Columns & Artikelen

Ramkoers!

by Nico Pantelis on 28 juli 2020

Goud zit op ramkoers.

Dat lieten we u al uitvoerig weten.

Toch blijven heel wat beleggers zich vragen stellen bij dit plotse prijsgeweld. Ze krijgen er hun hoofd niet goed omheen.

We hebben het al enkele malen geroepen in de afgelopen dagen. Beleggen moet je simpel houden. Dat geldt ook voor goud.

Kijk, de overheden en hun centrale banken printen geld zonder limieten… Letterlijk! Er is tegenwoordig geen houden aan.

Nu hoeft dat op zichzelf niet zo zeer een probleem te vormen. Als er een economische groei tegenover staat, dan gaat het geldprinten en de toename van het bbp hand-in-hand.

Maar precies hier knelt het schoentje. Als je geld print zonder economische groei, of zelfs met een economische krimp, dan gaat het snel fout.

Dat is wat we momenteel wereldwijd zien. Geld wordt wereldwijd gecreëerd zonder limieten, maar de economie is overal in terugval. Met Europa op kop!

Op de bovenstaande grafieken van de eurozone ziet u precies waar het fout gaat.

De Europese economie zakt in het tweede kwartaal in de dieprode cijfers (bovenste grafiek), terwijl de geldcreatie in de eurozone op hetzelfde moment in een hogere versnelling schiet (onderste grafiek).

Deze combinatie is koren op de molen van goud.

Als de historie enige raadgever mag vormen, dan is dit patroon nog maar net begonnen en hebben we nog een bijzondere stijging van goud voor de boeg.

De volgende grafiek laat de historische bull markets in goud zien in functie van de duratie en de stijging. Ook dit waren telkens periodes van economische en monetaire onbalans.

We zijn alweer heel wat maanden onderweg, en we waren er als de kippen bij.

Maar inmiddels begint de huidige bull market aan kracht te winnen, en ziet het ernaar uit dat we in een vergelijkbaar traject zitten als de vorige bull market. Dat betekent dat de goudmarkt nog een verdubbeling… en nog een verdubbeling voor de boeg heeft.

Kortom, een goudprijs van $8.000 per ounce valt dan niet uit te sluiten.

We zien het allemaal graag gebeuren. Maar we focussen voor nu eerst op ons koersdoel van $5.000. Dan zijn we al zeer tevreden analisten, kunnen we u verzekeren.

Vooral omdat onze posities in goud- en zilvermijnaandelen dan door het dak zullen knallen.

Doe jij ook met ons mee?

 

ACTIVEER JOUW GOUDEN TICKET

 

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

 

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Nico PantelisRamkoers!