Columns & Artikelen

Overzicht na 3 kwartalen

by Wilge on 1 oktober 2019

Als je het onderstaande lijst bekijkt, dan denk je “ach, niet slecht na 3 kwartalen”. Maar als je ziet wat er de laatste paar dagen van de goud en zilverprijs is afgegaan….. dan oogt het lijstje natuurlijk ook mooi, maar heb je toch je bedenkingen. Over Bitcoin nog maar niet te spreken. Prachtig als je 1 januari 2019 hebt gekocht, heel vervelend als je op 10.000 hebt gekocht.

Zilver is wat mij betreft wel de grootste teleurstelling. Wat? 15,6% winst over 3 kwartalen, hoe kan je over teleurstelling spreken… Al enkele jaren wordt door menig analist voorspelt en geroepen dat zilver goud gaat outperformen, dat je in zilver moet zitten voor dat het te laat is. En nu leek  – met de prijs zelfs even boven de 18 dollar – zilver inderdaad op weg om die belofte waar te maken. En nu zakte die in een paar dagen weg tot zelfs even onder de 16 dollar. Maar dan lees ik wederom mijn mening weer, die ook vertolkt wordt door Maarten Verheyen en dan weet ik weer waarom ik zilver, en niet alleen zilver maar ook goud in mijn portefeuille heb: Zolang de bull-market intact is en de lange termijn fundamentals overeind blijven, kan de waan van de dag me verder gestolen worden.

Gouden week

Vanmorgen las ik ook dit artikel op ZeroHedge met een glimlach:  Gold Prices Plunge Right On Cue As China Golden Week Begins

Blijkt dat vanaf 2013 de goudprijs voorafgaand aan deze Golden Week, elke keer fors in zakte. Hoe zo manipulatie?

Mijnbouwers

De mijnbouwers doen het beter dan de edelmetalen. Dat kan een voorbode zijn voor een verder opgaande prijsstijging in goud. Maar weten ook dat de mijnbouwaandelen met 10-tallen procenten kunnen zakken in een paar dagen… Dus wat mij betreft geen euforie.

Rhodium

Dit edelmetaal is toch wel de echte winnaar. Ik wijs graag nog even op deze column en de update daarop:

Maarten Verheyen schreef in ‘n eerste column over rhodium: Ere wie ere toekomt: ik heb deze belegging leren kennen via de nieuwsbrief van Analyse

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

 

 

WilgeOverzicht na 3 kwartalen