Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 25 juni 2018

Korte evaluatie

Chinese deelnemingen en investeringen in de V.S. zakten 92 procent naar slechts $1,8 miljard in de eerste vijf maanden van dit jaar, volgens onderzoeks- en consultancyfirma Rhodium Group afgelopen dinsdag. De netto Chinese handelsstroom naar de V.S. was volgens het rapport tijdens die tijd gedaald tot een negatieve $1,8 miljard. De daling volgde op een scherpe val in de tweede helft van vorig jaar, toen druk van zowel Peking als de regering-Trump een recente toename van grensoverschrijdende investeringen beteugelde – Evelyn Cheng, “Chinese investeringen in VS dalen met 90% onder politieke druk,” www.cnbc.com, 20 juni 2018.

De Verenigde Staten moeten een einde maken aan de versnippering en zinloze onzin over tarieven en de andere kant op gaan, en hard. Het zou alle tarieven moeten verlagen, ook al volgt de rest van de wereld niet… Studies tonen aan dat landen met een vrijere handel zowel een hoger inkomen per hoofd van de bevolking hebben als een snellere productiviteitsgroei. Economen snappen ook al lang dat handelsbarrières weliswaar een manier zijn om het personeel te helpen, maar dat consumenten altijd zwaar worden benadeeld. – Evelyn Cheng, “Chinese investeringen in VS dalen met 90% onder politieke druk,” www.cnbc.com, 20 juni 2018.

Hoe je het ook verhult, de werelds aandelenmarkten hebben het niet op met dit meer en meer richting een handelsoorlog gaande aanhoudende spel van belastingdreigingen over en weer. President Trump rakelde de belastingdreigingen afgelopen week nog meer op en zoals verwacht, zakten beurzen weer ineen. In plaats van dat het samenviel met een aandelenmarkttop, lijkt het steeds meer waarschijnlijk dat de Venus-Mars-oppositie van 21 juni met een laagte samen gaat vallen. Het is dan ook meer dan alleen Venus (overeenkomsten) en Mars (disputen) in oppositie (dreigingen naar partnerships en allianties). Het is Venus middenin een vast groot vierkant (halsstarrig, onwrikbaar, niemand die wil toegeven) met ook Jupiter en Uranus. Er staat hier een hoop op het spel, en weer ziet het eruit als een spel waarin het erom gaat wie het eerst buigt, maar in het vaste grote vierkant is er nog geen kant die lijkt te willen buigen.

Het houdt niet op bij Venus in het vaste grote vierkant, want Neptunus is door zijn stationaire stand en retrogradedraaiing (18 juni) nu ook duidelijk aanwezig en in een halfvierkant met Uranus. Daarom is niemand er zeker van welke kant het nu echt opgaat. Er lijkt geen eindfase te zijn waarin de deelnemers aan dit spel zich er eenvoudig aan kunnen onttrekken. Het zet Financieel Astrologen aan het denken: hoe zal de correlatie met dit alles uitpakken als Mars deze week op 26 juni retrograde draait in Waterman? Betekent deze Mars retrograde dat degenen die deze oorlog van woorden en bedreigingen zich gaan terugtrekken? Dat is mogelijk. Aan de andere kant, staat Mars in het excentrische en “dat denkt dat ze alles weten”teken Waterman. Betekent het dat dan dat de agressoren zich nog meer vastbijten in hun strijdlust en hun eisen, in een poging om anderen te wapenen om nog meer naar hun hand te zetten? Dat is ook mogelijk.

We kunnen zien dat het gedrag begint te verschuiven aan het eind van deze week, 27-29 juni door (of kort na) de volle maan in Steenbok. Die volle maan is ook conjunct Saturnus (Zon opposiet Saturnus) net een dag nadat Mars retrograde gaat. We zien al een krachtige groot Venus-vierkant aan het werk, in combinatie m et een sterke stationaire Neptunus. Daarbij voegt de kosmos nu een sterke Saturnus/Steenbok-invloed met een krachtige stationaire Mars. Dit doet denken aan een snelkookpan op een extreem hoogtepunt. Daarna neemt deze offensieve dynamiek geleidelijk weer af als de Maan in de komende twee weken begint af te nemen en Jupiter dominanter wordt. De stemming wordt dan waarschijnlijk lichter ofschoon er een kans is dat alles nog meer overdreven wordt en uitmondt in hysterie. Ik denk dat we een pauze kunnen krijgen en gewetensvolle daden van vriendelijkheid en inspanningen die van goede wil blijk geven kunnen opmerken.

Welke gevolgen heeft dit voor de financiële markten? Nou, elke markt die cycluslaagtes maakt op weg naar of in deze periode (20-27 juni) is vatbaar voor een bodem en begin van stijgingen. Dit is niet het moment om in paniek te raken. Laat anderen dat doen als ze dat willen. Dit kan een gunstige tijd zijn om op zoek te gaan naar kansen, nieuwe trends, die zouden kunnen doorzetten tot in de Jupiter-Neptunus- en Saturnus-Uranus-driehoeken van midden tot eind augustus. De enige joker in de stapel is Mars vierkant Uranus. Dat duurt tot half september en kan nog steeds corresponderen met onverwachte gebeurtenissen en aankondigingen die de markten (en investeerders) gek maken, vooral binnen een week van 1 augustus. Een markt van groot belang die afgelopen week kan zijn gedraaid is de Euro. Het dook naar een nieuwe cycluslow terwijl de Zwitserse frank dat niet deed, voor een geval van onderlinge bullish divergentie. Goud deed in relatie tot Zilver hetzelfde. En de NASDAQ plaatste vorige week een nieuw record, zonder dat de andere Amerikaanse indices dat ook deden. Die zakten dus. Dus hebben we verschillende gevallen van onderlinge bearishe en bullishe divergenties binnen de toegestane afwijkingstijd van onze 3-sterren cruciale omkeerdatum (CRD) van 20-21 juni die we in onze afgelopen week uitgekomen SMT Cyclus Nieuwsbrief bespreken.

Volgende week verschijnt er weer een Marktvooruitblik in ons normale format. Dit weekend ben ik in Engeland een 1-daagse workshop en webinar aan het geven over Cycli (Ritmisch en Kosmisch) en hun relatie met financiële markten. De opnamen zijn snel, misschien al maandag beschikbaar. Als alles goed gaat, ontvangt u daar van ons een bericht van. Als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp dan is dit een diepgaande workshop met veel nieuwe inzichten en researchonderzoeken die u niet wilt missen.

Lees hier meer over: Financiële Vooruitzichten 2018

irmaschogt100Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Disclaimer:

In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen,maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week