Columns & Artikelen

Top 5 op de TSXV

by Wilge on 7 juli 2020

INN heeft even een kijkje genomen naar de 5 best presterende goudmijnjuniors op de TSXV in 2020 op jaarbasis!

Wie van jullie had ze in de portefeuille?

De interesse in goudminers loopt weer op, voornamelijk door de stijging van de goudprijs. Maar juniors, de bedrijven die naar goud zoeken, zijn minder bestand bij tegenslagen zoals nu met de Corona-perikelen, terwijl bij goudminers die ineens op de korrel komen vanwege een leuke ontdekking, de aandeelwaarde ineens tot in de hemel kan groeien.

INN keek naar de bedrijven met minimaal een marktkapitalisatie van C$10 miljoen.

 

1. Arbor Metals (TSXV:ABR)

Year-to-date gain: 2,233.3 percent; current share price: C$1

Q2’s grootste stijger is een goudbedrijf dat zich richt op ontdekkingen. Arbor Metals ontwikkelt momenteel de goudconcessie Rakounga in Burkina Faso.

2. Omenica Mining and Metals (TSXV:OMM)

Year-to-date gain: 1,053.5 percent; current share price: C$0.69

Het vlaggenschipproject van Omenica Mining – Wingdam – is gevestigd in Barkerville, BC; het bedrijf exploiteert ook het Fraser Canyon project. Beide activa zijn in handen van haar dochteronderneming CVG Mining.

3. First Mexican Gold (TSXV:FMG)

Year-to-date gain: 690.7 percent; current share price: C$0.39

First Mexican Gold is momenteel haar naam en ticker symbool aan het veranderen naar QcX Gold per 8 juli.
“We hebben de kans aangegrepen om het Fernet-project te kopen gezien de nabijheid van Wallbridge Mining, dat een enorm boorsucces heeft gekend, en gezien de uitstekende onderliggende geologie van Fernet,” aldus Albert Contardi, interim CEO.

4. Benz Mining (TSXV:BZ)

Year-to-date gain: 662 percent; current share price: C$0.49

Het is ook een druk kwartaal geweest voor Benz Mining. De Quebec-geconcentreerde explorer consolideerde zijn landpositie rond zijn Eastmain-project door eind april opties op nabijgelegen eigendommen te verwerven.

Begin juni voltooide het bedrijf een private plaatsing van C$3,6 miljoen. Later in de maand begon een exploratieproject op de Eastmain goldsite.

5. Aztec Minerals (TSXV:AZT)

Year-to-date gain: 391.9 percent; current share price: C$0.39 

Aztec Minerals ontwikkelt momenteel verschillende goud-, zilver-, zink-, lood- en koperprojecten in Arizona en Mexico.

De primaire nadruk van de firma is het toekomstige goud en het koperbezit van Cervantes in Sonora, Mexico. Echter, begin juni kondigde de Azteken aan dat zij prioriteit zouden geven aan het boren in het zilveren district van Tombstone in Arizona. Volgens het bedrijf is het gebied een bekend zilver-, goud-, zink-, lood- en koperdistrict met een lange geschiedenis van mijnbouw.

Bron: Wil je meer lezen, lees dan hier.

 

NB: zouden ‘onze’ resultaten van de best presterende mijnbouwers uit de edelmetaalcompetitie hier niet bij moeten staan, wellicht?

Interessante vraag. Maar hebben ‘onze’ mijnbouwbedrijven een marktkapitalisatie van boven de C$10 miljoen? Staan ze allemaal genoteerd aan de TSXV? En dit lijstje gaat uit van een year-to-date datum, terwijl de edelmetaalcompetitie  per 1 maart jl is begonnen. Dus nee, die vlieger gaat niet op.

Wilbert Geers – Webmaster Edelmetaal-Info

Edelmetaal kopen?

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

Disclaimer bron INN: Securities Disclosure: I, Georgia Williams, hold no direct investment interest in any company mentioned in this article.

WilgeTop 5 op de TSXV