Columns & Artikelen

Zo word je miljonair in 10 jaar

by Nico Pantelis on 4 november 2019

We roepen het hier al een tijdje: we leven in uitzonderlijke tijden op de beurs.

Maar vaak hebben we het idee, dat beleggers niet goed beseffen hoe bijzonder de situatie is.

Laten we daarom eens wat statistieken erbij nemen…

We hanteren hiervoor een recente tabel van datafreak Charlie Bilello.

In de bovenstaande tabel ziet u alle datums waarop de Fed de rente heeft verlaagd. Met daarbij twee extra statistieken: de werkloosheidsgraad in de VS en de (af)stand van de S&P 500, vanaf de top.

De jongste renteverlaging van de Fed gebeurde op het ogenblik dat de S&P 500 op een record stond.

Dat op zich is geen uniek feit, maar heel vaak kwam het niet voor. We moeten al helemaal terug tot 1996 (!) om een vergelijkbare renteverlaging bij een beursrecord te zien.

Maar wat nog opmerkelijker is, is dat een renteverlaging nooit bij een lage werkloosheidsgraad gebeurde. Het is zelfs nog nooit voorgekomen dat de Fed de rente verlaagd, terwijl de werkloosheid op een absoluut dieptepunt noteerde van 3,5%.

Dit zijn echt krankzinnige omstandigheden om de rente te verlagen.

Toch zette de Fed door, in de afgelopen week. Ook wij krijgen er ons hoofd bijna niet omheen.

OK, er zijn vandaag wat problemen in het financiële systeem, met name in de REPO-markt. Maar wat moet er wel niet gaan gebeuren, als er een echte economische crisis losbarst?!

Als we dit spektakel aanschouwen, zijn we er steeds meer van overtuigd, dat de beurscrash eind vorig jaar had moeten doorzetten, maar dat de Fed hier voluit tegenin is gegaan.

De beurscrash die normaal 1.500 punten van de S&P 500 had moeten afschrappen, bleef beperkt tot een verlies van zo’n 500 punten.

Het was toen al glashelder: voor de Fed mag er in geen geval nog een financiële crisis ontstaan.

De Fed zal dus alles in het werk stellen om de financiële toekomst veilig te stellen. En we kunnen ons niet van de indruk ontdoen, dat dit vuurwerk gaat opleveren.

We zijn nog maar een klein jaar na een potentiële beurscrash in de kiem werd gesmoord, en de records sneuvelen alweer week na week. We denken dan ook dat de beurskoersen veel hoger kunnen in de toekomst. De Fed heeft hier immers een garantie op afgegeven.

En voor wie het nog niet begrepen heeft: je moet nu vooral kopen, wat zwaar afgestraft is in de voorbije jaren. Grondstoffen!

We halen er nog maar eens een van onze favoriete grafieken van het moment bij.

Het is een korf van grondstofprijzen, afgezet tegen de S&P 500.

In de afgelopen 50 jaar waren grondstof relatief gezien nog nooit zo goedkoop. Het is wat ons betreft de ultieme contraire belegging van dit moment.

Of we zullen het anders stellen: de jaren twintig van 2000 (vanaf 2020 tot 2030) zal heel wat (grondstoffen)miljonairs gaan maken.

Dat is ook vrij logisch. Het afgelopen decennium waren de aandelenmarkten superieur. Het volgende decennium wordt het stokje doorgegeven aan de grondstofmarkten.

Met dank aan de Federal Reserve.

Wie een belangrijk deel van z’n vermogen positioneert in de beste grondstofaandelen, die zal een bijzondere rijkdom vergaren in de volgende uptrend op de bovenstaande grafiek.

We willen heel graag dat onze abonnees dit goed begrijpen, en het plaatje dicht bij zich houden, als ze weer eens de volgende teleurstelling in de grondstoffenmarkt moeten ondergaan. Want het gaat nu echt niet lang meer duren tot er fortuinen verdiend worden.

Nog even geduld, u gaat niet kunnen vatten wat u straks gaat overkomen. De procenten vliegen u dan letterlijk dagelijks om de oren. 🙂

Het is meteen ook de belangrijkste reden waar het thema ‘grondstoffen’ zo overduidelijk aanwezig is op Slim Beleggen.

Natuurlijk is er het Grondstoffen Rapport bij Trends, wat een grondstoffen-pur-sang analyserapport is met de beste grondstofaandelen. Maar er is meer…

Bij Trading zijn er al vaker olie- of goudposities de revue gepasseerd, maar ook bij Dividend wordt er geld verdiend aan grondstofaandelen, en zelfs bij Fondsen zitten er steeds meer fondsen of ETF’s in de verschillende portefeuilles.

Als we een inschatting moeten maken: zo’n 20% à 30% van heel Slim Beleggen is gepositioneerd in grondstoffen.

En laat dat ook precies het percentage zijn dat een slimme belegger moet hebben aan grondstof gerelateerde beleggingen in z’n totale vermogen.

We doen alles met grondstoffen: grondstoffen voor de langere termijn, traden met grondstoffen, of zelfs geld laten verdienen door dividend uit grondstoffen. Alle takken van sport om optimaal te kunnen profiteren van de aanstaande bull market in grondstoffen.

Bent u ook al gepositioneerd voor de nieuwe stierenmarkt in grondstoffen? Het is een perfect moment, want als VIP abonnee krijgt u niet enkel toegang tot alle kooptips in de grondstofmarkt. U maakt zelfs kans op een Tesla Model 3!

 

ACTIVEER UW VIP DEAL

Nico Pantelis – Slim Beleggen

Slim Beleggen heeft diverse pijlers: TrendsFondsenTrading, Dividend,  Crypto en Next. De afdeling Trends kent 4 afzonderlijke rapporten: Goud&ZilverTechnologieGrondstoffen en Groeimarkten

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorihttps://slimbeleggen.com/trends/?c=4ccbfe580ec00als op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Nico PantelisZo word je miljonair in 10 jaar