Columns & Artikelen

Keerpunt Euro/Dollar aanstaande?

by Diederik Schmull on 26 februari 2018

LET OP 4 MAART, 2018: KEERPUNT EURO/DOLLAR EN TREASURIES?

Want dan weten we de uitslag van de SPD-stemming over een Coalitie met CDU/CSU en van de Italiaanse verkiezingen. Heel belangrijk voor de EURO/DOLLAR, de GOUDPRIJS en de rendementen van de TREASURIES:

https://www.poundsterlinglive.com/eurusd/8579-eur-usd-seen-lower-in-coming-week-as-event-risk-piles-up-italy-spd-votes-in-focus

EUR/USD:

Henrik Zeberg Jensen (@HenrikZeberg): It seems last wave up in major correction phase (blue) is done. Full count is in. Coming weeks will probably very bearish for the EUR/USD pair. Combine this view with the massive position of speculative Euro-LONGS, the wave down could be rather strong:


Henrik Zeberg Jensen (@HenrikZeberg): EUR/USD long-term target is still 0.90. Many indications for STRONG WAVE DOWN – similar to 2014 – 2015:


Een hogere Dollar kan ook een lagere Goudprijs (in Dollars) betekenen (naar $ 800?)

Henrik Zeberg Jensen (@HenrikZeberg): the GOLD price (#XAUUSD) seems to be turning in what could prove to be the top in wave ‘B’ (red).The entire price action since end-2015 can be seen as a A-B-C correction – before a final wave 5 DOWN and a long-term target of $ 800 or below:

Een van de hoofdredenen van de recente stijging in Treasury-rendementen en dus van de recente lagere waardering in Treasuries (en de TLT), was de zwakke Dollar, waardoor met name de Japanse institutionele beleggers (sinds September, 2017) verkopers werden van Treasuries, vanwege de gestegen kosten voor het indekken (‘hedging’) van Dollar-posities, wat immers gekoppeld is aan de Dollar-rente op korte termijn. Een draai naar een hogere Dollar zou de Treasury-rendementen weer verlagen, wat de waarderingen voor Treasuries zou verhogen. Een hogere valuta is immers deflatoir, wat gunstig is voor obligaties en ongunstig voor riskante activa, zoals aandelen en grondstoffen:

– het rendement van de 1-jarige Treasury steeg in 2 jaar van 0.2% naar 2%, een 9-jaar hoogtepunt:

https://www.marketwatch.com/amp/story/guid/3165B710-179B-11E8-8E6D-11ECA298D76A?__twitter_impression=true

We zullen zien!

DIEDERIK SCHMULL    24 Februari, 2018

MEDEDELINGEN: Er zijn nu 5 soorten lidmaatschap. Welk lidmaatschap past bij u? Leden kunnen profiteren van lunches en/of borrels (de volgende vindt op Vrijdag, 9 Maart a.s. plaats), persoonlijke beleggingsadviezen en extra, mogelijk winstgevende, informatie via een reeks van regelmatige PAMFLETTEN en belangrijke artikelen. Van harte welkom bij de club! Velen onder u zijn al 10 jaar of langer trouwe volgers. Zie hier voor nadere gegevens, rechterkolom!

RIVA-LUNCH en/of BORREL op Vrijdag, 9 MAART, 2018:

komt u ook gezellig bij ons aanschuiven? Reserveer nu!

Zie hier voor nadere gegevens, rechterkolom!

Diederik blogt in zowel in het Nederlands als Engels op de volgende blogs:

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Diederik SchmullKeerpunt Euro/Dollar aanstaande?