Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 21 september 2020

Korte evaluatie 

De werelds aandelenmarkten gleden donderdag verder weg nadat de VS Federal Reserve nalieten veranderingen aan hun forse obligatie-opkoopprogramma te beloven…. Beleggers ongemakkelijk zelfs nadat de Fed woensdag signaleerde dat het de VS-rente tenminste tot eind 2023 op historisch lage niveaus zou handhaven – Adam Samson en Camilla Hodgson, “Global Equities Slip After Federal Reserve Comes Up Short on QE Plans,” Financial Times, 17 september 17, 2020.

Vechten tegen de Fed heeft geen winnaars opgeleverd sinds de samenkomst van de Pandemiecrisis met de marktbodem in eind maart. Maar toen de Fed afgelopen week aankondigde dat het de rentes ongewijzigd zou laten, rond 0 procent t/m eind 2023, juichten de werelds aandelenmarkten niet. Is de Fed door zijn wapens heen om de aandelenmarkt te stimuleren, nu op weg naar de Amerikaanse verkiezingen? Of is dit gewoon Mars retrograde in zijn eigen teken Ram die doet wat hij normaliter doet als hij retrograde loopt in zijn eigen teken? Wat een draai van stevige agressie en vertrouwen naar vrees en angst voor ongewenste gevolgen van een te agressieve en zelfverzekerde houding. Onder Mars retrograde is de agressor meestal de verliezer. Dat zal zo blijven tot 13 november. Begin niet aan iets als je twijfelt of het wel zal lukken.

Nog maar twee weken gelden, binnen een dag van onze 4 september, 3-sterren-cruciale omkeerdatum, stonden de (meeste, AEX niet, vert.) wereldaandelenmarkten nog op hun hoogste niveau sinds de marktineenstorting van 16-23 maart. De NASDAQ en S&P boekten zelfs een nieuw record. Op onze 2-steren cruciale omkeerdatum van afgelopen maandag 14 september, wisten sommige andere nog nieuwe post-crash-hoogtes te zetten zoals de Japanse Nikkei index. Tegen vrijdag 18 september zetten veel van diezelfde markten nieuwe laagtes in maanden. Het schijnt dat Mars die retrograde is gaan lopen in Ram in september inderdaad overeenkomt met de omkeer van optimisme, zoals in deze column was gesuggereerd dat binnen een week het geval zou zijn.

Sommige grondstoffen zijn echter ook omgedraaid, maar dan scherp naar boven. Mars is Ram is heet, zoals te zien aan de oncontroleerbare branden die nu in het Amerikaanse westen en de negatieve effecten van de onverwachte opwarming (en vraag) op granenprijzen, wat in lijn is met Mars vierkant Saturnus en Pluto (oogstschade) zijn Maïs en Tarwe nu op een prijspiek sinds maart. Sojabonen zijn op hun hoogste niveau in twee Jaren. Ruwe Olie spoot ook omhoog. Van zijn primaire cyclusbodem van 8 september, tijdens de richtingsverandering van Jupiter en Mars, is Ruwe Olie in een week 15% gestegen naar een hoogte van 41,49 dollar.

Mars retrograde duurt nog tot 13 november maar is slechts deel van het verhaal dat 28 september – 19 oktober gaat spelen welk een grote tsunami van wereldgebeurtenissen kan worden, die op hun beurt de financiële en grondstoffenmarktprijzen sterk kunnen beïnvloeden.

De geokosmos van vandaag

In de afgelopen decennia hebben we veel factoren zien stijgen die verband houden met het geluksniveau. De economische welvaart neemt toe, de toegang tot essentiële hulpbronnen en diensten is verbreed en mensen zijn meer dan ooit met elkaar verbonden, althans in digitale zin. Ondanks deze trends neemt de bezorgdheid over de geestelijke gezondheid toe. In de VS is volgens een onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid de tienerdepressie tussen 2007 en 2017 met 63% gestegen. En het rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie over geestelijke gezondheid en COVID-19 schat dat de wereldeconomie elk jaar aan depressie en angst 1 biljoen dollar verliest. . “What Does the Future of Happiness Look Like?” UBS Hoofd Beleggingsbureau , www.ubs.com/global/, 17 september 2020.

Misschien krijgen we deze week een beetje rust voordat de kosmische storm de volgende week toeslaat.

De gaat 22 september voor een maand het teken Weegschaal in van overeenkomsten en diplomatie. Mercurius arriveert 27 september in Schorpioen, het zodiakteken van onderzoeken en blootstellingen van zaken die zijn verborgen. Mercurius blijft het grootste deel van oktober daar als gevolg van zijn retrograde draaiing en loop van 13 oktober tot en met 3 november. Gezien het feit dat president Trump een Tweeling is, geregeerd door Mercurius, zal deze retrogradeperiode voor hem van cruciaal belang zijn. Ik herinner me in 2008 toen John McCain, een Maagd (die ook door Mercurius geregeerd wordt) zijn verkiezingskansen volledig zag omkeren toen Mercurius tijdens het verkiezingsseizoen retrograde ging. Hij had vooropgelopen, maar tijdens de retrograde, en de op dat moment exploderende economische crisis, liep zijn standpunt te veel schade op om te herstellen en werden de verkiezingen gewonnen door Barack Obama.

