Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 1 juli 2019

Let op: De VS vieren deze week Onafhankelijkheidsdag op donderdag 4 juli. De markten zijn gesloten op woensdagmiddag 13.00 uur en donderdag de hele dag (3-4 juli). Op 5 juli zijn de beurzen daar weer open.

Korte evaluatie en vooruitblik  

Als je de strategen van Wall Street moet geloven stelt de aankomende top niet veel voor. Hoewel de meesten het erover eens zijn dat een staakt-het-vuren de meest waarschijnlijke uitkomst is, is het de vraag of Trump het opleggen van meer sancties in de vorm van tariefsverhogingen zal uitstellen. – Michael Bloom, “Dit is wat elke grote bank in Wall Street zal doen tijdens de Trump-Xi Trade Meeting,” https://www.cnbc.com, 28 juni 2019.

“President Trump is mijn vriend en ik ben ervan overtuigd dat hij hier ook niet in geïnteresseerd is (handelsbesprekingen afbreken).” President Xi Jinping had president Vladimir Poetin woensdag al als zijn “beste vriend” beschreven. David Reid en Holly Ellyatt, “President Xi noemt Trump zijn vriend en zegt dat de VS de banden met China niet zal verbreken”, 7 juni 2019, https://www.cnbc.com.

Beleggers in de VS hebben flink aandelen ingeslagen gedurende de maand juni, waardoor de DJIA zijn beste junimaand had sinds 1938, bij de S&P dat sinds juni 1955. Aldus Suzanne O’Halloran, “Dow viert beste junimaand sinds 1938 en de S&P sinds juni 1955,” https://www.foxbusiness.com, 28 juni 2019.

De krachtige geokosmische periode van 9 tot 24 juni, met een hele reeks aan aspecten waaronder de tweede passage van het afnemende vierkant van Jupiter/Neptunus (16 juni), is geëindigd. Het laatste bombardement aan signalen betrof Neptunus die op 21 juni retrograde draaide, gevolgd door de transit van Venus die een veranderlijk T-vierkant maakte naar Jupiter en Neptunus op 23 en 24 juni. Rond die tijd hadden de meeste wereldaandelenindices het eerste gedeelte van hun krachtige, op 3-4 juni aangevangen, rally’s voltooid. Vorige week werd er gepauzeerd.

Vorige week beleefden vrijwel alle aandelenindexen, in wat in de technische analyse bekend staat als een “inside week”, het betekent dat de prijzen de hele week onder hun hoogte van de voorgaande week en boven hun laagte van de week daarvoor noteerden. Wanneer markten stilvallen, betekent dit meestal dat beleggers wachten op iets groots. Dat “iets groots” is de langverwachte handelsbespreking tussen president Xi van China en president Trump van de Verenigde Staten, die dit weekend op de G-20-top in Osaka, Japan, zal plaatsvinden. Met de Maan in Stier, kunnen ze mogelijk tot een, voor beiden, acceptabel plan komen om de gesprekken weer te hervatten. Aandelenmarkten zullen dat waarschijnlijk waarderen, vooral omdat het relatief vroeg is in de cycli die begin juni is begonnen (jonge cycli zijn meestal bullish). Maar ja, Stier is een koppig dier, dus als beide kanten van de ander verwachten dat ze van mening veranderen, of als de ene partij de andere partij aanspreekt op zaken die als onredelijk en onevenwichtig worden ervaren zal er frustratie zijn en geen vooruitgang. In dat geval openen de beurzen volgende week met een scherpe daling. Aldus biedt deze week de twee leiders een kans om de wereldeconomie en aandelenmarkten vooruit te helpen.

