Columns & Artikelen

Evaluatie: beste en slechtste trade van het jaar

by Irma Schogt on 30 december 2019

LET OP: Er is deze week geen wekelijkse column. Wij zijn nog steeds op vakantie.

We dachten echter dat het een goed moment zou zijn om onze MMA Daily abonnementsrapporten voor actieve handelaars te bekijken, aangezien we het jaar hebben afgesloten met zeer winstgevende transacties op aandelenindexen en edelmetalen.

BESTE TRADE

Bitcoin: Onze beste trade van het jaar was in Bitcoin. We begonnen het jaar met longposities onder de $3500. We adviseerden zowel positie- als agressieve handelaren om te “verdubbelen” op die longs toen Bitcoin de $4400 overschreed, wat gebeurde op 3 april. Traders werden daarna geadviseerd om de meeste of alle posities te verlaten op 24-25 juni. Op 26 juni bereikte de Bitcoin een piek op 13.895.

Goud: Goud bleef uitstekend presteren in 2019, nadat positiehandelaren hun kernpositie in Goud innamen op niveaus onder $1180 kort nadat de 31,33-maandse cyclus op 16 augustus 2018 een dieptepunt bereikte. Zowel agressieve als positie-handelaren namen verschillende winsten op hun positie en kochten daarna tegen lagere prijzen terug. Positie- en agressieve traders voegden beide toe aan longposities op 4 maart tegen 1275 +/-10, met een stoploss onder 1250. Deze posities die zijn naar het einde van dit jaar meegenomen en Goud is nu boven de 1500. De winsten op sommige van deze posities zijn nu deze week ruim boven $1500 ingedekt.

 

SLECHTSTE TRADE

CGC: Dit was nooit een aanbeveling in onze dagelijkse of wekelijkse rapporten. We adviseerden de deelnemers van een lezing in april echter wel om deze cannabisvoorraad te kopen als deze terugviel naar 35 of lager (we adviseerden bij diezelfde lezing ook om Bitcoin te kopen onder de $3800 en Gold onder de 1275). CGC ging veel lager, onder 20,00. Het ging een tijd goed, aangezien het in mei piekte op $50. Maar na die piek ging het niet meer zo goed. Niet alles ging zo “hoog” zoals het leek onder Jupiter/Neptunus op dat moment.

 

EINDE VAN HET JAAR AANDELENHANDEL


S&P Futures: Op 10 december werden zowel agressieve als positionele handelaren geadviseerd om “… te kopen tegen 3125 +/-6 met een stoploss op een close onder 3069.” Het dieptepunt was 3116,25. In ons dagrapport (23 december) werden handelaren geadviseerd: “…alles verkopen op 3250 +/-12.” Dat gebeurde deze week.

NASDAQ Futures: Op 9 december werden zowel agressieve- als positiehandelaren geadviseerd om “… te kopen tegen 8340 +/- 25 met een stoploss op een close onder 8220.” Het dieptepunt was die dag 8347, de volgende dag daalde het tot 8297. Op 23 december, ons laatste report van het jaar, werden de handelaren geadviseerd, “… alles te verkopen 8800 +/-30,” wat die week een feit werd.

Er waren veel, veel uitstekende en winstgevende transacties gedurende het jaar, op de AEX-index, de Euro, T-Notes en de Zilvermarkt. Gezien de enorme hefboomwerking die men geniet bij het verhandelen van futures, kan men gemakkelijk zien wat een rendement deze transacties hebben opgeleverd voor de abonnees. Bijvoorbeeld, elke beweging van $10 in een regulier Goud-termijncontract is $1000 waard. Dus, wanneer onze kernpositie is gestegen van 1180 naar 1500, betekent dat een winst van $32.000 per contract, en we handelen in drieën (drie contracten per entry). Maar er zijn ook minicontracten die in de helft of zelfs een derde van een standaardcontract handelen. En ja, niet alleen de winstpotentie is groot, ook de risico’s op verlies zijn groot. De termijnhandel is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien geven veel inschrijvers er de voorkeur aan om gebruik te maken van onze termijnhandel op ETF’s (Exchange Traded Funds), die nog minder risico’s met zich meebrengt.

De MMA Dagelijkse Abonnements-reports mogen dan wel meer kosten dan de andere rapporten, maar ze hebben in de loop van de jaren veel opgeleverd en het einde van 2019 was geen uitzondering. Als u een handelaar en een abonnee bent, dan weet u dat de kosten in de loop der jaren de moeite waard zijn geweest.

