Columns & Artikelen

Beste scorende goudaandelen TSX

by Wilge on 4 december 2018

Een overzichtje van de 5 best scorende goudmijnaandelen op de TSX in 2018

Terwijl goud in 2018 behoorlijk wat ups en downs heeft gehad, hebben sommige bedrijven toch sterke resultaten geboekt ondanks de sterk fluctuerende prijs van het edelmetaal.

Nu het jaar bijna voorbij is, heeft Investing News Network de beste gouden aandelen op de TSX op basis van de koersprestaties tot nu toe dit jaar op een rijtje gezet. Allemaal hebben ze in 2018 een positieve impuls gegeven aan hun goudactiva, waarbij de grootste stijger meer dan 200 procent tot nu toe is gestegen.

Alle jaar-op-datum en aandelenkoers informatie werd verkregen op 3 december 2018 van TradingView. Alle beursgenoteerde bedrijven hadden op dat moment marktkapitalisaties boven de $50 miljoen.

1. RNC Mineralen (TSX:RNX)

Koerswinst: 214.29 %; huidige aandeelprijs: $0.55

Opgericht in 2006, begon het verhaal van de Mineralen RNC toen het bezit van Dumont, een nikkel-kobalt deposit in Quebec verwierf. In de jaren die volgden, voltooide het bedrijf 90.000 meters van exploratie; het werkt momenteel aan een bijgewerkte haalbaarheidsstudie voor het project.

Dit jaar heeft RNC Minerals ook veel bloed, zweet en tranen in zijn Beta Hunt goud-nikkelmijn gestopt. Terwijl het bedrijf de mijn in maart te koop aanbood, is de activa in Kambalda, West-Australië nu van de markt na een belangrijke ontdekking bij het project in september. In de maanden daarna heeft RNC Minerals stappen ondernomen om het hoogwaardige potentieel van de mijn te ontsluiten.

Klik hier om te luisteren naar president en CEO Mark Selby om de “once-in-a-lifetime” vondst te bespreken.

2. Wesdome Gouden Mijnen (TSX:WDO)

Koerswinst: 68.72 % ; huidige aandeelprijs: $3.56

Gericht op Canada, heeft Wesdome Gold Mines sinds 1987 goud geproduceerd en heeft sindsdien vijf goudmijnen in productie genomen. Met eigendommen in de provincies Ontario en Quebec, zijn de drie belangrijkste activiteiten van Wesdome op dit moment het Eagle River Complex – dat bestaat uit twee goudmijnen – het Kiena Complex en de Moss Lake gold deposito.

De aandelenprijs van het bedrijf golfde in eerste instantie nogal op en neer, toen het updates aan aan de aan de gang zijnde ontwikkeling bij de Rivier van de Adelaar, samen met boorresultaten van Kiena aankondigde. De prijs van het aandeel van Wesdome bleef stijgen voor de rest van het jaar ivm de sterke productie en de boorresultaten.

 

3. Wallbridge Mining Company (TSX:WM)

Koerswinst: 65 % ; huidige aandelenkoers: $0,17

Opgericht in 1996, Wallbridge Mining Company heeft verscheidene activa in Sudbury, Ontario, samen met twee projecten in Quebec. Bovendien, heeft het een 11.5 deal in Copper Carube (TSXV: CUC), dat het bedrijf toegang tot koper en gouden exploratieactiviteit in BC  Jamaica geeft.
Veel van de activiteit van Wallbridge tijdens de eerste helft van het jaar draaide rond zijn Fenelon goudproject in Quebec. In midden van september, bereikte zijn aandeelprijs significante stijging aangezien het bedrijf een $3.9 miljoen investering door Eric Sprott aankondigde en positieve boringsresultaten van Fenelon openbaarde.

De grootste piek van het bedrijf van het jaar kwam op 25 september, toen de Hinterland Metals (TSXV: HMI) aankondigde een bezit had verworven in Fenelon, dat investeerders ertoe bracht om te geloven Wallbridge zijn belangrijkste activa had verkocht. Wallbridge maakte ruimde later de verwarring weg door uit te leggen dat de aankoop van Hinterland een apart bezit was.

4. Kirkland Lake Gold (TSX:KL)

Koerswinst: 49,04 % ; huidige aandelenkoers: $28,72

Met operaties in Canada en Australië, heeft Kirkland Lake Gold momenteel vijf projecten onder zijn beheer. Het bedrijf beschouwt zich “verankerd” door zijn mijn Macassa in Noordoostelijk Ontario en zijn mijn Fosterville in Victoria, Australië, dat naar beide verrichtingen verwijst als hoogwaardige en lage kosten. Volgens Kirkland is de Fosterville mijn de grootste goudproducent van Victoria.

Terwijl de aandelenkoers van Kirkland aan het begin van het jaar enkele lage dips zag, zijn de zomermaanden voor de koers van het bedrijf met een gestage stijging opgeklommen. Veel van de sterkte van het bedrijf kwam uit sterke Q2 resultaten – in juli, duwden de stevige operationele resultaten Kirkland vooruit terwijl augustus veel beweging gaf in robuuste Q2 verdiensten.

5. Goud Corvus (TSX:KOR)

Koerswinst: 47,27 procent; huidige aandelenkoers: $2,43

Ontstaan in 2010, heeft Corvus sindsdien ernaar gestreefd om een toonaangevend exploratie- en ontwikkelingsbedrijf te zijn met als einddoel om een niet-operationele goudproducent te worden met een significante ‘carried interest’ en ‘royalty exposure’. De twee kernactiva van het bedrijf, Mother Lode en North Bullfrog, bevinden zich beiden in Nevada.

Veel van 2018 activiteiten is gewijd aan het boren bij Mother Lode, met regelmatig, positieve resultaten die de prestaties van de aandeelprijs door het jaar opvoerden. Het bedrijf kondigde een ‘maiden resource‘ voor de deposit in medio-september aan, dat door verdere sterke boorresultaten in begin oktober werd gevolgd, die daardoor zijn aandeelprijs op zag lopen aan zijn hoogste punt in 2018 bij C$3.28.

Disclaimer:

Bron info: Vergeet niet om ons te volgen @INN_Resource voor real-time nieuws updates!

Openbaarmaking van effecten: Ik, Olivia Da Silva, houd geen directe investeringsinteresse in een bedrijf dat in dit artikel wordt genoemd.

Redactionele openbaarmaking: Carube Copper en Wallbridge Mining zijn klanten van het Investing News Network. Dit artikel is niet betaald voor de inhoud.

WilgeBeste scorende goudaandelen TSX