Columns & Artikelen

Steeds meer signalen op groen

by Nico Pantelis on 18/09/2018

We vertelden u afgelopen weekend onze visie op de goudsector, vanuit het perspectief op langere termijn. The Big Picture.

Wie op een grotere schaal kijkt naar goud, die wordt erg blij. Maar ook op korte termijn staan steeds meer signalen op groen. Dat is ook enkele technische specialisten niet ontgaan.

We zagen enkele tweets van J.C Parets voorbijkomen. Hij heeft een scherp oog voor de ontwikkelingen op korte termijn. En hij liet zijn oog vallen op GOUDMIJNAANDELEN.

Jawel, de meest gehate sector op de beurs, is plots geliefd bij experts. Het moet niet veel gekker worden. 🙂

De bovenstaande grafiek is van zijn hand. Het plaatje heeft niet veel woorden meer nodig: de recente daling van GDX (goudmijnaandelen) onder de steun op 21 USD, was een brug te ver.

Volgens Parets kunnen we nu snel herstellen, van 18 USD tot 21 USD voor GDX. Als je kijkt naar enkele individuele posities in de goudmijnsector, dan zie je hallucinante dalingen, op enkele dagen.

Veel te veel van het goede, aldus de technisch analist.

Ook de onderliggende indicatoren, zoals de RSI, wijzen op een positieve divergentie. Wat betekent dat een bounce in de lucht hangt. Dit in de komende weken en maanden. We kijken alvast uit naar spectaculaire eindejaarsdagen voor de goudmijnsector.

Gezien de mooie technische setup voor de korte termijn, keek J.C. Parets ook eens naar de grafiek op de langere termijn. In principe is dit niet zijn prioritair domein, maar soms vindt hij het de moeite om verder te kijken dan enkele maanden.

Opvallend genoeg komt Parets met een grafiek waar wij altijd mee komen. Hij kijkt naar de ratio tussen de GDX (goudmijnaandelen) en de SPY (S&P 500).

Voor hem is het duidelijk dat de bodem in de ratio bereikt is. Ook ditmaal is de positieve divergentie van de RSI de overheersende factor, aldus J.C.. Maar voor de technicus moet de ‘grijze zone’ op de grafiek wel weer overschreden worden.

Op dat ogenblik kan de goudmijnsector mogelijk jarenlang in rally-modus overgaan. Maar goed, zo ver is het nog niet. Stap voor stap.

Wij zijn erg opgewekt met deze steun uit onverwachte hoek. Maandenlang stonden we alleen in ons pleidooi om een blootstelling aan goudmijnaandelen te nemen. Vooral vanuit de traditionele analisten hoefden we op weinig steun te rekenen.

Maar deze technische analyse van J.C. Parets zien we toch als de eerste signalen dat de financiële sector zich terug opwarmt aan het idee dat goud, zilver en de mijnaandelen in de komende maanden, en mogelijk jaren, ‘the place to be’ kunnen gaan worden voor beleggers.

Wij zitten er alvast geruime tijd klaar voor. We hebben u in de voorbije jaren op de beste momenten laten positioneren in de beste aandelen in de goud- en zilvermijnsector. De tijd om de vruchten te gaan plukken is nu stilaan daar.

Wij zien her en der kwalitatieve aandelen massaal gedumpt worden. Precies zoals we dit zagen op de vorige bodem rond de jaarwisseling van 2015 naar 2016. Ook toen zijn er waanzinnige rendementen geboekt. Dit zal vandaag niet anders gaan worden.

Zet je schrap voor de groootste rally uit jouw carrière als belegger!

Ontdek onze juweeltjes in de goud- en zilvermijnsector, in het Goud & Zilver Rapport.

Een kersverse editie staat nu online:

 

DOWNLOAD HIER of abonneer

 

Nico Pantelis – Slim Beleggen

Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologieGrondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

Nico PantelisSteeds meer signalen op groen