Columns & Artikelen

Een gouden zet van zilver!

by Nico Pantelis on 14 juni 2018

De Fed voert de druk op.

Gisteren trok de Amerikaanse centrale bank haar korte rente andermaal op met 25 basispunten. Hierdoor bedraagt het rentetarief 1,75% tot 2%, wat inmiddels ver verwijderd is van internationale tegenhangers.

Die overige centrale banken, zoals die van Japan of Europa, flirten nog altijd met de nulrente. De verschillen lopen steeds verder op. We weten uit ervaring dat dit op termijn geen houdbare situatie is.

Of de Fed zal terug moeten verlagen, of de overige centrale bankiers zullen moeten opschuiven naar de Amerikaanse rente. In het verleden was het altijd zo dat de Fed de lijnen uitzette voor de rest.

We zouden niet weten waarom dit vandaag anders zou moeten zijn.

Als de rente wereldwijd straks oploopt, dan signaleert dit een economie die op kruissnelheid draait. En dat impliceert dan weer dat inflatie in de pijplijn zit.

 

Maar om dat te beseffen, hoef je niet enkel de Fed te volgen. Wie een beetje het nieuws volgt, ziet dat overal massale vakbondsacties op til zijn, om een verhoging van de lonen te eisen. Ook zij hebben geld geroken, in deze economische expansie.

Eens de lonen versneld stijgen, is er geen houden meer aan: dan zal het leven snel duurder worden.

Maar je ziet het ook aan andere inflatie-gevoelige onderdelen in de markten. Als je echt wil weten of inflatie in aantocht is, hoef je maar gewoon de verhouding tussen de belangrijkste edelmetalen te volgen.

Concreet: als de prijs van zilver sneller stijgt dan de prijs van goud… zet je dan maar schrap.

In de voorbije jaren was dit niet het geval. Goud deed het overwegend beter dan zilver. Vandaar dat de zilver/goud ratio opnieuw rond de historische bodem noteert. Maar die bodem werd recent voor een derde maal succesvol getest.

Op de volgende grafiek kan u goed zien wat we bedoelen…

De grijze grafiek vertegenwoordigt de zilver-goud ratio over de afgelopen 10 jaar.

U ziet dat deze piekte, ten tijde van de recordprijzen voor de edelmetalen in 2011. Maar daarna ging het enkel nog bergafwaarts voor zilver versus goud. De bodem van de ratio werd aangetikt aan het begin van 2016.

Dat was ook het moment waarop we een gigantisch koopsignaal uitstuurden naar de abonnees van het Goud & Zilver Rapport. Niet toevallig werd de bodem van de zilver-goud ratio ook al eens geplaatst enkel jaren geleden, ten tijde van de kredietcrash in 2008!

En ook meer recent werd de bodem opnieuw getest. Maar zoals u op de bovenstaande grafiek kan zien, worden de tijdszones voor het herstel steeds korter, wat wijst op koopdruk in het edelmetalencomplex.

Niet zo gek, als je weet dat inflatie over enkele jaren wel eens hard kon toeslaan, met bijzonder hoge rentes tot gevolg.

Overigens, wij zijn niet de enige specialisten die dit vaststellen. We zijn inmiddels in goed gezelschap.

Volgens Jeffrey Gundlach, een van de meest succesvolle beleggers op Wall Street, kan de tienjaarsrente over enkele jaren richting 6% evolueren.

Als Gundlach iets roept, kan je maar beter de oren spitsen.

Het geprojecteerde scenario impliceert een sterk oplopende inflatie. Daar valt geen speld tussen te krijgen. En dan mag je er zeker van zijn: de zilver-goud ratio scheert dan weer hoge toppen.

Mogelijk nog veel hoger dan de piek in 2011.

Daarom is het nu oh-zo-belangrijk om een deel van je vermogen te positioneren in de edelmetalen. De boodschap van zilver is volkomen helder: tot hier, en niet verder! De volgende beweging voor het complex is opwaarts gericht.

Dan kan je maar beter een flinke positie in zowel fysiek edelmetaal hebben, als ook de beste goud- en zilvermijnaandelen. Want die bieden nog eens een hefboom op de edelmetaalprijzen.

Met een factor 2 tot 5!

Daarom blijven we hameren op een selectie van de beste goud- en zilvermijnaandelen voor je portefeuille. In het Goud & Zilver Rapport geven we u onze favoriete goud- en zilveraandelen op een blaadje.

We zijn er absoluut van overtuigd dat dit opnieuw een uniek moment in de historie van de financiële markten zal zijn. Ditmaal gaan we niet worstelen met deflatie, maar met inflatie.

Een gewaarschuwd belegger is er twee waard!

 

ONTDEK HIER ONZE FAVORIETE GOUD & ZILVER AANDELEN

Nico Pantelis – Slim Beleggen

 

Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologieGrondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Nico PantelisEen gouden zet van zilver!