Columns & Artikelen

Safe haven? {Update}

by Wilge on 25 maart 2020

Vorige week schreef ik: Ik hoor/lees veelvuldig dat goud geen safe haven meer is. Daarom maar even op onderzoek uit.

Het relaas en de staatjes vind je onder het overzicht van deze woensdagmorgen 25 maart:

Daarbij moet opgemerkt worden, dat prijzen afgeven voor edelmetalen nu erg lastig is. Voor Rhodium schijnt al langere tijd geen prijs te worden afgegeven. Dus of dit metaal onderaan hoort te bungelen? In ieder geval de krantenkoppen die schreeuwen dat goud geen veilige haven meer is, hebben het goed mis. Althans tot op heden.

 

Dit is de stand van zaken van vorige week woensdagmorgen:

Voor euro-bezitters zijn we met goud zelfs in het groen! Daarbij: de AEX doet het het slechtst in dit overzicht. Waarvan acte zou ik zeggen.

De “nieuwe records” die ons beloofd zijn door veel goldbugs blijven vooralsnog uit. De mijnbouwaandelen – zwaar getroffen – krabbelen al weer hard op, als ik het staatje van afgelopen weekend er even bij pak:

De ETF van de junioraandelen ging zelfs met meer dan 20% omhoog!

De grootste verliezers zijn palladium en rhodium, maar ook zilver. Zeg maar de “industriële verbruiks-” edelmetalen. Ook Bitcoin is een grote verliezer als we dat met 3 februari vergelijken:

 

Welke kant gaan we op? De markt laat het ons wederom zien…..

tot volgend overzicht,

Wilbert Geers – Webmaster Edelmetaal-Info

Dit artikel mag worden overgenomen mits er een bronvermeldende link naar Edelmetaal-Info.nl bij staat.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

 

WilgeSafe haven? {Update}