Columns & Artikelen

Als de dollar/euro instort, wat dan?

by Tom Lassing on 16 juli 2020

We zien allemaal wel in dat het onbeperkt blijven drukken van euro’s en dollars niet eeuwig door kan gaan. Ooit gaan die munten in elkaar klappen. Dat moment zal het zo zijn dat uw spaarvermogen in die munt volledig waardeloos is.

Hoe kunt u die ramp voorkomen?

De belangrijkste bescherming is het niet hebben van spaargeld in die munten! Zorg dus dat u bijvoorbeeld fysiek goud en zilver hebt. Is dat dan 100% zeker?

Neen. Er is in het leven maar één ding 100% zeker. Het is echter wel waarschijnlijk dat goud en zilver hun waarde (na een aanvankelijke angstdip) goed behouden. Zo is het al duizenden jaren en JUIST in crisistijd bleek dat keer op keer.

Wat gaat er bijvoorbeeld met aandelen gebeuren?

Bij een crisis zullen de beurzen fors dalen. Dat mag wel verwacht worden. De koersen zullen dus dalen… Althans… bij inflatie stijgen de koers juist, maar omdat de onderliggende munt minder waard wordt, is de ‘echte’ waarde, bijvoorbeeld in goud, minder.

Het winstgevende onderliggende bedrijf is echter wel ‘iets’ waard. In de nieuwe munt zou dus de oude echte waarde weer snel gevonden kunnen worden. Zeker als de economie onder een nieuwe munt weer weet te herstellen.

Aandelen van winstgevende bedrijven en van producerende goudmijnen zijn daarom ook relatief veilig, als u ze maar niet gedwongen hoeft te verkopen. Ze ontkomen namelijk niet aan een enorme dip tijdens de crisis.

Hetzelfde kan gelden voor onroerend goed. Zeker als het verhuurd is en blijft, is dat enorm interessant. De huurders moeten namelijk ook weer in de nieuwe munt gaan betalen.

Het zal allemaal zeker een aanvankelijke dip ondergaan, maar juist (goedkope) huurhuizen zijn in een crisis heel interessant.

Tom Lassing – Beursbox

Redactie edelmetaal-info: Uiteraard kun je fysiek goud kopen bij een van de adverteerders op deze site. Maar mijnbouwaandelen van zilver- of goudmijnen is ook zeer interessant zoals Tom Lassing in deze advertorial laat zien:

Mijnbouw is kapitaalintensief

De meeste goud- en zilvermijn bedrijven hebben enorme schulden. Het openen en exploiteren van een mijn kost veel investering en vaak is dat geld geleend. Dat heeft een voordeel, want bij dat geleende geld hoef je niet in de winst te delen.
De andere kant van de medaille is wel dat je onderneming gevaarlijker wordt, want bij wat tegenslagen loop je de kans dat je niet tijdig kan aflossen en via die weg kan je je onderneming ook verliezen.
Ieder voordeel heb ze nadeel…
Mijn voorkeur heeft het als een mijnbedrijf betrekkelijk lage schulden heeft. De kans op een faillissement door een cashtekort is dan immers veel kleiner.
Eén zo’n ‘rijk’ bedrijf is Silvercorp Metals Inc. Het bedrijf heeft 174 miljoen aandelen uitstaan, geen schulden en een kaspositie van 141 miljoen dollar.
Boven de $7,60 is het aandeel technisch interessant. Moet u eens raden op welke koers het aandeel gisteren gesloten is…

Daarom het zilverrapport!

Eén van de aandelen die ik heb opgenomen in zowel het Goudrapport als het Royalty rapport is nu op een all time high gekomen. Het bedrijf is nu 9 miljard dollar waard.
Enkele maanden geleden was de koers van het aandeel na een eerdere all time high echt maandenlang gestaag gedaald. Ik bleef echter kopen. Toen kwam daar de Corona beurscrash. Het aandeel verloor toen 40% van de waarde. Ik heb op dat moment aangegeven dat het een prachtige kans was om goedkoop bij te kopen.

