Columns & Artikelen

De grootste gebeurtenis van 2019!

by Nico Pantelis on 8 december 2019

Nu het beursjaar 2019 stilaan op z’n einde loopt, is het altijd goed om even terug te kijken op de belangrijkste ontwikkelingen.

We denken immers dat dit jaar een monumentaal jaar in de financiële geschiedenis gaat worden. Dat heeft uiteraard alles te maken met het nieuwe beleid van de Federal Reserve.

De Amerikaanse centrale bank besloot deze zomer om de rente te verlagen, voor het eerst sinds 2008, het moment waarop de grootste financiële crisis in decennia losbarstte.

 

Gek genoeg was er dit jaar helemaal geen sprake van een grootschalige crisis. De Fed moest dan wel een uitslaande brand blussen in de REPO-markt, maar de schade bleef binnen de perken.

Wat meer is, het gooide de 10-jarige beursrally – die einde 2018 nog een flinke deuk opliep – in een hogere versnelling. Het ene na het andere record sneuvelde.

Het was meer als olie op het vuur, dan het blussen van een uitslaande brand.

We vrezen een beetje dat hiermee de toon is gezet, voor de komende periode. In plaats van een meltdown, lopen we nu het risico van een meltup.

Een financiële oververhitting!

En deze week werd er nog een schep bovenop gegooid, vanuit het Midden-Oosten.

De beursgang van Saudi Aramco, het grootste oliebedrijf ter wereld, gaat door. Het bedrijf sloot de pre-IPO fundingronde succesvol af, en dat was meteen goed voor het zoveelste record dit jaar.

Aramco wordt hiermee niet enkel het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld, met een marktwaarde van – gaat u hier even voor zitten – 1.700.000.000.000 USD!

1,7 biljoen dollar, gerealiseerd door een record IPO, goed voor een kapitaalronde van 25 miljard dollar. En dan hebben ze bijkomend 95 miljard dollar afgewimpeld, wegens overingetekend.

 

Wat eerder leek op een fata morgana, blijkt de harde realiteit te worden.

De Saudi’s leveren hun oliebeleid over aan de markt. Dat kon wel eens de allergrootste gebeurtenis van 2019 gaan worden in de geschiedenisboeken, maar weinig beleggers hebben er aandacht voor.

Nochtans, olie in de handen van de markt kan maar één uitkomst krijgen: hogere prijzen!

Niet Amerika, niet de Dynastie van Saoed, niet OPEC, … al deze organisaties en landen hadden voorheen altijd een flinke vinger in de pap, als het over het ‘managen van de olieprijs’ ging.

Dat is na de beursgang van Saudi Aramco voorbij. Dan bepaalt de markt de olieprijs, want ieder kwartaal moet Aramco rapporteren aan haar beleggers, en die willen stijgende reservesstijgende omzetten en vooral stijgende winsten zien.

Dat ga je niet verkrijgen met een lagere olieprijs. Dat kan enkel met een hogere olieprijs.

Dit gaat enorme implicaties krijgen in de toekomst. Ons leven zal substantieel duurder worden, door de IPO van Aramco.

Wees voorbereid op een bijzondere toename van het inflatiepeil, in de komende jaren.

Overigens, dit past perfect in de langetermijn analyse van de olieprijs. Op de onderstaande grafiek ziet u de maandgrafiek van olie, met daarbij het 5-jaars (blauwe lijn) en 10-jaars gemiddelde (rode lijn).

 

In het vorige decennium zette olie een absolute top neer, vlak voor de financiële crisis in alle hevigheid losbarstte. De prijs naderde toen 140 USD/vat, waarna olie kelderde tot 40 USD.

Je kan op de grafiek ook zien dat de afstand tussen het 5-jaars gemiddelde en het 10-jaars maximaal was, met circa 20 USD.

Vandaag zien we dezelfde extreme ‘gap’ tussen de langetermijn gemiddeldes, maar dan omgekeerd. Vandaag zit het 5-jaars gemiddelde zo’n 20 USD onder het 10 jaars gemiddelde.

