Willem Middelkoop

220px-willem-middelkoop-1333728464Willem Middelkoop was jarenlang een van de gezichten bij RTLZ. Daar verkondigde hij vaak een contraire mening over de economie. Deze ideeën heeft hij inmiddels ook geventileerd via zijn boeken.

Behalve journalist was hij in zijn beginjaren na zijn opleiding vooral fotojournalist. Hij werd kort verslaggever bij AT5 en werd beurscommentator bij RTLZ. Dit kon hij niet langer combineren met zijn commerciële belangen zoals het oprichten van een goudshop Amsterdam Gold die hij een paar jaar later weer van de hand deed aan Peter Paul de Vries van Value 8.

In 2008 richtte hij het Commodity Discovery Fund op, dat op de dag van vandaag zijn paradepaardje is.

Investeringsstrategie
Het Commodity Discovery Fund is wereldwijd één van de weinige beleggingsfondsen met de nadruk op nieuwe grondstofontdekkingen. Grondstofvondsten creëren jaarlijks miljarden aan waarde. Exploratiebedrijven met een significante grondstofontdekking worden vaak binnen enkele jaren overgenomen. Deze vorm van investeren noemen we “Discovery Investing”. Door deze strategie werd er de afgelopen jaren gemiddeld elk kwartaal een bedrijf uit onze portfolio overgenomen. Meestal door een groter mijnbouwbedrijf op zoek naar extra reserves.

Bij Edelmetaal-info kennen we hem oa omdat hij:

  • al jaren lang meedeed aan de goudcompetitie
  • 2 keer als spreker optrad bij het Goud&Zilver event dat Edelmetaal-info organiseerde
  • diverse malen zijn medewerking verleende aan diverse rubrieken van Edelmetaal-Info.nl

Dit zijn z’n boeken:

De Tesla Revolutie

door: Willem Middelkoop/ Rembrandt Koppelaar

In De Tesla-revolutie gidsen Willem Middelkoop en energie-expert Rembrandt Koppelaar je door het snel veranderende energielandschap.

In korte Q&A-hoofdstukken vertellen ze het complete verhaal: helder, optimistisch en snel.

Vragen als ‘Waarom worden er in 2030 vrijwel alleen nog elektrische auto’s verkocht?’ en ‘Waarom raakt de goedkope olie op?’ komen aan de orde.

De Big Reset

In 2007 schreef Willem Middelkoop in Als de dollar valt dat het niet de vraag was óf ons financiële systeem zou instorten, maar wanneer. Het bleken profetische woorden. Eind 2008 waren we slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van ons wereldwijde kredietkaartenhuis. In zijn nieuwste boek, De Big Reset: Gold Wars en het financiële eindspel, beschrijft Middelkoop de historie en problemen van ons huidige financiële systeem en onthult hoe we voor 2020 zullen overgaan naar een nieuw systeem. Goud heeft als enige valuta de afgelopen eeuwen haar koopkracht behouden. Bankiers proberen de vlucht naar goud al tientallen jaren af te remmen maar lijken deze War on Gold nu te verliezen.

 


Goud en het geheim van geld

In 2007 schreef Willem Middelkoop in Als de dollar valt dat het niet de vraag was óf ons financiële systeem zou instorten, maar wanneer. Het bleken profetische woorden. Eind 2008 waren we slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van ons wereldwijde kredietkaartenhuis.
In zijn nieuwe boek beschrijft Middelkoop de geschiedenis en kenmerken van ons huidige financiële systeem en toont hij ons de werkelijke waarde en achtergrond van geld. Goud blijkt als enige valuta in duizenden jaren nooit aan koopkracht verloren te hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat goud in economisch barre tijden als vluchthaven wordt gezien, nu een groot aantal landen in een valutaoorlog is verwikkeld. In de vorm van korte vragen en antwoorden worden opnieuw geheimen ontrafeld als ‘Hoeveel goud ligt er werkelijk nog in Fort Knox?’ en ‘Haalt mijn pensioen 2030?’.
Goud en het geheim van geld bevat essentiële informatie voor iedereen met een volle spaarpot, grote erfenis of slecht pensioen.

Lees dit boek als je geld je lief is!

 


Overleef de Kredietcrisis

Overleef de kredietcrisis. Wat bankiers en politici u niet kunnen, durven of willen vertellen.. Overleef de kredietcrisis is de lang verwachte opvolger van de bestseller Als de dollar valt (2007). Hierin schreef Willem Middelkoop dat het niet de vraag was óf, maar wanneer ons financiële systeem in zou storten. Het bleken profetische woorden. Volgens oud-minister Henry Paulson (VS) waren we eind 2008 slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van ons wereldwijde kredietkaartenhuis. Met een stroom onorthodoxe maatregelen proberen overheden nu te redden wat er te redden valt. In dit nieuwe boek legt Middelkoop uit dat een kredietcrisis niet is op te lossen met nog meer krediet. Deze wanhoopspogingen betekenen uiteindelijk slechts uitstel van executie. In 100 vragen en antwoorden worden opnieuw veel geheimen over ons financiële systeem ontrafeld. Hoe blijven we rijk? en Wat gebeurt als de overheden straks failliet gaan? Wie niet door de volgende crisis verrast wil worden, moet Overleef de kredietcrisis zeker lezen.

 


Als de Dollar valt

Wat bankiers en politici u niet kunnen, durven of willen vertellen: Alles wat je altijd al had willen weten over geld en economie

Het is niet de vraag of, maar wanneer het huidige op de dollar gebaseerde financiële systeem zal ploffen. Wat er dan kan gebeuren en hoe u zich daarop kunt voorbereiden komt in dit boek uitgebreid aan de orde. Aan de hand van een honderdtal vragen onthult Willem Middelkoop op toegankelijke wijze de waarheid over thema’s als:

• de steeds groter wordende schuldenberg
• de exponentieel groeiende geldhoeveelheid

 


Permanente Oliecrisis

Onze huidige welvaart hebben we te danken aan het beschikbaar komen van vrijwel onbeperkte goedkope energie. Sinds de ontdekking van olie, 150 jaar geleden, zijn honderden miljoenen auto’s en honderdduizenden vliegtuigen afhankelijk geweest van uit aardolie geraffineerde kerosine, benzine en diesel.
Inmiddels is de helft van de beschikbare olie op en is de dagelijkse vraag naar olie al twee jaar groter dan de productie. Hierdoor is de prijs van een vat olie opgelopen tot bijna $100. De olieprijs kan de komende jaren nog enorm stijgen. De wereldwijde olieproductie zal namelijk al binnen enkele jaren haar top bereiken.

 

Ongetwijfeld zijn mooiste boek!

Code Willem

Willem Middelkoop (1962) is ondernemer en publicist en werd bij het grote publiek bekend als auteur van de bestsellers Als de dollar valt (2007) en Overleef de kredietcrisis (2010). Slecht weinigen weten echter dat hij tussen 1980 en 2000 een zeer succesvol fotojournalist was. Nadat hij als student in 1980 naar de hoofdstad was verhuisd, besteedde hij vrijwel al zijn uren buiten de collegebanken op straat, altijd op zoek naar dat ene krachtige beeld. Zijn eerste nieuwsfoto verscheen in oktober 1980 in De Courant/Nieuws van de Dag, de krant die later opging in De Telegraaf. Vanaf dat moment werden zijn nieuwsfoto’s vrijwel wekelijks gepubliceerd door (inter)nationale kranten. Vanaf 1998 werkte hij twee jaar als chef beeldredactie voor Het Parool.
WilgeWillem Middelkoop