dat zijn niet de eigenschappen waar de President om bekend staat, vooral als hij aangevallen wordt en het ene onderzoek na het andere bestrijdt. Het ziet ernaar uit dat dit een heel moeilijk verkiezingsseizoen wordt voor Dhr. Trump. Alles dat Joe Biden moet doen is kalm overkomen, begripvol, en zichzelf presenteren als een verbinder, iemand die niet bijdraagt aan de verdeeldheid van dit land. In tegenstelling tot wat de meeste politici zeggen, hoeft hij geen plan te hebben of een grote visie te hebben op wat hij gaat doen als hij eenmaal gekozen is. Alles dat hij dient te doen is een contrasterend karakter te tonen. Anders dan in het verleden, denk ik niet dat deze verkiezing zodanig over de economie zal gaan als mensen denken. Het zal ook niet gaan over beleid en platforms. Het gaat misschien meer om de stress van het volk en wie die kan verminderen. Dat is wat Mars in Ram, vierkant voor Jupiter, Pluto, en Saturnus suggereert. Geen stress, geen verlies.

Maar terug naar de markten. Dit is astrologisch een belangrijke week. Het is feitelijk de komende twee weken belangrijk. Op langere termijn zitten we nu ook in een Martiaanse periode vanaf 27 juni (Mars in Ram). Hij zal zeer actief zijn zodra hij op 4 augustus zijn vierkant naar de SteenbokStellium-planeten begint, dat tot het einde van het jaar van kracht blijft. Met Mars gebeurt er ook veel in financiële markten en bewegen prijzen wild. Handelaren zullen dat geweldig vinden. Waarschijnlijk vinden veel scherpe bewegingen plaats. De kosmos zal ons daar de komende tien dagen een glimp van geven. Dit is een gunstige tijd voor degenen die van actie houden, maar een gevaarlijke tijd voor degenen die roekeloos zijn.

 

 

Mededelingen

 

De maandelijkse SMT Cyclus Nieuwsbrief en de Engelse SMT Cycles Report komen deze week uit.
Elke SMT Cyclus Nieuwsbrief bevat onze toekomstoutlook voor de Dow Jones en S&P en AEX index, Goud, Zilver, T-Notes, Euro/Dollar, Ruwe Olie, naast MMA’s unieke geokosmische cruciale omkeerdata (CRD’s) en Solaire-Lunaire omkeerdata voor de komende weken voor DJIA, Goud, en Zilver. Ook de MMA Japan Cycles Report (Nikkei, JGB Bonds en Dollar/Yen) komen deze week uit. Bent u nog geen actieve abonnee van een van deze nieuwsbrieven maar wel geïnteresseerd? Kijk eens naar een 2-maandsproefabbonnement voor slechts €59.
MMA biedt vanaf 24 oktober 2020 zijn tweede 2-jarige programma van de Merriman Market Timing Academy aan!

Dit is de zeldzame kans om de MMA-methodologie van de timing van de financiële markt en de analyse van de financiële markt te leren. Vanaf 24 oktober zal het tweede aanbod van de MMTA beginnen, geleid door MMTA-afgestudeerde Gianni Di Poce met hulp van oprichter Raymond Merriman. Het is voor het eerst sinds 2014 dat deze 2-jarige cursus in het Engels wordt aangeboden. De cursus wordt online aangeboden. Lees verder>>


Het boek Forecast 2021 
kan vanaf 10 augustus vooruit worden besteld. Onze voorlopige verwachting is dat 2021 net zo dramatisch kan worden als 2020. Dit jaar verandert er iets,aangezien het Forecast Book sinds 2010 steeds omvangrijker is geworden en er steeds meer onderzoek en tijd voor nodig was om het te schrijven. … Lees verder>>
 

Uw vermogen beheerd volgens Markettimingmethode

Steeds meer mensen kiezen voor vermogensbeheer volgens de markettimingmethode. MMA-analisten leveren input op basis waarvan wordt belegd in de CAPS-strategie (van CyclusAnalyse & Planetaire Samenhang).
Lees verder>>

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

Irma SchogtVooruitblik op de week