Columns & Artikelen

Groot nieuws voor crypto!

by Nico Pantelis on 16/10/2018

Gisteren rapporteerden we u meteen over de plotse spike in de prijs van Bitcoin. Belangrijk, want een historische doorbraak lijkt hiermee in de maak.

Opvallende genoeg kregen we direct weerstand op onze positieve houding. Immers, ‘Tether gooit een bom op Bitcoin’.

Voor heel wat lezers leest dit in eerste instantie als wartaal, dus laten we even verduidelijken wat er momenteel speelt achter de coulissen bij crypto.

Tether is een zogenaamde stablecoin. Een stablecoin is de crypto-variant van een valuta. Tether is de crypto-variant voor een USD.

Kortom, in termen van US dollars zou Tether altijd theoretisch 1 USD moeten zijn.

Wat is hier de bedoeling van?’ horen we u al denken.

StableCoin

Wel, een stablecoin kan meerdere functies vervullen.

Op de eerste plaats wordt Tether bijvoorbeeld gebruikt om fiat om te zetten naar crypto. Er bestaan immers heel wat crypto exchanges waar je geen fiatgeld naartoe kan sturen, maar enkel een account kan openen met cryptomunten. Of omgekeerd, als u fiatgeld uit crypto wil halen.

Verder kan Tether ook gebruikt worden als diversificatie binnen een cryptoportefeuille. Zo kan je bijvoorbeeld USD ‘virtueel’ opnemen van jouw cryptovermogen. Het kan de volatiliteit binnen een portefeuille beduidend verlagen.

Maar een stablecoin blijft natuurlijk een cryptocoin die vrij verhandeld wordt. De markt houdt de prijs stabiel, maar dat kan in sommige momenten voor uitschuivers zorgen. Hieronder ziet u het prijsverloop van Tether over het afgelopen jaar.

Zoals u kan zien had de markt bijzonder veel moeite om de koers van USDT (de ticker van Tether) te drukken gezien de forse koopwoede vlak voor de jaarwisseling. Maar meer recent was het tegenovergestelde aan de orde: de markt had moeite om de koers op te houden.

Indianenverhalen

Net zoals bij goud, verspreiden dan meteen de wildste theorieën. Voor goud is het altijd de prijsmanipulatie op de futuremarkten, voor Bitcoin is het de manipulatie via Tether.

Tether zou volgens critici een ‘lege doos’ zijn. En een implosie zou het einde van de cryptomarkt betekenen. De oppositie moet oppositie voeren, zullen we maar zeggen. 

Uiteindelijk zijn en blijven het indianenverhalen.

Wat de markt gisteren echt deed bewegen, wisten we meteen na het versturen van onze mailing.

Fidelity kondigde aan om custodian diensten aan te gaan bieden voor crypto.

Fidelity zal u in de verte misschien wel iets zeggen, maar de meeste beleggers kennen deze firma niet zo goed. Het is een van de grootste – zo niet de grootste – beheerder van vermogen op onze planeet.

De firma waakt dagelijks over een vermogen van 7,2 biljoen USD. Jawel, dat is 7.200 miljard USD.

Een duizelingwekkend bedrag. Het is gelijk aan de complete marktwaarde van al het goud dat ooit gemijnd werd! Fidelity komt dan ook niet in beeld van de kleine beleggers, maar treedt vooral op voor institutionele beleggers, hedge fondsen, family offices, pensioenfondsen, … het grote geld!

Deze firma heeft een nieuwe unit opgericht voor de bewaring van digitale assets, waaronder crypto. En ze maken er een punt van om een hoofdrol te spelen in de technologische revolutie.

Fidelity investeert in 2018 maar liefst 2,5 miljard USD in fintech.

En het is geen groot nieuws voor de sector, zo blijkt. De meeste crypto-exchanges zoals Coinbase, BitGo of Gemini maken al gebruik van het nieuwe Fidelity platform.

Maar het nieuws wordt nu pas openbaar gemaakt omdat de grote investeringsbanken zich aanmelden. Nomura, Goldman Sachs, Northern Trust zijn maar enkele namen uit de lijst van gegadigden.

U mag er zeker van zijn. Als dit soort partijen straks hun klanten effectief de mogelijkheid kunnen bieden om te beleggen in crypto, dan gaat er een compleet nieuwe markt open.

Explosief

De volgende rally in de cryptomarkt kan wederom erg explosief worden door de financialisatie. Een concept waar we al veel eerder over uitweiden, maar we raden u aan om dit hoofdstuk nogmaals goed te lezen. Het wordt van levensbelang voor crypto!

Vandaag zit ervoor circa 200 miljard USD aan kapitaal in de cryptomarkt. Maar dan praten we al snel over 2 biljoen USD… en meer! Een vertienvoudiging van deze markt zit opnieuw in de pijplijn, maar dan zullen vele kleinere cryptomunten een veelvoud meer gaan stijgen.

Het is een belangrijke schakel in onze strategie om te kiezen voor de Beste Altcoins in de markt. Want we denken dat er meer coins naast Bitcoin hun plek zullen opeisen. Maar ze zullen vooral veel harder kunnen gaan stijgen als Bitcoin, zoals we dat al eerder zagen.

Wil jij weten welke coins wij op onze SHORTLIST hebben staan? Abonneer dan meteen op het Technologie Rapport en ontdek onze 10 favoriete cryptomunten.

Nieuw bij crypto, en nog geen zin om meteen een jaarabonnement af te sluiten? Geen probleem. Je kan ook eerst rustig opstarten met een maandabonnement.

Inderdaad, het is zoals de naam zegt maandelijks opzegbaar. Is onze research niets voor jou, dan zeg je het gewoon op. Maar spreken onze analyses boekdelen – en daar twijfelen we geen seconde aan – dan kan je ook weer net zo snel opschakelen van een maandabonnement naar een jaarabonnement of meer!

Probeer het ook, wat heb je te verliezen. Mis jouw afspraak met de geschiedenis van crypto niet!

 

ACTIVEER HIER HET MAANDABONNEMENT VOOR MINDER DAN 30 EURO

 

Nico Pantelis – Slim Beleggen

Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologieGrondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

Nico PantelisGroot nieuws voor crypto!