Columns & Artikelen

Goudmijnen naar de volgende fase!

by Nico Pantelis on 26/03/2018

We zijn in een heftige fase van de beursrally aanbeland. De stijging begint aan alle kanten te piepen en te kraken, net zoals een wagen die meer dan 100.000 KM op de teller heeft.

De volatiliteit swingt nu de pan uit. De uitslagen zijn uitgesproken, zowel naar boven als naar beneden. We zitten momenteel in een nieuwe versnelling naar beneden. Eentje die we al lang niet meer zagen.

U kan het hier gisteren al als eerst lezen: de belangrijkste beursgraadmeters leverden meer dan 5% in op weekbasis. Voor de S&P 500 was dit de grootste weekdaling in twee jaar. We moeten al helemaal terug naar het begin van 2016, voor zo’n slechts prestatie.

Dit zijn klappen die ertoe doen, kunnen we u verzekeren. De beurzen daveren op hun grondvesten. En dat mag je zelfs letterlijk nemen.

Want de toegenomen volatiliteit zorgde ervoor dat het uiterst positieve momentum compleet tot stilstand kwam. Sterker nog, het momentum is zelfs negatief territorium ingedoken, met de klap van de voorbije week.

Op de bovenstaande grafiek ziet u het meerjarige verloop van de S&P 500 afgezet tegen de Williams %R indicator, een meetinstrument voor beursmomentum over een langere periode.

Wanneer deze indicator met overtuiging onder -20 dook in het verleden, signaleerde dit turbulentie. Maar zoals u zelf ook kan zien, hoeft dit nog niet automatisch te betekenen dat we voor een nieuwe beurscrash staan.

Zover zijn we nog lang niet. Voor ons is dit eerder het zoveelste signaal, dat we op het juiste ogenblik onze omslag hebben gezien en aangekondigd. Bovendien zitten we tegenwoordig op het puntje van onze stoel, want we weten maar al te goed wat er nu komen gaat.

Het hoogseizoen voor TRENDS is aangebroken! 🙂

Het gebeurt niet vaak dat alle onderdelen van Trends – Grondstoffen, Goud & Zilver, Technologie & Groeimarkten – tegelijk in de ‘sweet spot’ zitten. En toch is dit de beursomgeving die zich aankondigt.

Het is alsof de zon nog wat sterker begint te schijnen. Of als een reeks sterren die op één lijn gaan staan. Een magisch effect.

We zijn daarom bijzonder opgewekt, ondanks het gedonder op de beurs. Wie nu weet wat hij/zij moet doen, kan straks uitzonderlijke rendementen opstrijken. We weten immers waarover we spreken, want we zijn niet aan ons proefstuk toe.

We schreven het enkele dagen terug al. Op dit ogenblik moet je als actieve belegger twee dingen doen:

  • Cash opbouwen
  • Risico opbouwen

We blijven het herhalen, tot iedereen goed begrijpt wat we ermee bedoelen. Je moet meer cash in je portefeuille opbouwen, want we naderen de ultieme top van deze stierenmarkt.

De winsten zijn – als u in de afgelopen jaren goed naar ons geluisterd heeft – niet te versmaden. Nu wat van die zoete vruchten plukken, is een goede zet. Lekker cashen, en de resterende (gratis) aandelen bijhouden.

Verder moet je met de vrijgekomen middelen deels je portefeuille wat ombouwen, richting meer risico. Dit zijn de onderdelen waar de hoogste hefbomen zitten. We sommen ze nog eens op:

  • Technologie (met een nadruk op crypto)
  • Grondstoffen (olie, uranium, nieuwe metalen, granen, softs, …)
  • Goud & Zilver (fysiek edelmetaal, maar vooral ook mijnaandelen)
  • Groeimarkten (bij voorkeur Azië)

Niet toevallig allemaal onderdelen van TRENDS. We blijven het onderlijnen, het hoogseizoen gaat beginnen.