De bezorgdheid over een andere mogelijke economische crisis en de beurzenineenstorting op weg naar de verkiezingen van 2020 kan niet worden weggenomen, ook al is dat historisch gezien een zeldzame correlatie, ondanks 2008. In 2008 brak terwijl Saturnus naar zijn oppositie tot Uranus naderde, de crisis uit exact op de Verkiezingsdag 4 november 2008. Het duurde tot en met 26 juli 2010. We hebben straks weer met een hard aspect tussen Saturnus en Uranus te maken, maar het duurt nog tot februari 2021 voor de eerste passage ervan plaatsvindt. Maar over twee weken hebben we nog een krachtige kosmische indicator van een mogelijke economische crisis en aandelenmarkthysterie erbij. Retrograde Mars in Ram vormt dan zijn tweede (van drie) wassende vierkanten naar het SteenbokStellium van Saturnus, Pluto en Jupiter, van 28 september-19 oktober. Mars kwam in samenstand met die planeten ten tijde van de eerder dit jaar optredende aandelenmarktcrisis(20-31 maart). Het timede in feite de bodem van de beurskeldering, 23 maart. Het eerste kwartier van Mars naar diezelfde planeten wijst op het weerkeren van gelijkwaardige dynamieken als destijds. COVID-19 nog steeds niet oplosbaar en in verschillende gebieden op de wereld komen met de sluiting van vele bedrijven, lockdowns ook terug.

Met Mars retrograde in Ram tot en met 13 november, en al binnen de orb van zijn vierkant met Saturnus en Pluto, heeft wie dan ook gemerkt hoe iedereen onder druk lijkt te staan met niet genoeg tijd om alles te doen? Dit kan een zeer stressvolle dynamiek zijn. De oplossing is echter simpel. Het gaat om het tempo van de werkzaamheden, om niet te veel taken op te nemen die allemaal dezelfde deadline hebben. Het is essentieel voor uw geestelijk en lichamelijk welzijn om met kracht een evenwicht te creëren in al uw activiteiten, van werk, tot rust, lichaamsbeweging, voeding en sociale zaken, en om jete onthouden van het aangaan van onnodige geschillen. Als je dit kunt, en je zich niet in een afhankelijke relatie laat meeslepen als het gaat om taken van iemand die geneigd is om te treuzelen, kun je niet alleen iets voor elkaar krijgen maar je kunt een enorme opluchting voelen bij het op tijd afronden van deze projecten, omdat je de controle hebt overgenomen, in plaats van het weg te geven aan anderen.

Als je achteropraakt, vooral omdat anderen niet hun deel doen om te helpen bij de voltooiing, kun je bittere wrok voelen en het gevoel hebben dat je niet gerespecteerd en niet gewaardeerd wordt. Als je je al je tijd richt op je werk of een bijzonder stressvolle kwestie, ben je onderhevig aan een fysieke burnout en mentale/emotionele uitputting. Gebruik deze tijd om beter voor jezelf te zorgen en verlicht de obsessie dat je alles nu moet afmaken, indien mogelijk. Sta jezelf en de ander toe om te ademen… dit is Mars aan Saturnus en Pluto. Het is er al sinds eind maart en het is zowel letterlijk als figuurlijk. Sta jezelf toe om te ademen en laat anderen ademen. Anders kan iemand geraakt worden. Vorige week adviseerde ik om niet naar je gevoel te luisteren. Dat was niet verstandig. Je kunt en moet altijd naar je gevoel luisteren. Maar onderzoek wat het je vertelt met je eigen gezond verstand voordat je ernaar handelt. Alleen handelen op basis van impulsen is nu geen goed idee.

Gedachten over de toekomst

De enige manier waarop we deze verkiezing kunnen verliezen is als de verkiezing wordt vervalst.” President Donald Trump’s verbazingwekkende opmerking vorige maand — en zijn escalerende inspanningen om twijfels te zaaien over de integriteit van de stemming in november — hebben een groeiende zorg benadrukt: kunnen de Verenigde Staten, een van de oudste democratieën ter wereld, een vrije en eerlijke verkiezing in 2020 garanderen?? – The Economic Times, “Losing Faith: In Bastion of Democracy, Worries over US Election Integrity, 13 september 2020.

Interesse in dit subhoofdstuk over de komende VS-Presidentsverkiezingen en astrologische relaties? Het is hier in het Engels te lezen>>

 

Mededelingen

 

Ray Merriman in boeiende 3-uursbespreking met vier topastrologen over de VS-Presidentsverkiezingen, van 13 september jl.

