Columns & Artikelen

Crypto en goudmarkt

by Nico Pantelis on 17/11/2017

Het een compleet gekkenhuis bij Slim Beleggen. En dan vooral voor ons technologieteam. Ze worden letterlijk bedolven onder de vele vragen over de cryptomarkten. Niemand kan er nog omheen: de cryptomarkt staat in vuur en vlam.

Bitcoin had in de afgelopen dagen last van een ‘dipje’. Maar dat lijkt alweer allemaal achter de rug, want de cryptomunt tikte afgelopen nacht de grens van $8.000.

‘Is dat alweer een nieuw record?’ horen we u al denken… yep. 🙂

Ons koersdoel voor BTC van $10.000 ligt hiermee binnen handbereik.

Maar ook de Altcoins doen het voortreffelijk. Eerder nog explodeerde de prijs van Bitcoin Cash. En meer recent stond Ripple in de spotlight.

Deze cryptomunt werd door zowel American Express als bank Santander geselecteerd om een deel van hun internationale betalingen te verwerken op basis van hun blockchaintechnologie.

Wat dergelijk nieuws met de prijs van een cryptomunt kan doen? De volgende grafiek van Ripple vertelt het hele verhaal.

Een stevige opstoot.

De abonnees van het Technologie Rapport kunnen weer eens in hun handen wrijven, want wij houden Ripple al veel langer aan in de Selectielijst.

Meer nog, we wisten al enkele malen flink te cashen met deze cryptomunt, tot maar liefst +900%, maar adviseerden tevens om een deel van de positie te behouden. Een slimme zet, zo blijkt maar weer eens uit de bovenstaande grafiek.

En het blijft niet enkel bij het succes van Ripple voor het Technologie Rapport.

Ook de crypto Dash staat bijna even lang in de Selectielijst als Ripple.

En ook met deze cryptomunt wisten we al riante winsten op te strijken. Deze cryptomunt mag dan wel minder in het nieuws staan, de prijsstijging gaat nog veel harder dan bij Ripple.

Kijk maar eens naar het maandverloop van Dash.

Van $250 tot $500 op amper enkele weken. Dit zijn stijgingen waar je van gaat duizelen.

Stuk voor stuk geweldig prestaties voor het Technologie Rapport.

Maar toch zijn dit niet de pareltjes waar we het hier in de voorbije dagen over hadden. We selecteerden 3 ALTCOIN KOOPTIPS, met goede reden.

U heeft het net zelf gelezen. Op de bovenstaande cryptomunten – Bitcoin, Ripple, Dash – wisten we al rijkelijke winsten te nemen. Maar de 3 cryptomunten waar wij het hier over hebben, zijn nog vrij van winstnames.

Waarom? Omdat ze hagelnieuw zijn!

Maar of het winstnemen nog lang gaat uitblijven, valt ernstig te betwijfelen.

Weet u nog dat we u vorige week schreven over de eerste resultaten van onze 3 Altcoin Kooptips? Hier is nog eens een geheugensteuntje:

Op de bovenstaande screenshot ziet u de resultaten van de TOP 3 na een week. Deze selectie scoorde een gemiddeld rendement van +18,4%. Gewoonweg prachtig.

We zijn inmiddels weer een weekje verder, en de tussenstand is op dit moment de volgende:

• ALTCOIN #1: +27,27%
• ALTCOIN #2: +31,11%
• ALTCOIN #3: +32,14%

Dit vertegenwoordigt een gemiddeld rendement van +30,17%, wat een onvoorstelbare verbetering is.

U ziet het zelfs, zwart op wit. De resultaten schieten hoger, week in week uit!

Nogmaals, het grote voordeel van deze 3 Altcoin Kooptips is dat we hier nog GEEN rijkelijke winsten op hebben genomen. Maar het moment van winstnemen nadert met rasse schreden, net zoals bij onze eerdere cryptomunten.

Laat dit crypto-feest niet aan u voorbijgaan!

Het wordt hoog tijd dat u uw CRYPTO WINSTEN gaat opeisen. Profiteer vandaag nog van onze 3 Altcoin Kooptips, en lift straks mee op onze uitzonderlijke resultaten.

DOWNLOAD 3 ALTCOIN KOOPTIPS

Maar we willen toch ook waarschuwen om niet op een roze wolk verzeild te geraken. Want als je daar eenmaal op zit, dan is het nog maar moeilijk om er vanaf te geraken.

We willen dat beleggers hun ogen en oren open houden, en vooral openstaan voor andere kansen in de markt. Want voor je het weet, droom je over cryptomunten en vergeet je om te beleggen.

