Columns & Artikelen

Goud op de eerste plaats!

by Nico Pantelis on 16 augustus 2020

We roepen het al een tijdje: het zijn uitzonderlijke tijden.

De nieuwe records op de beurzen stijgen sommige beleggers naar het hoofd.

Meer recent raakten wij ook in extase, nadat de goudmarkt uit haar meerjarige correctiefase kwam en door het symbolische niveau van $2.000 brak.

Een grote bevestiging van onze visie.

Al jaren kijken we uit naar dit ogenblik, want het onderstreept onze inflatiegerichte beleggingsstrategie. Het historische monetaire experiment van nulrentes en ongelimiteerde geldcreatie moet vroeg of laat een explosief effect krijgen op bepaalde marktonderdelen.

Goud op de eerste plaats!

Die visie zet zich nu goed door, en we verwachten dat dit nog maar de eerste fase is van de nieuwe meerjarige bullmarket in goud en zilver.

Onze strategie bestaat erin om deze bullmarket te bespelen via de beste goud- en zilvermijnaandelen.

Deze methode werkt alvast prima, maar komt in deze vroege fase nog niet geheel tot z’n recht. De mijnaandelen stijgen sneller dan goud (2x), maar nog niet met een factor 3x tot 5x.

Dit komt omdat het grote kapitaal nog niet in goudmijnaandelen zit.

Maar ook hier kwam dit weekend verandering in. Warren Buffett stapte meteen voor een half miljard dollar in Barrick Gold.

We wisten even niet waar we het hadden. Dit is de grootste belegger van onze generatie.

Je kan van hem houden of hem haten, maar het staat als een paal boven water dat hij een unieke neus heeft voor de beste koopjes in de markt.

En bovendien, waar Buffett vooral erg sterk in is, is om z’n visie aan te passen aan de markt.

  • Zo kocht hij bankaandelen in de financiële crisis toen niemand ze moest hebben.
  • Kocht hij enkele jaren later massaal aandelen van Apple, terwijl hij eerder nog openlijk tegen een belegging in technologie had gepleit.
  • En nu koopt hij goud, in de vorm van het grootste goudmijnaandeel, maar hij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij goud een onzinnige belegging vond.

Buffett draait niet met de wind, zoals dit in eerste opzicht lijkt.

Buffett koopt telkens toenemende vrije cashflows van de marktleiders in een nieuwe, jonge bullmarket. Want vrije cash leidt tot meer winst, en meer winst leidt tot meer dividend.

En dan rinkelt de kassa!

Eerst bij de banken, vervolgens bij technologie, en nu dus in goud.

Een zeer belangrijk teken.

Het signaal waar we al even op zitten te wachten, is nu eindelijk gekomen: de institutionele beleggers gaan nu allemaal een stukje van deze koek willen.

Helaas, het wordt drummen aan de ingang.

We hebben de 10 grootste posities van de goudsector eens nagekeken qua marktkapitalisatie.

Deze aandelen hebben samen een marktwaarde van 224 miljard dollar.

Om je een beter beeld te geven van het probleem. Enkel de grootste 5 techaandelen (Facebook, Amazon, Apple, Google en Microsoft) hebben een marktkapitalisatie van 6.900 miljard dollar.

Kortom, de vijf belangrijkste aandelen in de technologiesector zijn 30x (!) groter dan de tien grootste aandelen in de goud- en zilversector.

Laat dat maar eens even inzinken…

Als alle Buffett-aanhangers – en de meeste professionals kijken op naar Buffett – hun grote held gaan volgen, dan verwachten we inderdaad een extreme explosie van de goudmijnsector.

Het enige wat dat momenteel nog wat kan tegenhouden, is de sector zelf.

Heel wat fondsbeheerders dienen zich te houden aan bepaalde regels, en kunnen dit soort ‘smallcaps’ in de markt niet kopen.

Maar vroeg of laat, als steeds meer beleggers instappen en de marktkapitalisaties blijven toenemen, zullen ook deze ‘laatkomers’ instappen.

U begrijpt het wel. We waren nooit eerder zo enthousiast over de nieuwste ontwikkelingen in de goud- en zilvermijnsector. Koop deze aandelen, nu u nog kan kopen vóór de rest.

 

>>> ONTDEK DE BESTE GOUD & ZILVER AANDELEN <<<

 

We zijn zo enthousiast, dat we hier bijna vergeten te melden wat er verder nog van belang was in de markt, in de afgelopen week.

Aan de oppervlakte niet zoveel nieuws. De aandelenmarkten stegen opnieuw.

Maar wij hadden meer aandacht voor de obligatiemarkten. Want wat we daar zagen, was niet zo mooi.

De tienjarige rente in de VS schoot fors omhoog. Van 50 basispunten tot 70 basispunten. Een stijging van 40% op een week. Dat is een flinke waarschuwing aan het adres van de Fed.

Want de markt laat hiermee luid en duidelijk weten: jullie moeten blijven stimuleren!

Het is nu alweer enige tijd rustig op het front van de kwantitatieve verruiming (QE), en het begint bij vele spelers in de markt weer te knijpen. Ze hebben weer een nieuw shot nodig.

Anders zakt het systeem opnieuw in elkaar, vrezen ze. En daarom verkopen ze plots Amerikaanse schuld. We zullen zien hoe de Fed hierop gaat reageren in de komende dagen. Maar er zal weer iets moeten gebeuren.

Zoals we eerder al eens aangaven: we verwachten dat de balans van de Fed voor het einde van 2020 boven het niveau van 10.000 miljard dollar uitkomt. Momenteel zit het totaal aan 6.900 miljard.

Daarom zijn we nog steeds niet negatief over de aandelenmarkten. We lezen overal waarschuwingen en doemscenario’s voor aandelen, maar dat zien we nog niet.

Zolang de Fed kan blijven doen wat ze doet, zien we geen reden om onze visie bij te stellen.

Pas wanneer dit beeld fundamenteel wijzigt, en de Fed niet meer gaat ingrijpen als de markt erom vraagt, dan is het ‘all bets are off’ voor ons.

We blijven het onderstrepen: om deze trend optimaal te bespelen, moet u nu goudmijnaandelen kopen.

We kunnen het niet voldoende herhalen.

De grootste en beste beleggers stappen nu stuk voor stuk in.

Waar wacht je nog op?

Maandag verschijnt er weer een kersverse editie van het Goud & Zilver Rapport in de mailbox van de leden.

Daarin wordt de huidige markt weer in details onderzocht en beschreven, maar ook gaan we dieper in op enkele forse koersexplosies van de afgelopen periode, in de sector.

Want terwijl deze trend nog maar pas begonnen is, staan er al aandelen in de Selectielijst met +350% en meer op de teller in 2020.

Wat moet je ermee? Ons team gaat hier altijd bedachtzaam mee om, en beschrijft diverse methodes om je rijkelijke winsten ook veilig te stellen, zonder alle potentieel over boord te gooien.

Want weet je wat het is met beleggen? Kopen kan iedereen. Verkopen?! Dat is een ander paar mouwen.

Wanneer, hoe, hoeveel, … De vragen vliegen je om de oren, eens je op het punt staat om de verkoopknop in te drukken.

Wij geven op al jouw vragen, een duidelijk en concreet antwoord.

Nu maandag, weer in een nieuwe editie van het Goud & Zilver Rapport.

Zorg dat je deze nieuwe bullmarket meedoet vanaf de prille start: NU!

 

ACTIVEER GOUD & ZILVER RAPPORT

 

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

 

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Nico PantelisGoud op de eerste plaats!