Columns & Artikelen

Warren Buffett koop goudmijnaandelen!

by Nico Pantelis on 15 augustus 2020

Breaking News: dit nieuws is heet van de naald. Warren Buffett heeft eindelijk besloten om toe te slaan in de goudmijnsector.

Hij kocht maar liefst 21 miljoen aandelen van Barrick Gold (GOLD).

Hij kocht meteen voor 500 miljoen dollar!

Op hetzelfde moment dumpt hij z’n bankaandelen. Wells, JPM en Goldman werden afgebouwd.

 

Geen onlogische move van Buffett, voor wie de methode van deze topbelegger een beetje kent.

Warren koopt het liefst cashflow… Stijgende cashflows! 🙂

Om het beeld te verduidelijken waarom Buffett plots zo verlekkerd is op goudmijnaandelen; je hoeft enkel maar de jaarlijkse verschillen in de boeken van Barrick Gold te bekijken.

Drie jaar geleden draaide de goudproducent een marge van 200 USD. Dat is 1.100 USD voor de prijs van goud, minus de totale kosten van 900 USD.

In de afgelopen jaren bleven de kosten min of meer gelijk bij Barrick, maar schoot de goudprijs omhoog. En dat voel je meteen.

Vorig jaar rond deze periode verdiende men 1.250 USD, met een totale kost van 950 USD.

Dat is een marge van 300 USD. Een stijging van 50%.

Maar dit jaar schiet de marge door het dak.

Laat ons stellen dat Barrick Gold een totale kost van 1.000 USD zal hebben, maar de verkoopprijs zal in de komende kwartalen boven 1.900 USD uitkomen. Een marge van 900 USD.

Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van vorige jaar, en een bijna vertienvoudiging (!) van de vrije cash ten opzichte van 3 jaar geleden.

Hier kickt niet enkel Buffett op, maar wij ook.

We zien dit al enkele jaren aankomen, en daarom zijn we onze lezers ook al enkele jaren aan het pushen in de richting van goudmijnaandelen. Tegen alles en iedereen in!

Met een heel goede reden. Want niet enkel de vrije cash schiet de lucht in bij Barrick, ook de winsten gaan exploderen in de komende kwartalen.

Deze goudmijner is klaar voor de toekomst, want de schuld is teruggebracht tot het absolute minimum.

 

Begrijp je waarom Buffett de banken dumpt, terwijl hij goudmijnaandelen koopt?

Dit is de natte droom van iedere belegger!

Wacht niet langer, maar doe mee met Buffett en koop de beste selectie van goudmijnaandelen van dit ogenblik in het Goud & Zilver Rapport.

 

BEKIJK ONZE BESTE GOUDMIJNEN

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

 

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

 

Nico PantelisWarren Buffett koop goudmijnaandelen!