Slim beleggen doe je immers door geregeld winsten van tafel te nemen, vooral als het ROYALE WINSTEN zijn, en die weer opnieuw te investeren in segmenten waar de meeste beleggers vandaag hun neus voor optrekken.

Precies zoals met de cryptomunten enkele jaren geleden.

Ook toen stelden we u voor aan dit nieuwe segment, maar kregen we amper gehoor. Vandaag lopen beleggers onze figuurlijke deur plat.

En dan zeggen wij luidop: STOP!

 

Even terug naar de basis. Slim beleggen doe je door laag te kopen en hoog te cashen.

Dat betekent concreet dat u onderdelen moet kopen die de meeste beleggers negeren, of zelfs ronduit haten.

Zoals de goudmarkt.

We geven u een concreet voorbeeld, over het extreem negatieve sentiment voor goud.

Op de bovenstaande grafiek zie u de jaarlijkse verkoop van Amerikaanse goudmunten: Buffalo’s en Eagles.

Tijdens de bullmarkt van 2001 tot 2011, gingen de verkopen van Amerikaanse goudmunten in de laatste jaren parabolisch omhoog, met meer dan een miljoen ounces verkocht in de topjaren 2010 en 2011.

Dit jaar, ondanks de stabilisatie van de goudprijs, stortten de verkopen in elkaar. De huidige cijfers zijn even dramatisch als de grootste crisisjaren voor goud, vlak na de eeuwwisseling.

Amerikaanse goudmunten vertegenwoordigen altijd perfect het sentiment van de massa, want het is een ideaal product voor de kleine belegger. En die druipt vandaag massaal af.

Behalve… behalve het slimme geld. Die kopen vandaag goud, en niet zo’n klein beetje.

Zo krikte Ray Dalio de goudpositie (via GLD) in z’n hedgefund Bridgewater op met maar liefst 575% over het derde kwartaal. Maar ook z’n positie in IAU verviervoudigde bijna in hetzelfde kwartaal.

https://slimbeleggen.com/trends/s-werelds-beste-hedge-fund-manager-koopt-massaal-goud/

Dalio ziet het weer helemaal zitten met goud. Hij adviseert overigens al een tijd om 5% tot 10% van een portefeuille bloot te stellen aan goud. En hij weet van wanten. Want als niemand interesse heeft, duikt Dalio op.

We weten het wel zeker: hij heeft overvloed van gelijk. Een kleiner deel van je portefeuille toewijden aan goud, in dit negatieve klimaat, kan straks wonderen verrichten op de omvang van je vermogen.

Dat kleinere deel aan goud, kan straks je portefeuille doen glansen.

Het enige wat je moet doen: kopen als niemand het moet hebben, om straks te verkopen als weer iedereen in de rij staat.

Wanneer dit moment precies komt, valt uiteraard erg moeilijk te voorspellen. Maar zoals je in de cryptomarkten hebt gezien, kan het allemaal erg snel gaan, als het sentiment omslaat.

En we blijven er rotsvast van overtuigd dat goud straks z’n hoofdrol als monetair actief terug gaat opeisen.

Wij nemen alvast onze voorzorgen, en steken onze nek uit: de analisten van het Goud & Zilver Rapport zijn in voorbereiding van een gloednieuwe GOUDMIJN KOOPTIP voor hun Selectielijst.

Ze hebben recent nog plaats geruimd. Ze stuurden een grote speler de laan uit, en nemen straks een klein goudaandeel op. Veel kunnen we er uiteraard niet over loslaten, maar het betreft hier een wel erg goedkope mid-tier goudproducent in Zuid-Amerika.

Het eerste koersdoel – wat volgens de berekeningen een complete non-brainer is – ligt bijna 40% hoger vanaf de huidige koers. En volgens de analist van dienst, is dit veel meer waard gezien het bijkomend potentieel. Maar over die eerst 40%, hoef je niet hard na te denken.

Kijk, je kan natuurlijk blijven zoeken naar de ‘moonshots’, maar in de realiteit blijkt het altijd veel slimmer die potentiële knallers af te wisselen met concrete targets binnen handbereik.

Dat is de nieuwe propositie die de analisten van het Goud & Zilver Rapport voor u klaar hebben. Het is verder aan u of u kiest voor een slimme portefeuille, of een losgeslagen projectiel.

Wij weten het wel. Wij laten goud niet links liggen. Dat doet u beter ook niet.

Nogmaals, enkele jaren terug zag niemand crypto zitten. Vandaag moet niemand iets weten van goud. U kan zelf de conclusie trekken.

 

ONTVANG ONZE NIEUWSTE GOUDMIJN KOOPTIP

 

Nico Pantelis

Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologieGrondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

Share this post:
Nico PantelisCrypto en goudmarkt