De video-opnamen zijn beschikbaar voor €47 / $55 plus btw. Voor meer informatie over deze unieke event, met medewerking van (Parijs), Christeen Skinner (Londen), Dr. Lee Lehman (Asheville, NC, VS) en Caroline Casey (Washington, D.C., VS), lees hier verder>>

De ICR (International Cycles Reports) van MMA kwamen vorige week uit

De ICR Financials met analyses van ASX (Australische aandelenindex), RUT (Russell 2000), SSE (Chinese Shanghai Stock Composite), HSI (Hang Seng Index), AUD (Australische Dollar), DXY (US Dollar) en GBP (Britse Pond). De nieuwe ICR Commodities Report bevat analyses van LC (levend vee). MJ (cannabis), XAE (goud en zilverproducenten), KT (koffie), KA (suiker), C (maïs) en W (tarwe). Deze rapporten zijn geschreven door MMA Analist en redactielid Mark Shyterman (metalen, indices en soft commodities), MMA Analist Raymond Merriman (Chinese markten), MMA Analist Ulric Aspegren (Valuta’s), Isabella Suleymanov (Granen), Ken Liao (Hang Seng) en Gianni Di Poce (Australische ASX en Dollar plus Live Cattle). Bestel nu om er zeker van te zijn dat je het rapport van deze maand krijgt! Overweeg een proefabonnement al vanaf € 60: ga naar de nieuwe ICR Financials>> en/of de nieuwe ICR Commodities Report>>

De jaarlijkse prepublicatieperiode is begonnen. Het boek Forecast 2021 kan nu besteld worden!

Onze voorlopige verwachting is dat 2021 weer een belangrijk jaar gaat worden waarin het langetermijnaspect van het Saturnus-Pluto-vierkant op ons wacht. Hoewel het jaar nog niet voorbij is zijn verschillende vooruitzichten uit het 2020 boek al uitgekomen.
Bekijk hier de scorecard voor 2020.

Deze pre-publicatieperiode loopt tot en met 31 oktober en omvat onze eenmalige korting op zowel het jaarlijkse Forecastboek als de SMT/MMA-nieuwsbriefabonnementen. U kunt Forecast 2021 vooruit bestellen tegen het verlaagde tarief van $45/€40. Na afloop van het prepublicatie-event gaat de de prijs 1 november omhoog naar $55/€49. Bestel zowel een Ebook als een gedrukt (Forecast 2021 Bundel) voor slechts $65/€59, een besparing van $45/€40 op de standaardtarieven. Bespaar 10% op elk abonnement (vanaf $275/€239) in een aparte bestelling na uw aankoop van Forecast 2021 met de kortingscode REPORT2021.

DE Nederlandse AEX in 2021
Nederlands sprekenden die het Forecast (e)book aanschaffen, ontvangen 15 december per e-mail een gratis analyse van de Nederlandse AEX in 2021. De analyse van de Nederlandse AEX in 2021 komt in een pdfbestand en is binnenkort ook hier los bestelbaar voor € 27, plus btw.

In het Forecast-boek van komend jaar, zullen de individuele verwachtingen voor zonnetekens niet meer worden opgenomen. In plaats daarvan zal er een aparte publicatie komen voor degenen die de jaarlijkse trends voor de twaalf individuele tekens graag lezen. Het is getiteld “Trends for the Twelve Signs 2021,” en zal worden geschreven door Antonia Langsdorf-Merriman en Raymond Merriman. Antonia heeft de afgelopen jaren een jaarboek over de dierenriemtekens in het Duits geschreven, gebaseerd op interviews die vooraf met Ray zijn afgenomen. Het boek “Trends for the Twelve Signs 2021” komt op diezelfde wijze tot stand. en kan nu ook hier worden besteld.

 

De startdatum voor het tweede 2-jarige programma van de Merriman Market Timing Academy is 16 januari 2021

Dit is de zeldzame kans om de MMA-methodologie van de timing van de financiële markt en de analyse van de financiële markt te leren. Vanaf 24 oktober zal de MMTA voor de tweede maal worden aangeboden, geleid door MMTA-afgestudeerde Gianni Di Poce met hulp van oprichter Raymond Merriman. Het is voor het eerst sinds 2014 dat deze 2-jarige cursus in het Engels wordt aangeboden. De cursus wordt online aangeboden. Lees verder>>

 

 

Vermogensbeheer volgens de Markettimingmethode

De CyclusAnalyse & Planetaire Samenhang-Strategie (CAPS) belegt op basis van cyclisch en geokosmisch onderzoek door MMA-analisten. Er is een tijd om geld voor u te laten werken en een tijd om het te beschermen, een waar gezegde. CAPS ontzorgt u in beide. Lees verder>>

 

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week