De eerste drie luiken kwamen in de afgelopen dagen en weken al vaker aan bod, maar over de groeimarkten bleven we stil. Misschien wat te stil.

Want ook groeimarkten zullen in deze laatste fase van de beursstijging exponentieel stijgen ten opzichte van de traditionele beurssegmenten. Net zoals bijvoorbeeld goud dat zal doen.

Maar terwijl de kracht van goud en goudmijnaandelen opduikt als aandelen in verval geraken, gaan groeimarkten een relatieve kracht vertonen versus de traditionele aandelen.

Laten we dit verduidelijken via de volgende grafiek.

Op de eerste grafiek ziet u de prestatielijn van de groeimarkten over het afgelopen jaar. Op de tweede grafiek ziet u dezelfde lijn van de Amerikaanse aandelenmarkt.

Twee belangrijke verschillen.

1. Als de markten in een positieve trend zitten, zullen groeimarkten harder stijgen.
2. Als de markten dalen, zullen de groeimarkten minder hard zakken.

Beide elementen kan u goed zien op de bovenstaande grafiek. In de positieve beursperiode, de meeste tijd van het afgelopen jaar, stegen de groeimarkten beduidend sneller dan de Amerikaanse tegenhangers.

Maar met de recente correctie, zakten de groeimarkten minder snel dan de Amerikaanse variant.

U begrijpt: als deze nieuwe trend enig tijd aanhoudt, realiseren de groeimarkten een outperformance van formaat.

En dat is ook exact hetgeen we hier en nu voorspellen. In de komende periode zullen aandelen uit de groeimarkten de sterkhouders van de beursvloer worden. Naast technologie, goud & zilver en specifieke grondstoffen.

Maar net zoals bij de overige onderdelen, is het zaak dat u goed weet wat u doet. Blindelings in een of ander fonds stappen, kan u duur komen te staan. Niets is vaak wat het lijkt.

Daarom geloven we sterk in een degelijke research, door de beste experts in ons vakgebied. We hebben een team van topanalisten verzameld binnen Slim Beleggen, allen met een sterke passie voor beleggen.

Als je niet gebeten bent door de beursmicrobe, kom je er bij ons niet in!

En onze experts zitten verspreid over bijna alle continenten. Dat mag u gerust letterlijk opnemen.

 

Bijvoorbeeld, een van onze analisten vertoeft in Hongkong, aan de bron van de groeimarkten. Hij is al geen ander gepositioneerd om de juiste informatie te verkrijgen.

Want tja, je kan hier nog zoveel media lezen als je wil, het echte leven kan je enkel meemaken als je er ook daadwerkelijk woont.

Voor Slim Beleggen is geen markt te ver weg, ga daar maar gerust van op aan. Wij blijven niet toekijken van achter ons beursscherm. Wij boeken een ticket, en vliegen naar de plek waar we de kansen kunnen vinden. We willen het met eigen ogen en oren kunnen vaststellen.

Dit doen we allemaal omdat we een enorme passie voor ons vak hebben, en omdat we het allerbeste researchbedrijf willen zijn, voor onze abonnees. U verdient enkel informatie uit eerste hand, niet uit een zoveelste persbericht.

Maandag 26 maart is overigens weer de beurt aan het team van het Groeimarkten Rapport, om hun visie op de markten uit de doeken te doen. Want ook bij hen valt weer heel wat te vertellen.

Ze gaan meer specifiek inzoomen op de markt van de vele groeimarkten ETFs, en laten via een kritische maar doordringende studie zien dat niet alle ETFs altijd aan de (hoge) vereisten voldoen. Enkel de beste fondsen komen door hun controle.

Verder pakken ze weer uit met diverse updates van aandelen uit hun Selectielijst. Upgrades, downgrades, er zit weer alles bij.

Laat je bijstaan door de beste experts, vanaf de locaties die er toe doen voor beleggers.

Schrijf je vandaag in op het Trends COMBI pakket, en ontvang alle vier rapporten tezamen. Bovendien strijk je met het COMBI-pakket tot 40% korting op, voor wie intekent voor twee jaar.

