De meeste bedrijven hebben slechts enkele producten of diensten waarop ze draaien. Kijk naar een Albert Heijn, dat supermarkten heeft en sinds kort met Bol.com ook een online aanwezigheid kent. Ze hebben veel supermarkten, dus gaat het mis bij één, dan is dat niet direct een probleem, maar als de leveranties naar alle supermarkten spaakloopt, dan hebben ze een probleem.
Mijnbouwbedrijven hebben vaak één of hooguit enkele actieve mijnen waaruit ze hun inkomen hebben. Is er een probleem in de mijn, dan heeft dat direct enorme consequenties voor de resultaten van het bedrijf.
Dat is heel anders als we het hebben over Royalty bedrijven. Die hebben vaak in 100+ bedrijven hun belangen en ze krijgen vanuit de productie van die bedrijven maand na maand hun deel van de omzet overgemaakt.
Waarom die (mijn)bedrijven dat doen?
Het Royalty bedrijf heeft dat belang opgebouwd toen de mijn of het bedrijf opgestart werd. Het royalty bedrijf maakte bijvoorbeeld een miljoen dollar over waarmee de mijn kon worden opgestart, maar krijgt nu gedurende de productie uit de mijn 2% van de totale productie overgemaakt.
Zo’n royalty bedrijf kan zulke belangen in heel veel mijnen en andere productiebedrijven hebben opgebouwd. Ze hoeven slechts iedere maand het geld op de rekening zien verschijnen.
Een deel van dat ontvangen geld gaat weer terug in nieuwe royalties gebracht worden en een deel gaat als dividend uitgekeerd worden aan de aandeelhouders.
Het is een enorm mooi business model gebleken en menig Royalty aandeel staat op een verwachte K/W van boven de 40.
Advertorial: Laat u voortaan “Royaal” uitkeren
Het zijn deze aandelen die het mogelijk maken om er in 25 jaar miljonair mee te worden. Je moet echter wel enige discipline hebben…
Tom Lassing – Beursbox
Redactie edelmetaal-Info:
Eerder schreef Tom over Alternatief Geld . Hij (her)schreef recent ook zijn rapport over zilveraandelen. Een samenvatting:
Waarom is zilver zo interessant geworden?
- De goud/zilver ratio is extreem gunstig voor zilver geworden. Historisch gezien is goud ten opzichte van zilver veel te duur geworden. Om die reden dus ook liever zilver dan goud.
- De koers van zilver is na een piek in de nazomer van 2011 heel fors gedaald. Toen werd een koers van ruim $48 per ounce bereikt.
- De hoeveelheid zilver is eindig en de vraag blijft toenemen, terwijl het aanbod allengs minder wordt.
- De koersen van zilveraandelen hebben echt enorme klappen gekregen. Niet zelden zijn koersen sinds 2011 met 95% gedaald en we zien al stukjes herstel optreden.
In het rapport treft u enkele nu qua timing interessante zilver aandelen aan. Ga er vanuit dat ze misschien niet allemaal uw ‘cup of tea’ zullen zijn. Het kan ook zijn dat bepaalde aandelen op het moment van uw aankoop van het rapport even niet koopwaardig zijn.
Het rapport kost u slechts 27,49 euro!
Tom geeft meer waardevolle producten uit oa:
- Spiksplinternieuw Futeres Rapport: Crypto Futures Rapport wat voor jou?
Nu maken wij in ons Rapport alles zo eenvoudig en begrijpelijk als maar kan. Maar iemand nog moeten uitleggen wat een bitcoin is? Daar beginnen we maar niet aan. Ervaring in futures op crypto’s traden hoeft niet. Zo precies en duidelijk leggen we alles uit.
Klik hier - Rijk Worden met Crypto’s
Een prachtig Crypto rapport waarin waardevolle insights over de kansen en valkuilen in de crypto en blockchain markten. Er is veel geld te verdienen, ook als bitcoin niet meer terug naar 20.000 dollar gaat.
Klik hier - Pensioensparen Rapport
200 euro per maand degelijk en volgens een briljante opzet beleggen kan je een fantastisch pensioen opleveren. Dit rapport laat je zien hoe!
Klik hier
Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage‘
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.
De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.