Columns & Artikelen

Er is gewoonweg geen houden aan

by Nico Pantelis on 23 juli 2020

Er is gewoonweg geen houden aan. De koersen schoten opnieuw fors hoger, bij de start van de nieuwe beursweek. Volgens de officiële berichtgeving zou dit komen door de deal in Europa.

Maar wie de markten echt kent, weet dat er altijd andere zaken spelen. Dat was ditmaal niet anders. Bloomberg lichtte alvast een tip van de sluier.

De Fed staat voor een grote omwenteling van haar monetaire beleid.

We gaan niet teveel in details, maar het komt neer op het volgende. Tot op heden liet de Fed haar rentebeleid afhangen van de Philips curve. Deze curve wordt gebruikt om inflatie te voorspellen.

De methode is simpel: hoe lager de werkloosheid, hoe hoger inflatie.

Helaas bleek dit niet te kloppen. De lage werkloosheid (voor corona) heeft helemaal niet gezorgd voor een hogere inflatie. Die bleef zelfs halsstarrig onder hun doel van 2%.

Deze methode wil men nu overboord kieperen. Dat zou een historische ingreep zijn. Want dan is er geen enkele graadmeter meer om inflatie te ‘managen’. En dat blijkt ook volgens bronnen dicht bij de Fed: ze willen inflatie loslaten, zelfs als hun target overschreden wordt.

Sinds dit bericht is ‘gelekt’, schieten niet enkel aandelen als een komeet omhoog, ook edelmetalen zijn gegeerd. Vooral de prijs van zilver is plots losgebroken.

Een zeer opmerkelijke ontwikkeling wat ons betreft.

De zilverprijs staat immers aan de vooravond van een nieuwe, historische uitbraak. Als zilver $21 per ounce doorbreekt, is er geen weerstand meer tot $28.

En eerlijk gezegd, we denken dat de echte grote weerstand pas gevonden wordt op $50!

Als dit nieuwe beleid daadwerkelijk geïnstalleerd wordt door de Federal Reserve, zet je dan maar schrap, want dan gaan de prijzen simpelweg exploderen. Zilver kan dan zelfs door het record van $50 knallen, alsof het nooit heeft bestaan.

Advertentie:

Dit is het moment om je portefeuille vol te steken met de BESTE ZILVERAANDELEN.

Let op, veel goede zilverbedrijven zijn er niet. De meeste aandelen in de zilversector zijn troep. En dat zeggen we zonder overdrijven. De meeste bedrijven zijn pas rendabel aan een zilverprijs die tientallen dollars hoger ligt dan vandaag.

Gelukkig leest u Slim Beleggen, want we hebben enkele topanalisten voor de goud- en zilversector in dienst. Ze screenen al jaren dit segment. Ze hebben veel kennis van alle zilveraandelen.

In het Goud & Zilver Rapport hebben ze 10 ZILVERAANDELEN verzameld, die de top van de sector vertegenwoordigen. Verder hoef je niet te kijken, want de rest van de markt is niet te vertrouwen. Op deze aandelen kan je bouwen.

DOWNLOAD ZILVER TOP 10

 

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

 

Slim Beleggen

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

 

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Nico PantelisEr is gewoonweg geen houden aan