En wie goed kijkt, ziet dat het 5-jaars gemiddelde al enige tijd een rem op de daling heeft gezet. We denken dat beide gemiddeldes in de komende jaren zullen bodemen, om vervolgens terug de weg omhoog in te zetten.

De IPO van Aramco wordt het virtuele startschot van een hogere olieprijs!

 

 

Het voorgaande scenario sluit naadloos aan bij ons inflatoire toekomstbeeld.

Daar waar iedereen rekent op een deflatoire uitkomst, verwachten wij het omgekeerde. Een uitbraak van inflatie in de komende jaren.

Dit als gevolg van:

  • Toenemende handelsconflicten;
  • Oplopende overheidstekorten;
  • Toenemende schulden;
  • Verhitte economische groei;
  • Opeenstapelende toeleveringsproblemen;
  • Doorgedreven monetaire ingrepen.

Het is wat ons betreft ook de reden waarom we tegenwoordig een krachtige goudmarkt zien.

Want vergis je niet, we zitten momenteel in een zwakkere periode voor goud, maar de veerkracht van de goudprijs is indrukwekkend, als u het ons vraagt.

Nieuwkomers zullen hier wat raar bij opkijken, want ‘lagere koersen zijn toch niet bepaald positief’.

Nee, maar het is de manier waarop de prijzen corrigeren…

Momenteel staat goud al enkele weken onder druk, en ging de prijs week na week wat lager. Goud is zo’n 50 USD goedkoper zijn geworden over die periode.

Wel, dat is ‘peanuts’ met wat we in het verleden hebben gezien. Enkele jaren terug zou de goudprijs klappen van honderden dollars moeten incasseren, op amper enkele dagen.

Niets van dat meer.

Ook niet bij de goudmijnaandelen. Daar werden de beste aandelen voorheen met tientallen procenten in elkaar getrapt, zonder enige aanleiding.

Vandaag zien we de HUI-index stoïcijns boven de 200 punten handelen, en ontvangen we het ene na het andere overnamebod voor onze aandelen in de Selectielijst van het Goud & Zilver Rapport.

Dat zijn compleet andere omstandigheden, dan enkele jaren terug. We zijn er dan ook steeds meer van overtuigd dat dit de begindagen zijn van een gloednieuwe stierenmarkt in goud.

De analisten van het Goud & Zilver Rapport zijn ook in hun nopjes, kunnen we u verzekeren. We zaten in de week nog te app’en met een van de analisten, en hij had enkele nieuwe kandidaten voor de Selectielijst.

Nu maandag presteren ze alvast een eerste nieuwkomer. Een kooptip met een vergelijkbaar profiel van de voorgaande overnames, maar waar de prijs nog amper bewoog.

Nochtans zit het bedrijf op een indrukwekkende asset en heeft het nog meer leuks op de balans staan, waar mening CEO in de goudmijnsector op verlekkerd is.

De vraag is niet of, maar hoelang dit bedrijf nog onafhankelijk blijft.

>>> ONTDEK MAANDAG DEZE NIEUWE OVERNAMEKANDIDAAT IN DE GOUDSECTOR

Dit wordt tevens het laatste Goud & Zilver Rapport van 2019. Dus de abonnees worden nog eens extra verwend met een splinternieuwe kooptip voor onder hun kerstboom.

En natuurlijk, je kan hun rapporten kopen aan een korting van 75%.

Dan krijg je in één klap ook de overige rapporten van Slim Beleggen erbij, en maak je kans op die mooie Tesla wagen.

 

PAK UW 4.387 EURO VOORDEEL

NB. Heeft u nog vragen over de Tesla actie?

Het einde van onze succesvolle Tesla Eindejaarsactie nadert nu zienderogen.

Dat zorgt voor extra animo onder onze lezers – het is nu eenmaal een unieke prijs – maar we kregen toch ook nog wat extra vragen.

Het leek ons goed om die laatste vragen aan te kaarten, zodat iedereen met een duidelijk beeld VIP abonnee kan worden, en kans kan maken op die grandioze eindejaarprijs.

