{Advertorial BeursBrink} Wij hebben al jaren niets gedaan met goud en zilver. Maar daar is sinds de Coronacrisis verandering in gekomen. We zien nu wél veel kansen. En dan vooral bij zilver (en koper).
De geschiedenis lijkt zich ook nu weer te herhalen. Bij de vorige grote crash, daalden zilver en goud net zo hard mee. De kranten stonden er vol mee: Goud is toch géén veilige haven.
Als je dan naar onderstaande krantenkop kijkt, lijkt het haast een deja-vu met 2008:
Wat veel nieuwsberichten voor het gemak vergeten, is dat goud en zilver het langst ‘stand’ hielden bij deze beurscrash. En dat de kans dus heel groot is, dat het merendeel van de snelle goud- en zilververkopen vooral ontstonden doordat beleggers assets moesten liquideren om aan margin calls te voldoen.
Ons team draaide dan ook overuren, om de beste koopjes te selecteren. Waarbij we direct kunnen zeggen: we hebben vooral koopjes in de zilversector gezien.
En of je zilver nu afzet tegen goud (kijk eens naar onderstaande goud/zilver-ratio…!!) of kijkt naar de zilvermijnen… zilver is goedkoop.
Daarom, dat onze analisten overuren hebben gedraaid en deze gids hebben uitgebracht. Het resultaat mag er overigens wezen: 7 kooptips in de goud, zilver en kopersector.
Waarbij we vooral hebben gekken naar de zilvermijnsector. Zo hebben we zelfs een zilvermijn in China gevonden. U kunt wel nagaan dat dit bedrijf gigantisch was afgestraft.
Maar dat zilver gaat echt nergens heen, Corona of niet.
De resultaten sinds de start tot op de dag van vandaag?
- Zilver/goudaandeel 1: 12.85% winst
- Zilver/goudaandeel 2: 10.37% winst
- Zilveraandeel 1: -6.8% winst
- Koperaandeel 1: 10.8% winst
- Zilveraandeel 2: 26.31% winst
- Zilveraandeel 3: 54% winst
Natuurlijk prima winsten, maar hier gaat het niet bij blijven. Wie de afgelopen dagen zo slim was geweest om fysiek zilver te kopen – kwam er achter dat dit bijna alleen nog maar kan in grote zilverbaren van 100 ounce.
Het maakt niet uit of je in Nederland, Duitsland of Frankrijk kijkt… of juist in Amerika: je kan haast geen fysiek zilver meer kopen.
Dat brengt ons weer bij het 2008-gevoel dat we krijgen. Belegger keken vooral naar het uitblijven van goud als veilige haven, maar zagen daarna niet dat 2008 juist de springplank was voor goud.
En met de bizarre onderwaardering van zilver op dit moment, zetten wij veel liever in op goedlopende zilvermijnen dan puur de goudspelers.
Download nu: 7 goud- zilver & kopermijnen
Beleggers, kijk alsjeblieft naar 2008. Naar wat de centrale banken deden, naar wat goud en zilver deden in de periode ná 2008.
Kijk dan naar 2020: wat de Centrale banken nu doen (hint: letterlijk oneindig veel meer dan in 2008) en waar zilver nu staat.
Hier wat blootstelling aan zilver opbouwen, tegen koersen die we al sinds 2009 niet meer gezien hebben is niet iets waar je te lang over na moet denken.
Lees het Edelmetalen-ebook nu met de Library Pass
Met vriendelijke groeten,
Team BeursBrink
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.
De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.
Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage‘