Columns & Artikelen

Winst, maar niet in euro’s

by Wilge on 1 november 2017

Het is weer de eerste van de maand en dan kijken we weer hoe de verschillende indices er voor staan:

De titel slaat natuurlijk op goud, zilver en de edelmetaalmijnbouwaandelen. Want wat ze je ook vertellen, wij gaan er in onze beleggingen niet op vooruit als het om deze groep gaat. In dollars gemeten, winst, in euro’s verlies. We hebben nog 2 volle maanden dus wie weet. Als de euro weer richting pariteit met de dollar loopt en de prijzen zo blijven, dan kijken we wellicht ook naar een bescheiden winstje.

Rhodium toegevoegd
In het rijtje heb ik Rhodium toegevoegd. Recentelijk kwam dit edelmetaal wat vaker in het nieuws. Als de prijs stijgt komt het altijd in het nieuws. Maar het is ook een edelmetaal dat meer in de belangstelling staat door alle high tech. Rhodium behoort net als de onbekende edelmetalen Iridium en Ruthenium tot de groep PPM waartoe dus ook Platinum en Palladium horen.

De prijs van dit edelmetaal is behoorlijk gestegen dit jaar. had je daar ook van kunnen profiteren? ja, hier en daar is er wel wat Rhodium te koop, maar er is ook een etf: DB Physical Rhodium ETC (Ik heb deze al een jaartje in huis, dus een disclaimer, ik heb er verder geen belang bij.) Overigens is Iridium ook dit jaar bijna verdubbelt in prijs.

 

Bitcoin
Het hoeft geen betoog dat het bezitten van enige cryptomunt op dit moment gunstig is. Maar of dat ook is als je vandaag  je eerste koopt? Ik heb zelf gekocht op 1000$ Toen zakte die naar 200, dan denk je pffff. Op 2000 heb ik de helft verkocht. Dus nu een free ride. Maar de winst heb ik pas als ik het weer terug wissel.

De REMX
Deze etf van oa Lithium en Rare Earth aandelen doet het gelukkig nu eindelijk goed. Toch hebben we nog een hele rit te gaan, want degene (waaronder ik) die hem bij oprichtingskoers hebben gekocht zitten nog steeds tegen een verlies aan te kijken.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeWinst, maar niet in euro’s