1. Wat krijg ik precies, want dat staat maar beperkt uitgelegd op jullie actiepagina?

Het klopt dat we de aanbieding op de landingspagina relatief compact hebben gehouden. We willen overzichtelijk en duidelijk werken, dat is ons handelsmerk.

Maar je moet dan soms details opofferen.

Daarom geven we nogmaals een duidelijk overzicht van alle rapporten en signalen die u ontvangt, als VIP abonnee:

• Technologie Rapport
• Goud & Zilver Rapport
• Grondstoffen Rapport
• Groeimarkten Rapport
• TA Rapport
• Trading Rapport
• Optie Rapport
• Hoog Dividend Rapport
• Groei Dividend Rapport
• Turbo Dividend Rapport
• Fondsen Rapport
• ETF Rapport

12 professionele researchrapporten, van de beste analisten in ons vakgebied!

En dan zijn er nog de NeXT signalen:

• SPX signaal
• NDX signaal
• GOUD signaal

3 volautomatische pro-signalen!

Kortom, 15 aanbiedingen, die u voor de volgende 12 of 24 maanden continue zal ontvangen.

En meer…

Want als we tussentijds uitpakken met nieuwe producten, dan zal u hier ook toegang tot krijgen. Dus alle nieuwe rapporten of nieuwe signalen op Slim Beleggen, ook dit zit allemaal in het VIP abonnement vervat.

Geef toe, voor 999 euro voor 12 maanden of 1.499 euro voor 24 maanden, dat zijn echt wel een superkoopjes! KIJK HIER

2. Kan ik de signalen ook zelf uitvoeren bij mijn broker?

Uiteraard kan dit.

Eens u toegang heeft tot de NeXT signalen, kan u de signalen ontvangen via email, of zelfs via WhatsApp. Alle informatie om de signalen te ontvangen, staat klaar en duidelijk uitgelegd in een handleiding die u meteen ontvangt nadat u VIP abonnee bent.

Maar we moeten er ook meteen bij vertellen; het is ook mogelijk om de signalen volautomatisch te laten uitvoeren. Autotrading!

Dat is een absolute meerwaarde, zonder een meerkost. Autotrading is gratis inbegrepen.

Met autotrading mist u geen enkele trade meer, maar bent u ook meteen mee met iedere nieuwe trade. We merken immers in de praktijk nu al een verschil tussen de resultaten van de personen die zelf de signalen proberen op te volgen, of mensen die automatisch handelen.

Die laatste groep staat er veel beter voor, want ze lopen niets meer mis. De computer is altijd thuis, hoeft nooit naar WC, moet niet de deur openen, hangt geen uren aan de telefoon, zit niet op het werk, ligt niet te slapen, hoeft niet te koken,… enfin, u snapt het plaatje. 🙂

De signalen zijn altijd actief met autotrading. 24-op-24. Onmogelijk voor een mens van vlees en bloed, maar wel cruciaal om goede resultaten te behalen. Maak daarom gebruik van de optie van autotrading, want het is GRATIS inbegrepen.

3. Hoeveel tijd heb ik nog om te beslissen?

We moeten het exacte uur van sluiting van de actie nog bepalen, maar ga er maar vanuit dat het nog slechts een goede week is. Kortom, de resterende tijd begint nu echt wel snel in te korten.

U kan dus nog enkele dagen nadenken, maar waarom wachten en mogelijk de actie mislopen? Het komt immers niet echt aan op die enkele dagen, maar of u meedoet of niet.

Twijfel daarom niet te lang meer, want voor u het weet is uw kans op een gloednieuwe Tesla vliegen.

>>> BEKIJK DE TESLA VIP DEALS

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

PS: Heb je toch nog vragen die we niet hebben beantwoord, of waar je nog mee zit. Stel ze gerust via info@slimbeleggen.com Ons team zit klaar om uw vragen direct te beantwoorden.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

Nico PantelisDe grootste gebeurtenis van 2019!