Edelmetaal gerelateerd Nieuws

Wat voor zin en onzin wordt er gepubliceerd over de edelmetalen. Nederlandstalige links en RSS nieuwsfeed van de belangrijkste Engelstalige edelmetaalsites.

We zijn alvast begonnen met het plaatsen van de links naar Nederlandstalige nieuwsartikelen. De datum is de plaatsingsdatum op die betreffende website.

27 maart: De start van de nieuwe week is voor de edelmetalen slecht begonnen. Met een olieprijs die weer in de lijft zit is dat een slecht begin. De crypto’s zijn de laatste paar dagen redelijk stabiel: klaar voor een volgende ‘leg up’? De euro op $1,08 en de AEX een dikke procent in de plus.

24 maart: de edelmetalen herstelden zich goed, met name goud. De euro op $1,08 en de crude oil rond de $70. Crypto nog steeds in de lift: bitcoin boven $28.000

22 maart: In de nieuwscolumn van jl maandag schreef ik : “Goud doet eindelijk z’n naam als safe haven weer eens eer aan, maar zakt het straks dan weer niet dieper als er met flink veel geld gesmeten wordt om de banken te redden?” EN ja hoor: alle plooien lijken glad gestreken te zijn en de edelmetaalprijzen zakken weer net zo hard als ze stegen. En voor de zoveelste keer roepen de (edelmetaal-)goeroes dat “HET’ nu staat te gebeuren. Financiële crisis, chaos, kortom de ‘big reset’. Ik moet het nog zien….

Links naar Engelstalige artikelen die niet direct in de feeds voorkomen of erg interessant zijn.

Nieuws Kitco:

Nieuws Mining.com:

    Feed has no items.

Nieuws Northern Mining.com:

Nieuws GoldSilver:

Nieuws Schiff Gold:

Nieuws MoneyMetals:

Nieuws Bullion Star Ronan Manly:

Nieuws Claudio Grass:

Nieuws Streetwise:

Nieuws The Daily Gold:

Nieuws Silver Phoenix:

Nieuws SilverSeek:

Nieuws KWN:

Nieuws Reuters Commodity’s & Energy:

Nieuws Trading Economics commodity:

NL  Cryptonieuws:

Ben je al geabonneerd op de maandelijkse gratis nieuwsbrief?

Onderstaand de sites die ik veelvuldig raadplaag om vandaar uit het nieuws te brengen in de marktbeeld updates. (En wellicht ook al bij jouw favorieten staan.) Mochten de marktbeeld-updates tijdelijk worden opgeschort, dan kun je hier toch gemakkelijk naar het laatste nieuws.

Wat verschijnt er voor zin en onzin in de Nederlandstalige media over de edelmetalen oa:

Nieuwssites oa:

Nieuwspagina’s van edelmetaalshops, -bedrijven en – specialisten:

Nederlandstalig nieuws cryptocurrencies oa:

Engelstalig algemeen edelmetaal nieuws oa:

Algemene nieuwssites:

Edelmetaal sites met nieuws:

Edelmetaal-Mijnbouwnieuws (Engelstalig) oa:

Video’s en podcasts (Engelstalig) (youtube-kanalen) oa:

Uiteraard zijn dit niet alle door mij geraadpleegde sites, maar wel de meest voor de handliggende. Via nieuwsverzamelpagina’s kom ik vaak bij de diverse ‘edelmetaalgoeroes’ uit.

WilgeNieuws over edelmetalen