Columns & Artikelen

Gevraagd aan Marc Remmery

by Wilge on 01/02/2017

We hebben een serie vragen voor Marc Remmery van de website Goldonomic.be. Hij is mede-organisator van het symposium dat op 22 april plaats vindt.

Marc, hoe heb je je affiniteit met de monetaire wereld ontwikkeld. Kwam dat door een studie, een relatie of….

Foto-MarcIk ben bouwkundig geschoold en heb mijn economische inzichten als amateur belegger vooral verworven via het internet. Ere aan wie ere toekomst, de site van edelmetaal-info heeft me daar zeker sterk bij geholpen om over deze materie bij te leren. Aanvullend voeg ik er aan toe dat een abonnement bij Goldonomic me nieuwe zaken heeft doen inzien die je niet in een gewoon beleggingsblaadje zal vinden. Geschiedenis heeft me altijd geboeid en zo word je ook nieuwsgierig over de monetaire geschiedenis (die zich steeds herhaalt).

Waarom vind je dat mensen een deel van hun spaarreserves in goud om moeten omzetten?

Omdat de geschiedenis aantoont dat goud echt geld is dat zijn waarde behoudt. Waarom vinden we anders goud terug in paleizen van koningen en keizers, in kathedralen en in tempels? Burgers worden opgevoed om hun geldzaken door banken te laten beheren. En als het boeltje bijna instort (bankencrisis 2007-2008), dan kwam er als een deus ex machina een verhoging van de staatswaarborg van € 20.000 naar € 100.000. Zouden onze ministers ondertussen al die € 80.000 aan extra waarborg gevonden hebben? Het is toch ongelooflijk hoe onze wereld vierkantig draait op basis van waardeloze munten en dat dit systeem de mensen bedriegt zonder dat ze het beseffen? Al die schulden duwen mensen in een vorm van moderne slavernij. Ooit zal de rekening moeten vereffend worden en dit gaat onvermijdelijk tot maatschappelijke en politieke crisissen leiden met het verdwijnen van de opgebouwde welvaart en vrijheid.

Is zilver een goed alternatief?

Absoluut, maar ik zou het eerder een goede aanvulling noemen. Voor het bedrag van ongeveer € 10.000 koopt men nu een zware kist van 15 kg met 500 zilvermunten of men koopt 9 goudmunten van hetzelfde gewicht (1 ounce). Het nadeel van zilver is dus het grote gewicht en volume. Daarom lijkt het me verstandig om vooral goud te verkiezen en in mindere mate zilver. Dat je op goud geen BTW betaalt, is ook een plus.

Kijk je ook naar aandelen of andere assets en naar welke sector gaat op dit moment je voorkeur naar uit?

Ik denk dat ook aandelen je kapitaal kunnen helpen beschermen met een voorkeur voor de sectoren energie, edelmetaalbedrijven, grondstoffen. En al dat “gedrukt” geld moet toch de prijzen omhoog duwen eens het vertrouwen in het huidige systeem verdwijnt.

Je bent mede organisator van het Symposium dat Goldonomic organiseert op 22 april 2017. Welke rol heb je daar in? Hoe zou je het event willen omschrijven?

symposiumIk zorg voor de praktische organisatie en contacten met betrekking tot het symposium.

Uit interesse had ik me ingeschreven bij het vorige symposium in 2014 (die had toen dezelfde titel vandaar dat we het nu “Financiële Titanic II” benoemen), heb zo Francis Schutte leren kennen en ik wilde wel eens iets ondernemen om mensen duidelijk te maken dat het nu niet de tijd is om te berusten in onze huidige wereld. De recente terreurgolf in Europa heeft me nog meer overtuigd om mensen te laten nadenken over een plan B (uw reddingssloep) terwijl Europa (de Titanic) aan het zinken is. Zie de gelijkenissen met het verval van het Romeinse Rijk. Daarvoor hoef je geen pessimist te zijn, maar je wordt wel zo door de massa begrepen.

Om de noodzaak van een plan B te begrijpen hebben we 2 sprekers gevraagd die ons het bedrog en de manipulaties in onze maatschappij zullen uitleggen.

We zijn erg verheugd dat Bill Murphy, gekend van GATA en Le Metropole Cafe, speciaal voor ons symposium naar België komt om de goudmanipulaties te verduidelijken. Een must voor iedereen die beter de edelmetaalmarkten wilt begrijpen.

rein de vriesRein de Vries heeft een erg interessant boek “Revolutie door Schuld” geschreven waarin hij de band tussen politiek en bankiers uitlegt. Ik verwacht een interessante uiteenzetting van zijn visie op de huidige politieke actualiteit in de USA en in de EU.

Vervolgens komen de 2 sprekers aan bod die praktische elementen zullen toelichten die die bij een plan B horen.

Francis Schutte zal U verduidelijken hoe een belegger aandelen en fysieke edelmetalen op een veilige manier kan bewaren. Dit is een aspect die veel beleggers vergeten.

Manoj Chatlani (advocaat) komt na 3 jaar terug. Bij het vorige symposium heeft hij de mogelijkheden uitgelegd om een 2de verblijfsvergunning/nationaliteit in Panama te verwerven. Ook dit past uiteraard in een plan B. Hij komt dit jaar terug om het meer te hebben over de bloeiende economie en de kansen in de Panamese vastgoedmarkt.

Waar zal het symposium plaatsvinden?

Het symposium zal doorgaan in de regio Antwerpen/Eindhoven zodat de deelnemers uit Nederland en België ons vlot kunnen bereiken. We hebben het symposium bewust op een zaterdag gepland om zo meer inschrijvers te kunnen ontvangen.

In welke taal zullen de sprekers hun visie weergeven?

Er zijn 2 voordrachten in het Nederlands en 2 in het Engels.

Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen?

De kostprijs voor de ganse dag bedraagt 575 EURO (via overschrijving) of 575 USD (via creditcard). Als je hiervan een half jaar abonnement (= je zelfstudiepakket) in rekening brengt en de voorziene maaltijd, dan heb je 4 erg interessante sprekers voor slechts 200 EURO waarvan er 3 vanuit Amerika zullen komen. Een relatief kleine investering om deze 4 sprekers op 1 dag te kunnen beluisteren.

Wat wil je nog graag kwijt aan de lezers van edelmetaal-info?

Aan elke lezer met enig besef dat onze maatschappij in verval is en dat men zich hier beter individueel op voorbereidt (onze politieke leiders zullen dit niet doen), kan ik niet meer dan de volgende warme oproep doen: laat deze kans niet liggen, want dergelijk symposium organiseren we niet elk jaar.

Via info@goldonomic.be kan iedereen om inlichtingen vragen. Het volledig programma vind je hier.

Dank, Marc voor de beantwoording van de vragen en je warme pleidooi.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeGevraagd aan Marc Remmery