Columns & Artikelen

Run op goud door Corona crisis

by Tom Lassing on 31 maart 2020

Er is bijna nergens nog fysiek goud (en zilver) te verkrijgen. Dat ondanks dat de vraag niet extreem veel groter is geworden.

Het is echter de combinatie van vrijwel geen aanvoer meer en een iets toegenomen vraag die de keten heeft doen opdrogen.

Enkele goudmijnen hebben hun productie stilgelegd en ook het vervoer van goud is door het dichtgaan van grenzen en het slecht bereikbaar zijn van bedrijven enorm verstoord.

Normaal gesproken zou zo’n tekort een enorme prijsstijging veroorzaken, maar echt een druk omhoog zien we nog niet.

Dat is ook niet iets wat bijvoorbeeld centrale bankiers zouden willen zien. De prijs van goud is voor hen een soort rapportcijfer over hun functioneren.

Des te meer goud waard wordt, des te minder vertrouwen is er in centrale bankiers en het door hen verzonnen geld en geldsysteem.

Vraag u ook af hoe gelukkig u zou worden van een enorme stijging van de goudprijs. Het zou namelijk inhouden dat het vertrouwen in de euro en of dollar weggevallen is. Hoe blij zou u daar van worden?

De vraag is, hoe opgelucht u dat zou zijn als u wel goud in bezit heeft…  Hoe erg is het namelijk als de euro en/of dollar wegvalt en u GEEN goud en zilver heeft… Pas dan heeft u echt een probleem.

Heeft u wel goud en zilver, dan zou de stijging daarvan het verlies van koopkracht van de euro en/of dollar kunnen compenseren. Daarom heb ik zelf al sinds de jaren negentig altijd goud en zilver aangehouden.

In 2011 nam ik winst op mijn goud en kocht ik er mijn huidige woonboerderij voor. Daarna ben ik weer goud gaan kopen. Recent heb ik overigens wat winst op goud genomen, onder meer om er in de VS huizen van te kopen.

Raad ik aan om goud en zilver te kopen?

Ja, maar alleen als vervanging voor spaargeld in de vorm van euro’s. Koop het niet om te speculeren op een prijsstijging en om er dus mee te traden.

Daar is het niet geschikt voor.  Wilt u traden en speculeren, dan is bitcoin veel interessanter.

Wilt u uw spaargeld veiliger maken, koop er dan goud en zilver van en haal het weg bij de banken.

Advertentie: Laat u voortaan “Royaal” uitkeren

Het zijn deze Royalty-aandelen die het mogelijk maken om er in 25 jaar miljonair mee te worden. Je moet echter wel enige discipline hebben…

Die kwaliteitsaandelen heb ik gevonden! Het is echter helaas niet zo dat ik daar de eerste mee ben. Deze prachtige aandelen kennen door hun uitzonderlijk hoge kwaliteit ook een hoge waardering. Dat komt omdat meer beleggers de kwaliteit al onderkend hebben. U moet er als belegger dus stevig voor in de buidel tasten. Natuurlijk zien we dat graag anders, maar als ik u deze aandelen voorstel op het moment dat ze spotgoedkoop zijn, dan koopt u ze niet, want als DEZE aandelen spotgoedkoop zijn, dan is de beurs een bloedbad geworden en dan weet ik zeker dat u geen trek heeft in aandelenbeleggingen.
We moeten spelen met de kaarten die ons gegeven zijn. De waardering is hoog, maar ze is niet extreem. Ik heb ook een oplossing voor het probleem van die hoge waardering. Die oplossing is ook geen raketwetenschap, dus u kan haar makkelijk toepassen. Het is uitvoerig en helder in het rapport beschreven.
 
Als u open staat voor een betere manier om te beleggen,
als u zich kunt vinden in het buy and hold kopen van enkele kwaliteitsposities,
dan is dit rapport een absolute must voor u!
Ik kan er pagina’s over volschrijven, maar dat heb ik dan ook gedaan in het rapport.
U kan dit rapport los bestellen. U kan het rapport ook als bonus bij uw abonnement op Mooie Beursdag verkrijgen.
 
Het rapport kost los 59,50 euro.
 
In het rapport treft u een prachtige combinatie van kleine en grote bedrijven die in alle opzichten bijzonder zijn.
 

 
PS: U loopt geen risico. Ik bied u een 14 dagen niet goed, geld terug garantie.

Tom Lassing – Beursbox

Redactie edelmetaal-Info:

Eerder schreef Tom over Alternatief Geld . Hij (her)schreef recent ook zijn rapport over zilveraandelen. Een samenvatting:

Waarom is zilver zo interessant geworden?

 • De goud/zilver ratio is extreem gunstig voor zilver geworden. Historisch gezien is goud ten opzichte van zilver veel te duur geworden. Om die reden dus ook liever zilver dan goud.
 • De koers van zilver is na een piek in de nazomer van 2011 heel fors gedaald. Toen werd een koers van ruim $48 per ounce bereikt.
 • De hoeveelheid zilver is eindig en de vraag blijft toenemen, terwijl het aanbod allengs minder wordt.
 • De koersen van zilveraandelen hebben echt enorme klappen gekregen. Niet zelden zijn koersen sinds 2011 met 95% gedaald en we zien al stukjes herstel optreden.

In het rapport treft u enkele nu qua timing interessante zilver aandelen aan. Ga er vanuit dat ze misschien niet allemaal uw ‘cup of tea’ zullen zijn. Het kan ook zijn dat bepaalde aandelen op het moment van uw aankoop van het rapport even niet koopwaardig zijn.

Het rapport kost u slechts 27,49 euro!

Tom geeft meer waardevolle producten uit oa:

 • Spiksplinternieuw Futeres Rapport: Crypto Futures Rapport wat voor jou?
  Nu maken wij in ons Rapport alles zo eenvoudig en begrijpelijk als maar kan. Maar iemand nog moeten uitleggen wat een bitcoin is? Daar beginnen we maar niet aan. Ervaring in futures op crypto’s traden hoeft niet. Zo precies en duidelijk leggen we alles uit.
  Klik hier
 • Rijk Worden met Crypto’s
  Een prachtig Crypto rapport waarin waardevolle insights over de kansen en valkuilen in de crypto en blockchain markten. Er is veel geld te verdienen, ook als bitcoin niet meer terug naar 20.000 dollar gaat.
  Klik hier
 • Pensioensparen Rapport
  200 euro per maand degelijk en volgens een briljante opzet beleggen kan je een fantastisch pensioen opleveren. Dit rapport laat je zien hoe!
  Klik hier

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

Tom LassingRun op goud door Corona crisis