Geniet van de feestdagen. De gratis marktvooruitblik op de week is er weer voor de week van 6 januari. Graag tot dan!

 

Mededelingen

 

De Daily en Weekly blijven het ijzersterk doen!

Vooral de dagelijkse reports! Als u een actieve kortetermijnhandelaar of -belegger bent, bent u misschien geïnteresseerd in de wekelijkse of dagelijkse marktrapporten van MMA. De wekelijkse rapporten geven een diepgaande analyse van de DJIA, S&P en NASDAQ futures Euro valuta (cash en futures), Dollar/Yen cash en Yen futures, Euro/Yen cash, Zwitserse frank, T-Notes, Sojabonen, Ruwe olie, Goud en Zilver en Bitcoin. De dagelijkse rapportages hebben betrekking op alle hierboven vermelde aandelenindices, evenals de eurovaluta, Japanse Yen, Bitcoin, T-Notes, goud en zilver, plus GLD en SLV’s (de goud- en zilver-ETF’s). Beide bieden handelsstrategieën en aanbevelingen voor positiehandelaren en kortere termijn- agressieve handelaren. Abonnementen van de MMA’s Daily Market Analysis zijn inclusief de Wekelijkse.

Speciale Jaarvooruitzichten
van Nederlandse, Japanse, Chinese en Duitse aandelenmarktindices

De Engelse editie van het Forecast 2020 Boek is dit jaar 250 pagina’s, onze dikste jaarboek ooit. Wij denken dat de lezers blij zullen zijn met een aanvullende analyse van de drie synodische cycli die in 2020 effectief zullen zijn, iets wat in meer dan 130 jaar niet is gebeurd. De correlatie van deze cycli met alledaagse, politieke en economische gebeurtenissen is fascinerend, vooral het onderzoek naar de langste van deze planetaire cycli die dit jaar beginnen: de 32-37 jarige Saturnus-Pluto-conjunctie. Het is onwaarschijnlijk dat u een vollediger onderzoek en verklaring van de Saturnus-Pluto-conjunctie vann op 12 januari 2020 zult vinden dan in Forecast 2020, behalve via het werk van Claude Weiss op astrodata.com.

Omdat er interesse is in meer markten dan we in het Forecast 2020-boek konden opnemen, heeft Raymond Merriman naast de Engelse editie van Forecast 2020 drie speciale 9-pagina’s tellende jaarlijkse marktrapporten/prognoses geschreven voor de Japanse NikkeiChinese Sjhanghai Commposite Indexen de Duitse DAX index

Deze rapporten analyseren elk van deze markten vanuit het perspectief van hun lange- en middellangetermijncycli, en citeren hun correlaties met de planetaire cycli die in 2020 van kracht zijn, zoals de geschiedenis van de drie grote synodische cycli die zich volgend jaar zullen ontvouwen.

En voor onze Nederlandstalige klanten die geïnteresseerd zijn in de AEX-index schreef MMA-Analist Irma Schogt een Jaarlijkse Analyse in het Nederlands. Dit jaarverslag over de AEX richt zich op de marktcycli en de synodische cycli in relatie tot de horoscoop van de AEX-index. Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in de manier waarop de zeldzame aspecten zich in 2020 kunnen ontvouwen in deze markt die ooit begon als de eerste aandelenmarkt op aarde, lees hier verder>>

Het Forecast 2020-boek wordt nu gedrukt en vanuit de Verenigde Staten naar ons verzonden. We wachten op de vrijgave van het boek door de douane op de luchthaven Schiphol voordat we kunnen beginnen om de boeken verder te distribueren naar degenen die het gedrukte boek hebben besteld.

Hebt u nog niet besteld, kunt u dat nog doen. De kosten bedragen € 49,95 voor het gedrukte boek + verzending en BTW. Of u kunt een Forecast 2020 Ebook (uit sinds 16 december) en een gedrukt boek (in onze Forecast 2020 Bundle) kopen voor slechts €79*! (plus verzendkosten en BTW) Dit jaar in het Forecast Book: De Global Reset gaat door, en moet nog een keer gereset worden. Ook de VS en de presidentsverkiezingen van 2020 komen aan bod, het potentieel voor de volgende financiële crisis, de vooruitzichten voor de financiële markten in 2020, de verwachtingen voor het jaar voor elk dierenriemteken… en nog veel meer! Dit is het grootste Vooruitzichtenboek ooit geschreven – 250 pagina’s!Lees meer>>

Tip: Bekijk MMA’s Scorecard 2019 (van Forecast 2019 Book) vanaf 6 november 2019 nu HIER>>