Vorige week was het misschien stil op de aandelenmarkten, maar dat was niet het geval in grondstoffen. Goud steeg op 25 juni naar 1442.90, de hoogste stand sinds mei 2013. Zilver was niet zo sterk en haalde zelfs de top van de voorgaande week niet, die top zelf lag nog steeds onder het dieptepunt van maart. Ruwe olie testte $ 60 per vat, terwijl het slechts twee weken geleden op $ 50 stond. De meest opwindende markt was echter de Bitcoin. Bitcoin explodeerde tot een nieuwe jaarhoogte van $ 13.895 op 26 juni. De volgende dag viel Bitcoin terug tot $10.265, een daling van meer dan 25% op één dag. Een dag later, op vrijdag 28 juni, werd de Bitcoin weer verhandeld boven de $ 12.000. Vanaf het dieptepunt van $ 3134 op 14 december 2018 is de koers van de Bitcoin meer dan verviervoudigd. In het “Forecast Book 2019”, geschreven in november 2018, voorzagen we dat de prijs van Bitcoin 4-8 keer zou stijgen in de volgende 2-5 jaar. Deze prognose was gebaseerd op twee factoren: ten eerste Uranus in Stier; ten tweede: wanneer een markt 77-93% daalt ontstaat doorgaans een krachtige rally bij het binnentreden van Uranus in het teken dat die bepaalde markt regeert. In dit geval Stier. Er is nog een derde punt: zodra de rally eindigt met Uranus in Stier, zal het opnieuw 77-93% dalen voordat het teken van Stier wordt verlaten. De Bitcoin krijgt het moeilijk bij het af te leggen traject van acceptatie als “echte” valuta voordat Uranus uit Stier is (2025). Mensen willen dat hun ruilmiddel stabiliteit heeft.

De geokosmos van vandaag en gedachten over morgen

 

President Hassan Rouhani hekelde nieuwe Amerikaanse sancties tegen Iran (Iraanse leiders) en noemde ze “buitensporig en stom”, hij zei dat deze sancties de deur dichtdoen voor diplomatie én ook de wereldwijde stabiliteit in gevaar brengt. Trump dreigde daarop met een zware militaire reactie in het geval van een Iraanse aanval. Rebecca Ballhaus en Sune Engel Rasmussen, “VS, Iran twisten terwijl de spanningen escaleren”, Wall Street Journal, 26 juni 2019.

9-24 juni: religieuze leiders die vijandig, opschepperig of fanatiek zijn, kunnen nu zwaar getroffen worden door de media. Dit kan een nieuw niveau van geschillen tussen de V.S. en Iran inhouden. Als het te ver doorgevoerd wordt, kan dit resulteren in een militair agressieve actie. Aldus het Forecast Book 2019.

“We stonden op het punt gisteravond op 3 verschillende wijzen wraak te nemen, echter toen vroeg ik: “hoeveel zullen er sterven”. “150 mensen, mijnheer”, was het antwoord van een generaal. Ik stopte de aanval 10 minuten voordat hij begon.” Donald J. Trump @realDonaldTrump, twitter tweet, 21 juni 2019.

Deze week zijn er geen grote geokosmische aspecten. Wel zijn er drie veranderingen in planetaire tekens, bekend als ingressies (overstappen), en een zonne-eclips. De belangrijkste hiervan is naar mijn mening de transit van heliocentrische Mercurius in Boogschutter, van 1 tot 12 juli. Eigenlijk is dit de enige heliocentrische reis door een teken dat ik nauwlettend volg, omdat ik in de afgelopen jaren effectieve kwantitatieve studies deed en ook vermeldde over de correlatie van heliocentrische Mercurius in Boogschutter met sterke prijsbewegingen op financiële markten, met name voor metalen en valuta’s. Het kan vooral van belang zijn deze week, omdat goud is uitgebroken naar een nieuwe 6-jaars hoogte, dat heeft geleid tot ons speciale nieuwsbriefuitgave en update over de langetermijncycli in goud, uitgegeven in het MMA Cycles Report en SMT Cyclus Nieuwsbrief van afgelopen week (beide zijn als proefabonnement beschikbaar voor diegenen die dit speciale rapport willen bekijken). Heliocentrische Mercurius in Boogschutter, gecombineerd met de recente passage van Jupiter vierkant Neptunus, kan ook correleren met overdrijvingen en beloften die zijn gedaan, maar niet noodzakelijkerwijs uitkomen. Voor iedereen is het verstandig ervoor te zorgen dat de feiten kloppen, en niet flagrante overdrijvingen zijn die kunnen leiden tot schaamte of wantrouwen.

