Columns & Artikelen

Zilver breekt uit. Ondanks stijgende dollar!

by Jack Hoogland on 17 juni 2018

Ik heb al een tijdje niet meer over goud en zilver geschreven.

De reden daarvoor was dat we een stijgende dollar zagen aankomen door een gebrek aan liquiditeit in de markt voor dollars buiten de VS, ofwel de eurodollar-markt.

Abonnees van ons rapport “De Dollar is aan het Stijgen” ontvingen de afgelopen maanden al diverse signalen, waarmee we al op mooie winsten staan. We verwachten snel meer signalen uit te sturen. Waarschijnlijk komende maandag al.

Nu MOET ik echter weer over goud en zilver schrijven. Want nu stijgt de kans dat we een stijgende dollar gaan zien, in combinatie met een stijgende goud- en zilverprijs.

Allereerst is inflatie in de VS nu maar liefst 2,8%. Met daarbij een zéér grote kans dat inflatie de komende maanden nog veel hoger stijgt.

Zelfmoordmissie
Verder is het belangrijk dat we ons realiseren dat de dollarstijging tijdelijk is. Zal misschien een jaar duren. Want fundamenteel is de dollar bijna net zo zwak als de euro.

Als je onderstaande tweet bekijkt, dan weet je direct waarom.


Jeffrey Gundlach luidt de alarmbel over de snel stijgende staatsschuld. De VS geeft geld uit als een dronken zeeman. Gundlach spreekt zelfs van een zelfmoordmissie. Als je ziet hoe hard de Amerikaanse staatsschuld stijgt, dan weet je dat hij gelijk heeft.

Zilver breekt uit
Gisteren gebeurde iets wat ik nooit eerder heb gezien. Ondanks de stijgende dollar, brak de zilverprijs uit haar licht dalende trend omhoog.

Een uitbrekende zilverprijs op een dag dat de dollar fors stijgt. Dat is een duidelijk teken aan de wand.

Tegelijk zagen we dat de koersgrafieken van één goudaandeel en één zilveraandeel ons een dijk van een koopsignaal gaven.

9% tot zelfs 64% hogere jaarproductie
We sturen onze TopAandelen-abonnees vanmiddag een extra zilvertip. Van een zilverproducent die dit jaar maar liefst 20% méér zilver verwacht te produceren.

Daarnaast een extra goudtip. Van een goudproducent wiens goudproductie dit jaar met 9% stijgt en wiens zilverproductie met maar liefst 64% stijgt.

Niet honderden, maar duizenden procenten koerspotentieel
Want zodra goud en zilver écht in prijs gaan stijgen, zal het héél hard gaan.

Als TopAandelen-abonnee profiteert u volop mee. Sturen we u een mail, iedere keer als de koersgrafiek van een goud- of zilveraandeel ons een mooi koopsignaal geeft.

Klik hier om ook TopAandelen-abonnee te worden!

 

Het begin van hyperinflatie

Eerder deze week kwam ik in een tweet een citaat van William White tegen. White was centrale bankier en is nu adviseur bij de OESO.

Hij is zo ongeveer de enige wereldwijd actieve beleidsmaker die vooraf waarschuwde voor de kredietcrisis.

Dit citaat slaat de spijker hard op de kop.

Zodra mensen beseffen dat de overheid niet langer zelfstandig de staatsschuld kan dragen, dus afhankelijk zijn van een schuld opkopende centrale bank, verliezen ze het vertrouwen in hun munt en ben je op weg naar hyperinflatie.

Draghi waarschuwt
Het stomme toeval is nu dat Draghi gisteren tijdens zijn persconferentie precies deed waar William White nu juist voor waarschuwt. Zie onderstaande tweet.

De ECB gaat stoppen met geld printen en wil vanaf 2019 de rente verhogen. Ze moeten wel, want inflatie is inmiddels gestegen naar 1,9%.

Tegelijk maakte Draghi echter duidelijk dat de ECB zich het recht voorbehoudt om opnieuw geld te gaan printen, zelfs als ze de rente verhoogt.

Het begin van verlies van vertrouwen
Daarmee helpt Draghi mensen te begrijpen dat diverse eurolanden (Italië voorop)nooit zelfstandig hun staatsschuld zullen kunnen financieren. Dat die landen chronisch de ECB nodig hebben om hun schuld op te kopen.

Dat is het begin van het verlies van vertrouwen in een munt. In dit geval de euro. Het begin van hyperinflatie.

De euro knalde gisteren direct omlaag. Daarmee komen we bij de waarschuwing die ik u gisteren ook al gaf. Zet spaargeld om in fysiek goud en zilver!

Jack geeft oa 2 interessante media uit: Stocktradingnieuws en Topaandelen met het bekende Super Rendement Rapport

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen,maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Jack HooglandZilver breekt uit. Ondanks stijgende dollar!