Columns & Artikelen

Overzicht Indices en Edelmetalen november

by Wilge on 1 november 2019

Nog twee maanden en dan sluiten we 2019 af. Zo te zien met veel groen op de borden:

Toch kan er nog altijd veel gebeuren in 2 maanden tijd. Een crash is nooit uitgesloten. Daarnaast: het is een overzicht van een jaar. Bitcoin kan dan nu wel weer op ruim $9000 staan, met een winst van 143%, maar als je in 2018 had gekocht op laten we zeggen $15.000, dan sta je nog steeds dik in de min. En dat zelfde geldt ook voor bijvoorbeeld de edelmetalen. Prachtige cijfers nu op de borden, maar ze zijn al eens hoger geweest…. op 1 uitzondering na. Het gaat bij beleggen/investeren/speculeren uiteraard altijd om het moment wanneer je koopt en verkoopt.

Een paar voorbeelden: (nb deze charts zijn niet gecorrigeerd voor inflatie!):

We besluiten dit ‘bekende’ rijtje met een uitzondering, PALLADIUM, die staat dus wel op een All Time High (ATH):

 

Er zijn nog 2 edelmetalen: Iridium, Rhutenium en Osmium. Zij zijn niet echt bekend en vallen onder de PGM (Platina Group). We volgen ze eigenlijk niet. Dan toch eens even gekeken wat “ze doen”.

Iridium dus op een ATH en Rhutenium is al eens hoger geweest. Osmium is de meest onbekende van de 3 elementen, ik heb daar geen serieuze historische prijsgrafiek van :

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

WilgeOverzicht Indices en Edelmetalen november