Mars die Leeuw binnentreedt (1 juli – 18 augustus) belooft meer vuur. Zowel Mars als Leeuw zijn vurig, geneigd tot gedurfde acties met veel zelfvertrouwen. President Trump, bijvoorbeeld, is geboren onder deze combinatie, grappig genoeg is in de geboortehoroscopen van veel Amerikaanse presidenten dit de meest voorkomende stand der planeten, volgens de studies van de astrologische auteur Michael O’Reilly. Niemand zal twijfelen over de doortastendheid en zelfverzekerdheid van Trump.

Twee dagen later zal Venus het patriottische teken van Kreeft binnengaan. Ingeklemd tussen die twee datums (1 en 3 juli) is de zonne-eclips in Kreeft, ook een patriottische combinatie. Kreeft heeft een voorliefde voor thuis, familie en het land. Je zou deze week weleens een groots nationaal feest in de VS tegemoet kunnen zien, misschien wel geleid door President Trump, want het is 4 juli de feestdag van de Onafhankelijkheid. Met al dit patriottisme, overdrijving, vrijmoedigheid en verlangen naar een groot feest of viering aangegeven door de kosmos, kan het een heel goed moment zijn om mensen te ontmoeten, maar probeer geschillen en ruzies te vermijden.

Dit thema van vertrouwen, geweld en stellingname kan tot ver in augustus en zelfs september voortduren. We zien dat de Zon haar 2-jaars conjunctie met Mars nadert op 2 september, de volgende feestdag (Dag van de Arbeid) in de VS. De conjunctie tussen de Zon en Mars is een van de sterkste geokosmische kenmerken van een omkering van 8% of meer op de Amerikaanse aandelenbeurs, met een orb van 8 graden. Die tijdsband begint in augustus.

Niemand zou zich deze zomer hoeven te vervelen. Het gaat heel leuk worden. Het kan ook meer dan de gebruikelijke dosis bravoure van slechte of Wannabee acteurs bevatten. Gewoon glimlachen en doorlopen. Geniet van het entertainment. Maar raak niet verdwaald in het circus, tenzij je weet hoe je van een vliegende trapeze moet afzwaaien of op de rug van een leeuw moet rijden. Zo niet, dan moet je snel leren, blijf bij de les, ga avonturieren of ga daar waar je hart naar toe wil. Dit zomerseizoen zit vol met keuzes, en veel daarvan zijn goed. Echter onthoud ook dat Mercurius van 7 tot 31 juli retrograde draait, miscommunicatie kan dan aan de orde van de dag zijn.

Mededelingen

 

De maandelijkse SMT Cyclus Nieuwsbrief en Speciale LangeTermijnUpdate van Goud is sinds afgelopen week beschikbaar!

Naast Goud, bevat deze nieuwsbrief onze toekomstoutlook voor de Dow Jones en S&P en AEX index, Goud, Zilver, T-Notes, Euro/Dollar, Ruwe Olie, naast MMA’s unieke geokosmische cruciale omkeerdata (CRD’s) en Solaire-Lunaire omkeerdata voor de komende weken voor DJIA, Goud, en Zilver. Lees verder>>
Ook de (Engelstalige) MMA Cycles report (zonder AEX, met Sojabonen), MMA Japan Cycles Report (Nikkei, JGB Bonds en Dollar/Yen) zijn net uit. Bent u nog geen abonnee van een van deze nieuwsbrieven en u wenst een kopie van de vooruitzichten voor de financiële markten van deze maand, overweeg dan NU een abonnement te nemen. Naar het nieuwsbrievenoverzicht>>

irma schogIrma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland. Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:

In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Irma SchogtVooruitblik op de week