De interesse in goudmijnaandelen is tijdens de afgelopen maanden opgelaaid. Dat is ook niet verwonderlijk, want deze aandelen weten al sinds het einde van 2018 goede zaken te doen. Diverse goudmijnaandelen wisten met tientallen procenten in waarde te stijgen. Een belangrijke goudmijnaandelen-ETF worstelt echter nog steeds met een belangrijke weerstand.

Tijdens de afgelopen weken heeft de goudprijs een stapje terug moeten doen. Als gevolg daarvan staat ook de goudmarkt al enkele weken onder druk. Technisch gezien lijkt dit eerder een adempauze van de stier te zijn dan dat er sprake is van een trenddraai. Zo wist de goudprijs al eerder dit jaar opwaarts uit te breken.

Goudbeleggers moeten deze grafiek in de gaten houden

Deze uitbraak is echter nog niet zichtbaar bij een belangrijke goudmijnaandelen-ETF. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, het koersverloop van de Gold Miners ETF (GDX) in beeld gebracht. Deze grafiek laat zien dat deze belangrijke goudmijnaandelen-ETF al ruim vijf jaar geconfronteerd wordt met een stevige weerstandslijn. Tijdens de zomer van 2016 werd deze weerstandslijn al een keer getest en enkele weken geleden stond de nieuwe hertest op het programma.

Volgens de wetten van de technische analyse blijven de beren aan zet zolang deze weerstandslijn van kracht is. Voor goudbeleggers is het dus te hopen dat deze belangrijke weerstandslijn snel sneuvelt. Pas dan is er ook bij de goudmijnaandelen sprake van een opwaartse uitbraak.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

BESTEL HIER DE BESTE GOUDMIJNAANDELEN

Nico Pantelis – Slim Beleggen

Slim Beleggen heeft 4 pijlers: TrendsFondsenTrading en Dividend. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologieGrondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info