Columns & Artikelen

Overzicht indices na 4 maanden

by Wilge on 1 mei 2019

Het eerste kwartaal sloten we af met allemaal groene cijfers in euro’s gezien. De zilverprijs stond nog boven de 15 dollar. Nu een maand later zien we in de edelmetalen een daling en meer rood dan ons lief is:

 

Bitcoin lijkt aan een goede opmars bezig, althans voor degene die op een stijging zitten te wachten. Dat geldt zeker ook voor de edelmetalen. Verbruikers van palladium zullen de lichte daling toejuichen, beleggers die inspelen op stijging natuurlijk niet.

Niet opgenomen is de olieprijs. Daar geldt het zelfde voor, ik zit niet te wachten op een stijging. Dat merk ik nu al aan de pomp. Investeerders in aandelen olie, vinden de recente stijging wel fijn. Of het voor de economie in z’n geheel, dan wel voor het milieu interessant is, nog daargelaten.

Maar deze website wordt natuurlijk vooral door liefhebbers van de edelmetalen bekeken en die zien dan ook graag dat hun prijzen stijgen en met name ook de aandelen in de mijnbouwers die naar de mineralen en ertsen zoeken of produceren.

Ondertussen stijgen de “gewone” indices dag na dag….

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeOverzicht indices na 4 maanden