De vraag die ik van enkele beleggers kreeg, was of ze de strategie in de crisis nog wel moeten blijven volgen.
Mijn reactie was daarop dat juist dán kopen de kracht van de strategie was. Sinds het dieptepunt van half maart is de koers nu 100% gestegen!

Wat leren we van dit verhaal?
Kies een strategie, zoals pensioensparen dat ik beschreven heb in het rapport daarover.
Neem dan kwaliteitsaandelen, zoals de aandelen van het royaltyrapport en hou de strategie vol.
Het is dan mogelijk om met 200 euro per maand over 25 jaar een miljoen euro te hebben. Zo goed werkt die strategie. Die strategie werkte niet alleen de laatste 25 jaar, maar ze werkt al heel veel jaar de laatste 25 jaar.

Dit is het moment: “Komende Nieuwe Bull Markt in Goudaandelen”

De eerdere daling van de goudprijs bracht goudaandelen koersen technisch tot op steunniveaus terug. Nu komt het herstel!

Het gaat nu even niet om kapitaalbescherming in en via goud, het gaat ook pertinent niet om bescherming van uw vermogen tegen inflatie. Goudmijnaandelen gaan werkelijk enorme winsten maken en de goudmijnaandelenbezitters profiteren er straks vol van.
De vraag is, kijkt u er zoals bijvoorbeeld in februari 2016 weer passief naar, of profiteert u deze ronde in 2020 wel mee van stijgingen van de koers van goudaandelen die gemiddeld wel eens boven de 100% kunnen gaan komen? Het is op technische gronden in mijn ogen nu -de- tijd om te kiezen voor een belegging in goud aandelen.

Lees hier verder wat de meerwaarde is van het goudrapport!

Het goudrapport kost u slechts 39 euro!

 

Waarom is zilver zo interessant geworden?

 • De goud/zilver ratio is extreem gunstig voor zilver geworden. Historisch gezien is goud ten opzichte van zilver veel te duur geworden. Om die reden dus ook liever zilver dan goud.
 • De koers van zilver is na een piek in de nazomer van 2011 heel fors gedaald. Toen werd een koers van ruim $48 per ounce bereikt.
 • De hoeveelheid zilver is eindig en de vraag blijft toenemen, terwijl het aanbod allengs minder wordt.
 • De koersen van zilveraandelen hebben echt enorme klappen gekregen. Niet zelden zijn koersen sinds 2011 met 95% gedaald en we zien al stukjes herstel optreden.

In het rapport treft u enkele nu qua timing interessante zilver aandelen aan. Ga er vanuit dat ze misschien niet allemaal uw ‘cup of tea’ zullen zijn. Het kan ook zijn dat bepaalde aandelen op het moment van uw aankoop van het rapport even niet koopwaardig zijn.

Lees hier wat de meerwaarde is van het zilverrapport!

Het zilverrapport kost u slechts 27,49 euro!

Meer waardevolle producten oa:

 • Futures Rapport: Crypto Futures Rapport wat voor jou?
  Nu maken wij in ons Rapport alles zo eenvoudig en begrijpelijk als maar kan. Maar iemand nog moeten uitleggen wat een bitcoin is? Daar beginnen we maar niet aan. Ervaring in futures op crypto’s traden hoeft niet. Zo precies en duidelijk leggen we alles uit.
  Klik hier
 • Rijk Worden met Crypto’s
  Een prachtig Crypto rapport waarin waardevolle insights over de kansen en valkuilen in de crypto en blockchain markten. Er is veel geld te verdienen, ook als bitcoin niet meer terug naar 20.000 dollar gaat.
  Klik hier
 

Tom Lassing – Beursbox

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

Tom LassingAls de dollar/euro instort, wat dan?