Columns & Artikelen

Overzicht Indices – Edelmetalen feb 2020

by Wilge on 3 februari 2020

Het eerste overzicht van 2020. In het overzicht de slotkoersen van 31 januari.

Daar is met de edelmetalen vanmorgen al flink wat afgegaan. Echter de mijnbouwbedrijven staan al in het rood, dus de vraag is wat die dan vandaag gaan doen.

Het edelmetaal Rhodium weer aan kop. Bitcoin tegen de 10.000 dollar.

REMX

De REMX – ETF van kritische metalen zoals Lithium en Rare Earth Elements – eindigde 2019 ongeveer zoals deze ETF begon op 1 januari 2019 namelijk $13,43. De prijs steeg in januari snel tot boven de 14 dollar, echter nu weer onder de stand van 1 januari jl: $12,35 en staat daarmee onderaan het rijtje. Vermoedelijk heeft dit met het coronavirus te maken. China heeft even geen grondstoffen nodig.

De top 3

Rhodium, Bitcoin en Palladium starten het jaar weer voortvarend. Voor Rhodium is de prijs altijd wat lastigere vast te stellen, diverse websites melden verschillende prijzen deze variëren nu van 9200 tot 9850 dollar.

Mijnbouwers

Zoals gezegd die staan nu al lager dan de grondstoffen. En ze moeten nog heel wat stijgen om de verliezen van de beleggers van flink wat jaartjes geleden goed te maken. Zie hier de grafiek van een van belangrijkste graadmeters, de HUI:

We zitten nog niet op de helft van de ATH. Bij de GDXJ, de ETF van de junior miners is dat verschil nog groter:

De ‘beloofde’ uitbraak laat lang op zich wachten.

 

Dit artikel mag worden overgenomen mits er een bronvermeldende link naar Edelmetaal-Info.nl bij staat.

 

Wilbert Geers – Webmaster Edelmetaal-Info

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

WilgeOverzicht Indices – Edelmetalen feb 2020