Columns & Artikelen

Zilverprijs compleet ingedommeld

by Maarten Verheyen on 17 juni 2018

De zilverprijs is compleet ingedommeld. Er zat de voorbije maanden amper beweging in, en dat is toch redelijk ongewoon. Zilver is normaal vrij volatiel van aard.

Laat je er als belegger niet door in slaap wiegen. Vaak zijn dit soort slaapverwekkende koerspatronen de voorbode van een explosieve beweging.

De vraag of die beweging naar boven of onder zal zijn, lijkt inmiddels ook beantwoord:

Maar wat als je de zilverprijzen eens gaat verrekenen met de échte inflatiecijfers?

Ik schrijf “echt” omdat er in het verleden wel eens gerommeld werd met de manier waarop de inflatie berekend werd.

Het is moeilijk vergelijken als je steeds een andere formule hanteert.

John Williams herberekent de inflatie met een constante berekeningswijze en komt zo tot heel andere cijfers.

Als je de huidige zilverprijs afzet ten opzichte van deze cijfers, dan zie je pas echt hoe absurd goedkoop deze grondstof is!

Teruggerekend naar de huidige prijzen, betaalden beleggers begin jaren ’80 $770 voor een ounce zilver.

“Inflation adjusted”, heet dat.

Diezelfde ounce raap je nu op voor $17

Of die $770 nu helemaal correct is, doet er zelfs niet toe.

Ik wil nog best geloven dat John Williams er een beetje langs zit en dat die $770 eigenlijk maar $300 of $400 moet zijn.

So what? $17 is een weggevertje. Hoe je het ook bekijkt.

Bovendien beginnen beleggers terug wat interesse te tonen. De locomotief trekt zich de voorbije dagen op gang.

Ik weet het. Het is niet de eerste keer dat ik dat zeg in verband met zilver. Ik heb al zo vaak gedacht dat we vertrokken waren om dan even later weer in de file te staan.

Het is een frustrerend proces geweest.

 

Maar het gaf me ook de kans om mijn zilverposities stelselmatig op te drijven. Ik ben consequent blijven bijkopen waardoor zilver nu de grootste positie in mijn portefeuille is.

Zilver is goedkoop. Spotgoedkoop zelfs, zou ik zeggen.

Moet ik het mij dan aantrekken dat het een tijdje dood geld is geweest? Zolang de prijs straks doet wat ik verwacht, zal het sowieso een heel goede belegging zijn.

Trouwens, in dollars gemeten lijkt er misschien amper beweging in te zetten maar dan ga je voorbij aan het feit dat de dollar enorm sterk is.

Als je kijkt naar de prijs in euro’s -en dat is toch de prijs die er voor ons toe doet- dan zie je een acceleratie.

De trein is hier reeds goed aan het bollen en wint behoorlijk aan snelheid.

Dat is natuurlijk ook te zien aan de prijs van een monsterbox die ondertussen weer boven de 8.600 euro noteert. (niet zo lang geleden nog beschikbaar aan 7.500 euro).

Persoonlijk heb ik inmiddels meer dan voldoende zilver, maar als je er nog niet in zit of nog een laatste keer goedkoop wil bijtanken, dan is nu de moment.

Ik geef nog steeds de voorkeur aan munten (vanwege de margeregeling). Philharmonikers zijn de populairste munten binnen Europa en bieden beleggers de beste prijzen.

Koop hier je monsterbox

 

Maarten Verheyen Aandelen.com

Let op! Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt mogelijk uw inleg en in sommige gevallen zelfs meer verliezen.

Ik toon tijdens deze video’s wat ik met mijn eigen centen doe. Ik ben echter een agressieve belegger met een zeer hoog risicoprofiel en deze transacties zijn zeker niet geschikt voor iedere belegger!

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl  zijn tevens van toepassing op deze publicatie.

Maarten Verheyen is oprichter en eigenaar van TradersOnly. Maarten Verheyen bezit zilver.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Maarten VerheyenZilverprijs compleet ingedommeld