Columns & Artikelen

Beleggen kán wel makkelijk, maar werkt het ook?

by Wilge on 17/09/2018

Beleggen in aandelen, obligaties en Forex. Het is een wereld vol kansen, maar de Nederlander stelt zich terughoudend op. Niet omdat we niet weten wat de mogelijkheden zijn. Niet dat we niet willen investeren of beleggen. Het is allemaal echter materie waarbij eerst ingelezen moet worden, waarbij je moet leren wat je wel en niet moet doen. En daar hebben we lang niet allemaal de tijd voor. Tips rond het investeren en beleggen zijn overal te vinden, maar waar moet je nou precies op letten wanneer je het jezelf makkelijk wilt maken?

Kies de markt

Het spreiden van investeringen is een goede manier om aan risicomanagement te doen, maar het is tevens een manier waarop de meeste mensen in de problemen komen. Uiteraard kun je kiezen voor twintig assets of meer in je portefeuille, maar heb je werkelijk de tijd om alle mogelijkheden na te lopen en te kijken welke investeringen het beste bij je passen? Je kunt kiezen voor fondsbeleggen, maar dát is precies wat we eigenlijk niet willen. We willen zelf actief zijn op de financiële markten. Dat kan. Wanneer je begint met het kiezen van de markten waarop je wilt handelen, is het samenstellen van een portefeuille direct een stuk makkelijker.

Bron: Pixabay

Kies het product

Er zijn veel verschillende financiële assets beschikbaar. Litecoin kopen is bijvoorbeeld veel makkelijker dan het verdiepen in de mogelijkheden rond obligaties. Ben je van plan om te investeren maar heb je niet veel tijd, zorg er dan voor dat je de financiële instrumenten kiest die gemakkelijk bij te houden zijn en waar niet veel onderzoek voor nodig is. In het geval van de cryptovaluta is het vaak eenvoudig om snel alle benodigde informatie op te zoeken zodat je direct weet waar je op moet letten. Een checklist voor cryptovaluta ziet er als volgt uit:

  • Lost deze munt een probleem op waar mensen mee zitten?
  • Worden er updates uitgevoerd en zijn er mensen actief achter de schermen?
  • Is er een grote community of een groot dagelijks handelsvolume?

Kies de plek waar je gaat handelen

Het handelen in financiële assets is spannend, maar het wordt bijzonder omslachtig wanneer je tal van websites nodig hebt om de investeringen bij te houden of aan te passen. Kies daarom bij voorkeur twee of drie brokers of exchanges waar je alle assets kunt vinden. Door te kiezen voor een kleiner aantal websites of platformen is het makkelijker om het overzicht te houden. Ook kun je sneller schakelen. Stijgt of daalt de waarde van een bepaalde asset ineens snel, dan kun je hierop inspringen en hier geld mee verdienen.

Bron: Pixabay

Eenvoudig beleggen en investeren is mogelijk

Investeren en beleggen kun je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Het is verstandig om te beginnen met een aantal assets en rekening te houden met de eenvoud. Je kunt op een later moment altijd nog kiezen voor meer markten, meer brokers of exchanges en meer uiteenlopende producten wanneer je eenmaal de kneepjes van het vak goed onder de knie hebt immers.

 

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeBeleggen kán wel makkelijk, maar werkt het ook?