Columns & Artikelen

Goud op All Time High?!

by Wilge on 26/08/2019

Eh? Goud op All Time High (ATH)? Dat was toch 6 september 2011 op $1921? Klopt. In dollars dus.

Maar als ik mijn goud nu zou inruilen tegen euro’s, de valuta die ik gebruik, dan staat goud wel degelijk rond de all time high. De laatste ATH stond op 01 oktober 2012 op € 1386.

Niemand die dat in de gaten heeft, of toch wel, Maarten Verheyen.

Laten we de grafieken er even bij pakken:

Goud in dollars, nog en flinke weg te gaan naar de ATH:

Goud in Euro’s op ATH niveau beland:

Even wat exacter kijken naar de Goud-Euro-prijs en constateren dat er vrijdag een ATH van € 1393 kortstondig werd genoteerd:

 

Belangrijk?

In Argentinië weten ze er onlangs – tijdens “ons zomerreces” – over mee te praten. Daar verloren de mensen op 1 dag 25% van de waarde van hun munt. Hadden ze dat in goud belegd, dan was hun spaargeld niet zo zwaar verdampt. Maar dat kan natuurlijk niet gebeuren met de euro! Toch? Het gaat immers zo goed in de EU. Italië voorop? Je voelt mijn scepsis vast wel…. Als je 0 procent rente krijgt op je spaargeld, waarom dan niet een deel belegd in goud of zilver? Zie voor goede aanbieders deze “etalage“.

Campingrally

Ik weet niet meer welk jaar, maar we hebben in de edelmetalen zeker 1x keer een echte campingrally gehad. Een rally in de edelmetaalprijzen tijdens de zomervakantie. En dat was ook nu het geval. Goud in euro’s tussen 15 juli en 26 augustus:

 

Goud in dollars tussen 15 juli en 26 augustus:

En zilver dan en de andere edelmetalen?

Zilver en Rhodium kunnen ook bogen over een campingrally, Palladium en Platina niet. Speel zelf wat met de live grafieken op Kitco.

 

Gebeurde er nog meer tijdens het edelmetaal-info zomer reces?

Stierenmarkt voor goud

Veel goldbugs aan het woord, die natuurlijk aangaven dat we eindelijk weer in een stierenmarkt verzeild zijn geraakt. (Ze roepen al sinds 2013 dat die aanstaande was). Daarbij aangevend dat de handelsoorlog VS – China, de geopolitieke ontwikkelingen met Noord Korea en Iran, en de steeds lager wordende rentestand daar de hoofdoorzaken van zijn. Een enkeling geeft aan dat het een mooi moment is voor de manipulators van de goudprijs om deze wat te laten vieren.

Grafieken terug

De grafieken die ik via de datastream van 24hGold altijd bovenaan op Edelmetaal-info had staan, zijn weer terug. Kennelijk hebben ze bij 24hGold de bug in de software gerepareerd. Gelukkig maar, ik vond ze erg handig.

Facebook groep

Tijdens het reces, werd er wel gepost in de Facebook groep Beleggen in Goud&Zilver en crypto’s:

oa dit overzicht: Landen die hun goudvoorraden verhoogd hebben.

Waardevolle columns

Ook hebben de columnisten van zich laten ‘horen’ waarbij de bijdragen van met name Robert Broncel (De eeuwige rol van goud VI) en Diederik Schmull (Wat nu?) er mochten wezen!

Voor alle verschenen columns zie hier het overzicht. De zeer gewaardeerde zilver-analyse van Roy Martens laat nog even op zich wachten, maar komt natuurlijk weer terug!

Wilbert Geers – Webmaster

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeGoud op All Time High?!