Columns & Artikelen

Plethora Private Equity opent nieuwe investeringsronde

by Wilge on 5 september 2019

De beheerder van het succesvolle Nederlandse beleggingsfonds Plethora Precious Metals lanceerde vorig jaar een nieuw fonds, genaamd Plethora Private Equity.

Dit nieuwe private equity fonds investeert wereldwijd in bedrijven die zoeken naar grondstoffen. Met de recente stijgingen van goud (+20% in 2019) en zilver (+24%), maar ook van nikkel (+70%) is het fonds uitstekend gepositioneerd.

De mensen achter Plethora Precious Metals hebben al jaren ervaring in goudexploratie en hebben de kennis en expertise in huis om de meest interessante bedrijven in deze sector uit te zoeken. Daarmee behaalde ze in de afgelopen zes jaar een totaalrendement van meer dan 500%, waarmee ze het veel beter deden dan het marktgemiddelde.

Met dat resultaat wisten ze ook de aandacht van de financiële nieuwssite Bloomberg te trekken. Plethora Precious Metals is dicht sinds 2016 en heeft tot nu toe twee keer kapitaal teruggegeven aan participanten.

Plethora Private Equity

Met de lancering van Plethora Private Equity slaat het beleggingsfonds een nieuwe richting in. Dit fonds start zelf bedrijven die wereldwijd zoeken naar edelmetalen zoals goud en zilver en basismetalen zoals koper en nikkel, waarbij die laatste twee metalen belangrijk zijn in de wereldwijde elektrificatie trend. De bij het fonds betrokken geologen zijn zelf ook aandeelhouder van de bedrijven.

Dit nieuwe fonds werd opgericht met €1,1 miljoen aan startkapitaal van de oprichters en haalde vervolgens ook geld op bij beleggers. Momenteel beschikt het Plethora Private Equity fonds over een beheerd vermogen van €6,2 miljoen. Dat geld is geïnvesteerd in negen verschillende exploratiebedrijven, onder meer actief in Canada, Zweden en de Verenigde Staten.

Het Plethora Private Equity fonds behaalde sinds de lancering al een rendement van 25,9%. De verwachting is dat het fonds in de komende twaalf maanden de eerste bedrijven te gelde gaat maken, bijvoorbeeld in de vorm van een beursgang. Van de gerealiseerde winst wordt de helft uitgekeerd aan participanten, terwijl de andere helft in de fonds blijft om nieuwe projecten op te starten.

Deelnemen?

Om verder te kunnen groeien opent het Plethora Private Equity fonds een nieuwe investeringsronde per 1 oktober 2019. De deadline voor deze nieuwe investeringsronde is 25 september 2019. Deelname aan het fonds kan vanaf €100.000. Het fonds houdt op 18 september in de avond een presentatie in Utrecht. Daniel James, geoloog en Chief Operating Offer van het fonds, zal hier ook bij aanwezig zijn.

Aanmelden kan via info@plethora-pe.com.

 

Disclaimer: De waarde van de belegging kan fluctueren. De deelnemer kan geld verliezen op deze belegging. Rendementen behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. U belegt buiten het toezicht van de AFM. Zie het Essential Information Document en het Information Memorandum van de aanbieder voor de volledige disclaimer: https://plethora-pe.com/fund-documents/

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Voor deze plaatsing heeft edelmetaal-info een vergoeding gekregen.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgePlethora Private Equity opent nieuwe investeringsronde