Columns & Artikelen

Overzicht 2017 na 1 maand

by Wilge on 1 februari 2017

Na 1 maand staan er al flinke scores op de borden, vooral in de $-notatie. In Euro’s zien we een paar minnetjes en onze eigen AEX doet het niet best. Winnaars zijn de mijnbouwaandelen:

Indices_goud_zilver_per_1_februari_2017

Je ziet wat een impact de 2,5% verschil in $ en € heeft na een maand. Leek de dollar op pariteit af te stevenen, onder Trump zien we nu het omgekeerde.
 

 

De REMX de ETF met kritische metalen zoals Rare Earth Elements (REE’s) en Lithium aandelen, is nu ook opgekrabbeld. Deze index heeft nog veel goed te maken, maar dat deze nu boven de 19$ staat is een opluchting voor de mensen die daar in hebben geïnvesteerd. Meer info over kritische en strategische metalen vind je op onze pagina Ree-Info.

remxfeb2017Bitcoin was einde 2016 aan een flinke opmars bezig en kwam tot boven de $1100, moest dit bekopen met 30% verlies, maar na deze correctie zien we weer een opmars:

bitcoinfeb2017

 

Bekijken we de HUI tot slot, de Nyse Arca Gold Bugs index, dan zien we dat deze ook nog lang niet bij z’n All Time High staat:

huifeb2017

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeOverzicht 2017 na 1 maand