Columns & Artikelen

Gi-gan-tisch-e shortpositie in zilver

by Maarten Verheyen on 22 november 2020

Met de huidige correctie in de edelmetalen zijn er heel wat beleggers die ongerust worden en vragen hebben.

Eerst en vooral goed om mijn analyse van augustus er nog eens bij te halen. De correctie was op dat moment nog maar net begonnen en ik liet weten dat je mentaal voorbereid moest zijn op een terugval naar $18 tot $20.

Die analyse blijft vandaag nog steeds valide.

En ook het volgende, blijft behoorlijk actueel:

De ‘banksters’ zitten via de futurecontracten met een gi-gan-tisch-e shortpositie in zilver. En alsof die shortpositie op zichzelf nog niet vervelend genoeg is, vragen nu ook steeds meer van de kopers om fysieke levering. 

De banksters moeten dus met het zilver op de proppen komen. Zilver dat ze meer dan waarschijnlijk niet eens hebben. De shorters moeten dus nu in een krappe markt op zoek naar fysiek zilver.

Ze proberen nu die shortpositie te verkleinen door de prijs omlaag duwen en speculanten te dwingen om hun longposities op te geven.” 

Het goede nieuws is dat deze optie- en futurecontracten volgende week expireren. Tot die tijd zal men alles uit de kast halen om de prijs zo laag mogelijk te duwen, en ik vermoed dat dit dan ook meteen het einde van de huidige correctie betekent. We zijn dus relatief dichtbij nu.

Nadien kan de prijs in een weerwind richting de $40 tot $50 per ounce.

Wie nog cash heeft, kan volgende week uitkijken om zowel fysiek zilver als mijnaandelen bij te kopen.

Dat is toch wat ik zelf van plan ben in de komende dagen.

De luttele cash waar ik nog over beschik, wordt volgende week aan het werk gezet.

Maarten Verheyen

Redactie Edelmetaal-info:

Maarten was tijdelijk even van het toneel, maar hij is weer terug. Niet via sociale media maar wel met zijn nieuwsbrief en die mogen wij overnemen, hetgeen we met plezier doen.

Hij was trouwens niet helemaal weg, want als redacteur van Beursmagazine was en is hij nog steeds in de weer, op zoek naar interessante aandelen. En wie Maarten kent die weet, dat zijn niet de aandelen die iedereen al heeft, maar hij wil contrair op de bodem kopen, maar wel die aandelen die juist wel toekomst hebben. Op de bodem kopen is lastig, de meeste mensen kopen dicht bij de top, bang om de trein te missen. Ik heb niet zoveel abonnementen op allerlei betaalde nieuwsbrieven, maar dit vond ik dat toch wel erg interessant en voor de prijs hoef je het niet te laten.

Lees hier meer over dit Beursmagazine

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Maarten VerheyenGi-gan-tisch-e shortpositie in zilver