Wat dit precies betekent?

We hebben eens even zitten rekenen. Wie 40% korting wil, die betaalt uiteindelijk nog maar 958 euro voor 24 maanden. 24 maanden, dat komt overeen met 730 dagen. Dus betaal je voor het volledig pakket slechts 1,3 euro per dag.

1,3 euro per dag, voor de beste topresearch in onze sector. Lang nadenken is er dan niet meer bij.

Activeer HIER 40% korting op de TRENDS

U weet, we zijn al jaren de beste analisten in de goud- en zilvermijnsector.

We waren bedachtzaam tijdens de berenmarkt, maar sloegen hard op tafel toen de nieuwe stierenmarkt in 2016 begon. Sterker nog, we gooiden het abonnement van het Goud & Zilver Rapport aan dumpingprijzen te grabbel, omdat we zo veel beleggers als mogelijk aan boord wilden.

Helaas konden we destijds niet iedereen overtuigen, maar een flink deel beleggers is mee met ons. En het bracht hen geen windeieren. De sectorindex – HUI – steeg in de maanden na onze call van 100 punten tot 280 punten!

Diverse individuele posities in het Goud & Zilver Rapport gingen al meerdere malen over kop.

Een indrukwekkende explosie, die voor ons kenmerkend was als de eerste fase. In het afgelopen jaar kwam er wat druk van de ketel, en stabiliseerde de HUI rond 200 punten.

Maar na de afgelopen week – waarbij de aandelenmarkten forse verliezen optekenden van meer dan 5%, terwijl de goudmijnsector bijna 5% omhoogschoot – gaan we opnieuw zo’n sterk statement doen:

>> de goud- en zilvermijnsector is klaar voor de volgende stijgingsfase!

Dat klinkt voor velen waarschijnlijk weer heftig, maar toch verwachten we behoorlijk wat prijsspektakel in het komende maanden én jaren! Jawel, u leest het goed, de volgende fase gaat langer duren, en naar historische gewoonte ook veel hoger klimmen.

Wat dit concreet betekent?

We verwachten een eerste uitbraak van de tussentijdse weerstand, rond 300 punten voor de HUI. Daarna zullen we relatief sneller richting 500 punten koersen, het volgende weerstandsniveau, om vervolgens door te schieten naar de voormalige records boven 600 punten.

Hier ligt dus een rally van +400 punten voor het grijpen, of een stijging van meer dan +200%.

Bovendien, het zijn niet enkel wij die dit momenteel zien. Zelfs enkele critici van de sector kunnen onze visie beamen: we staan voor een periode van relatieve en bijzonder kracht voor de goud.

Bovenstaande grafiek spreekt in die zin boekdelen. Die is afkomstig van J.C. Parets, een technisch analist en beruchte criticus voor het edelmetalencomplex. Zelfs J.C. zit nu in goud, want ‘de technische omstandigheden laten weinig aan de verbeelding over’.

Goud staat er bijzonder krachtig bij, zowel ten opzichte van de obligatiemarkt als de aandelenmarkt. Beide grafieken met een bodemformatie uit het boekje.

Zet je dus schrap voor een bijzonder sterke periode voor goud, zilver, maar vooral de goudmijnaandelen. Deze sector heeft het bijzonder zwaar te verduren gehad, waardoor niemand er nog maar enige aandacht aan geeft.

Behalve wij dan!

Wij zitten al ruim twee jaar bijzonder goed op te letten op deze nichesector, en de rendementen waren tot op heden al bijzonder goed. Maar we mogen ons nu gaan opmaken voor een van de beste periode van de stierenmarkt.

Wij zitten er alvast klaar voor… u ook?

>> Ontdek onze Beste Goud- & Zilvermijnaandelen in het Goud & Zilver Rapport

Nico Pantelis

Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologieGrondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Nico PantelisGoudmijnen naar de volgende fase!