Columns & Artikelen

Maandoverzicht indices en edelmetalen

by Wilge on 04/05/2020

Het rood van de main-indices begint roze te worden. Zijn we ‘gewoon’ weer op weg naar een volgende ‘high’, of trappen de beleggers vol in de bull trap. Tijd zal het leren. Op de beurs is niets zeker. Goud was even boven de 1600 Euro. Nieuwe All Time High voor goud in euro’s op 24 april: €1615. Daarna volgde een snelle correctie in een paar dagen. De mijnbouwaandelen gingen in koers ook wat hoger, dan de vorige maand. Ze overtuigen nog niet echt ten opzichte van de goudprijs. Ik zie nog geen hefboomwerking.

Bitcoin heeft de weg omhoog weer gevonden terwijl Rhodium een veer moet laten. Het lijkt er op dat de prijs van dit edelmetaal zich moeilijk laat vormen, zodat deze koers niet als correct mag worden bestempeld.

 

Hieronder zie je nog 2 staatjes. De onderste van net voor de Corona-crisis en de ander net na de beurs crash. Je kunt daaruit afleiden waar we nu staan.

 

Welke kant gaan we op? De markt laat het ons wederom zien…..

tot volgend overzicht,

Wilbert Geers – Webmaster Edelmetaal-Info

Dit artikel mag worden overgenomen mits er een bronvermeldende link naar Edelmetaal-Info.nl bij staat.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage‘ Ook onze sponsors en adverteerders melden dat veel – met name zilvermunten – moeilijker te leveren zijn. Er is nauwelijks nog voorraad. Zij melden ook dat de prijs hoger is dan de goud- en zilverprijs (papierenprijs) doet vermoeden.

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

WilgeMaandoverzicht indices en edelmetalen