 

Sterk groeiende interesse in Vermogensbeheer via beleggen volgens de Markettimingmethode

Professioneel laten beleggen volgens de MarketTimingMethode is beleggen en investeren met de langetermijntrend mee in diverse financiële markten, door een team van “Merriman Market Timing Academy”-gediplomeerden. Bij het aanbreken van periodes waar verslechtering waarschijnlijk is, verleggen wij de focus voor de Cyclusanalyse & Patronensamenhang-portefeuille nog meer naar kapitaalbescherming. Lees meer>>

 

The Saturn/Pluto Conference: “Reset Astrology: Start of a New Era,”

January 12, 2020, in Zurich, Switzerland, featuring Claude Weiss, Monica Kissling, Verna Bachmann, Alexandra Klinghammer, Klemens Ludwig, Markus Jehle, Dr. Christof Niederwieser, and Raymond Merriman. For more information, visit https://www.astro2020.ch>>

8 februari 2020: MMA’S FORECAST 2020 LIVE WEBINAR

Vanuit het comfort van uw eigen huis of kantoor kunt u Raymond Merriman’s jaarlijkse wereldwijde Forecast 2020 Webinar volgen! Deze broadcast gaat over onderwerpen uit het boek Forecast 2020 van volgend jaar, met updates over de financiële markten sinds het boek in november 2019 is geschreven. De vooruitzichten voor de Amerikaanse beurs, goud en zilver, ruwe olie en valuta’s zullen worden besproken. De kosten bedragen € 52,50, inclusief de dia’s van de presentatie, plus een downloadbare MP4-opname van het evenement. Als u niet in staat bent om live aanwezig te zijn, kunt u zich nog steeds aanmelden, daar iedereen die de Webinar bestelt na het live evenement de opname ontvangt. hier aanmelden>>>

 

Privacyverklaring

In verband met het ingaan van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), hebben we onze privacyverklaring in onze site opgenomen. We plaatsen geen cookies. Wij houden behalve naam- en adresgegevens die nodig zijn in geval je iets bestelt dat betaald en verzonden moet worden, geen gegevens van je bij. Ontvang je de Marktvooruitblik per e-mail, dan zul je deze blijven ontvangen totdat je je uitschrijft. Dat kan in je memberpagina of via de afmeldlink onder de nieuwsbrief.

 

 

Het doel van deze column die ook als gratis nieuwsbrief verschijnt

Sommige lezers, en sommige instituten, kunnen veronderstellen dat het dient om de toekomstige beweging van verschillende financiële markten te voorspellen. Maar dat is echter het doel van onze nieuwsbrieven per abonnement, en niet van deze gratis service! Deze column is geen abonnement in die zin. Het is een gratis service, geschreven om de lezer de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten te onderwijzen op het moment dat het gebeurt. Dit betreffende, bericht ik regelmatig over wat er de week daarvoor in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld gebeurde, en die beweging bespreek ik in het licht van de kosmische factoren. Vervolgens identificeer ik de kosmische factoren die de week daarop werkzaam zijn, of de volgende maand(en), of zelfs jaren, en hoe ik denk dat deze aspecten het menselijke leven naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst zal beïnvloeden. Ik doe dit vanuit het perspectief van een cyclusanalist die kijkt naar de militaire, politieke, economische, en zelfs financiële markten van de wereld. Het gaat mij erom de lezer zowel te onderwijzen als te attenderen op het psychologische klimaat waar we ons in bevinden – bekeken vanuit een astrologisch perspectief.

Mijn hoop is dat het de lezer zal helpen om deze psychologische dynamieken te begrijpen die ten grondslag liggen aan (of samenvallen met) de nieuwsberichten en de financiële markten als gevolg daarvan.

Disclaimer

Er worden geen garanties gegeven voor de juistheid van de hierin gemaakte vermeldingen. Iedere beslissing in de financiële markt valt volledig onder de verantwoordelijkheid van de lezer. Noch de auteur, noch de vertaler of de publicist neemt enige verantwoording voor de individuele beslissingen van de lezer(s). De lezer wordt geacht zelf te begrijpen dat het handelen in futures en opties een groot risico met zich meebrengen kan.

nige verantwoording voor de individuele beslissingen van de lezer(s). De lezer wordt geacht zelf te begrijpen dat het handelen in futures en opties een groot risico met zich meebrengen kan.

 

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland. Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.Disclaimer:In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Irma SchogtEvaluatie: beste en slechtste trade van het jaar