Columns & Artikelen

Overzicht per 1 augustus

by Wilge on 1 augustus 2020

De goudprijs zette op de laatste dag van juli nog even een All Time High neer: $1983,36 het was de derde keer die week dat de goudprijs boven zichzelf uitsteeg. Is het daarmee de best scorende waarde in ons overzicht? Kijk zelf maar:

De toppers

Nee, dus, de zilverprijs doet het beter dan de goudprijs. Daarboven zien we dat bitcoin deze week ook weer boven de 10.000 dollar kwam en gelijk naar waardes boven de 11.000 dollar steeg. De mijnbouwaandelen laten zich ook van de goede kant zien. De mijnbouwaandelen gekozen in de edelmetaalcompetitie doen het nog veel beter, maar die ‘deden pas mee’ sinds 1 maart. Toch is een score van rond de 100% natuurlijk erg goed!

De Staart

In euro’s gemeten zien we palladium en platina in het rood staan. Let ook op de dollar/euro verhouding! De NASDAQ doet het met de tech aandelen heel goed! echter de ‘gewone bredere indices’ als de Dow, S&P en AEX staan toch echt wel slecht bij. De wateraandelen krabbelen weliswaar op maar vertonen nog geen goede resultaten. Ook de REMX toont een langzaam herstel, maar is er nog lang niet, vooral niet in verhoudingen met waar hij ooit begonnen was.

tot volgend overzicht,

Wilbert Geers – Webmaster Edelmetaal-Info

Dit artikel mag worden overgenomen mits er een bronvermeldende link naar Edelmetaal-Info.nl bij staat.

Edelmetaal kopen?

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

WilgeOverzicht per 1 augustus