Columns & Artikelen

Overzicht indices en koersen

by Wilge on 3 december 2018

Overzicht indices en koersen met nog een maand te gaan.

Geen wonder

Een paar “maandoverzichten geleden schreef ik al: er moet een wonder gebeuren als goud, zilver en de mijnbouwaandelen nog in het groen eindigen dit jaar. ” En dat wonder is nog niet geschied, ondanks alle malheur in de wereld. Omdat het zo’n kleine markt is, zijn de wonderen de wereld in deze best wel mogelijk, zelfs nu nog. Maar de kansen worden – open deur -steeds kleiner.

Palladium

Rhodium en palladium trekken de kar gevolgd door de Amerikaanse indices. Palladium begint ernstig dicht in de buurt te komen van de koers van goud. Terwijl platina al een tijdje onder de koers van goud zwerft. Palladium lijkt dus de rol van platina over te nemen. Vanmorgen heb ik nog even geluisterd naar dit interview met Precious Metal kenner David Jensen, hij heeft het over waarom de palladium stijgt:

Rhodium

Wat betreft Rhodium is het lastig om een eenduidige prijs te vinden, maar die hikt tegen de 2600 dollar aan. Hier vind je een mooie grafiek waarin je ook kunt zien dat Rhodium in korte tijd nog een paar keer over de kop kan gaan:

 

Over de mijnbouwers zwijgen we maar even hoewel er ongetwijfeld nu juist de koopjes te vinden zijn. Maar hoeveel beleggers hebben nog cash en dan nog: durven ze (opnieuw) te investeren in mijnbouwaandelen?

Bitcoin is natuurlijk de verliezer van het jaar. Het hangt weer vooral van af, wanneer je gekocht hebt. Iedereen die kocht toen onder de bitcoin nog een $1000 kostte zit natuurlijk op een vorstelijk winst. Degene die op $19000 kochten met een nachtmerrie.

Over een maandje weten we of er nog wonderen gebeurd zijn en zullen we het jaar afsluiten….

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeOverzicht indices en koersen